Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 2:29:28 πμ
Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 05:45

Ή ο Μπέζας ή τα τρακτέρ θα δώσουν τη λύση

Από τον Διοικητή της ΑΤΕ Δ. Μηλιάκο αντί της προκαταβολής του διαβόητου πλέον δανείου, εισπράττουν ολόκληρο τον κυβερνητικό εμπαιγμό. Γραπτώς οι υπηρεσίες του επιτάσσουν στο υποκατάστημα του Κιλκίς να ζητήσει φορολογική ενημερότητα από την ΕΑΣ Κιλκίς προκειμένου να μοιράσει τα χρήματα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και κουμπάρος του κ. Μηλιάκου Κ. Καραμανλής ότι δίνει στους αγρότες.
Κι αφού λύση δε υπάρχει και στο Κιλκίς κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν υπάρχει, το συντονισμό της όλης προσπάθειας ανέλαβε για άλλη μια φορά ο Νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας. Λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης συγκάλεσε σύσκεψη στη Νομαρχία με όλους τους εμπλεκόμενους. Κατ’ αρχήν τους διευθυντές της ΔΥΟ Κιλκίς και του ΙΚΑ Κιλκίς Βαγγέλη Ιωαννίδη και Βασίλη Τσαχουρίδη αντίστοιχα..
Τον υποδιευθυντή του υποκαταστήματος Κιλκίς της ΑΤΕ Γιάννη Καπουσίδη. Τη διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς (Χαρ. Παυλίδης, Γ. Αδαμίδης, Μ. Κεσίδης, Ανδρέας Ιασωνίδης, με το διευθυντή των υπηρεσιών της κ. Μιχαηλίδη). Τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων «Το Κιλκίς» Γ. Λασκάκη, Γ. Τερζή, Αλ. Σημαιοφορίδη, Κ. Πολυχρονίδη, Φιλ. Κοτανίδη, Κ. Καραπουρτσίδη, Χ. Καρυπίδη.
Στη σύσκεψη αναζητήθηκε λύση στο γνωστό πρόβλημα. Ο κ. Καπουσίδης επιδεικνύοντας τα επίσημα έγγραφα της ΑΤΕ απέδειξε πως αποτελεί αυθαιρεσία του υποκαταστήματος Κιλκίς αλλά εντολή της κεντρικής διοίκησης της Τράπεζας  η απαίτηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Ο κ. Ιωαννίδης υπολόγισε «χοντρικά» το ύψος των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων της εφορίας που αναφέρονται σε ποσά δυσθεώρητα για τα οικονομικά δεδομένα της ΕΑΣ, (ακούστηκε το νούμερο των 800.000 ευρώ ως άμεσα καταβλητέο).
Το ΙΚΑ δια του κ. Τσαχουρίδση ανακοίνωσε οφειλές περί τα 140.000 ευρώ, και συμφωνήθηκε ότι το «εμπόδιο» αυτό μπορεί να υπερπηδηθεί.
Οι πιέσεις των παρισταμένων αγροτών και συνεταιριστών ( οι κ. Σημαιοφορίδης και Λασκάκης προειδοποίησαν ότι θα βγουν τα τρακτέρ στους δρόμους) δεν απέδωσαν καθώς απευθύνονταν σε αναρμόδια υπηρεσιακά στελέχη. Εξάλλου ο κ. Ιωαννίδης, όταν ρωτήθηκε από τον Νομάρχη, αν υπάρχει κάποια λύση, υπέδειξε κατευθείαν την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών που με έγγραφό της και μόνο (όχι προφορική εντολή) να διατάξει την εδώ ΔΥΟ να εκδώσει κατ’ εξαίρεση φορολογική ενημερότητα.
Κατόπιν αυτού κι αφού εξαντλήθηκαν όλες οι άλλες εκδοχές (μήπως δεν χρειάζεται ενημερότητα) ο κ. Μπαλάσκας απευθύνθηκε στον κ. Μουρτίδη, Διευθυντή του Γραφείου του Υφυπουργού Οικονομικών  Μπέζα.
Ο κ. Μουρτίδης στην παράκληση του κ. Μπαλάσκα - μέχρι και πολιτική εκμετάλλευση της αντιπολίτευσης - βρήκε τη λύση, αν αποδειχτεί τέτοια. Να ζητήσει κατ’ εξαίρεση φορολογική ενημερότητα η ΕΑΣ από την ΔΟΥ Κιλκίς, η οποία φυσικά θα έστελνε αυθωρεί και παραχρήμα το αίτημα στο γραφείο του κ,.Μπέζα.
Από εκείνη την ώρα ξεκίνησε νέο επεισόδιο στο σίριαλ.
Κι όλα δείχνουν πως η λύση στο αδιέξοδο θα βρεθεί είτε με Μπέζα είτε λόγω των τρακτέρ. Διότι οι αγρότες αποφάσισαν το μεσημέρι να κινητοποιηθούν και σήμερα Παρασκευή τα τρακτέρ θα αποκλείσουν ΑΤΕ και Ένωση.
«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι».


Κιλτίδης:
Έκανα περισσότερα
από τα προβλεπόμενα
Ζητήσαμε από τον Υφυπουργό Κ. Κιλτίδη να απαντήσει στο ερώτημα γιατί δεν πληρώνονται οι αγρότες του Κιλκίς. Ιδού η απάντησή του: «Εγώ έχω αναλάβει τις ευθύνες μου για το θέμα αυτό και έχω κάνει περισσότερα από τα προβλεπόμενα».