Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 10:09:03 πμ
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015 19:30

Κουίκ: Θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό την αγωνία των αγροτών

Διήμερη επίσκεψη στον Ν. Κιλκίς πραγματοποίησε από το απόγευμα της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου  ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.
Το βράδυ της Πέμπτης είχε  στο Πολύκαστρο συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη και  το μεσημέρι στο Κιλκίς με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη και τον Δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Σισμανίδη.


Το πρωί της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου  ο Τέρενς Κουίκ στη Γουμένισσα εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τα 103 χρόνια της απελευθέρωσής της από τον Τουρκικό ζυγό.

 

Συνάντηση με αγρότες
Συνάντηση με αντιπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων είχε την Παρασκευή το μεσημέρι στα γραφεία της Π.Ε. Κιλκίς παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ .
«Εάν βάλουμε το υποθετικό σενάριο ότι κλείνουν τα σύνορά της Ελλάδας και σταματάνε οι εισαγωγές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, τότε η πατρίδα μας θα πεινάσει. Η πρωτογενής μας παραγωγή εδώ και χρόνια, και πόσο μάλλον τώρα, δεν φτάνει για να θρέψει όλους τους Έλληνες.
Η κυβέρνησή σας πρέπει να δώσει ιδιαίτερο βάρος στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα. Αλλά και στην αλιεία για να μην ξεχνάμε και τους ψαράδες μας. Εάν δεν μας προσέξετε ούτε εσείς, τότε ο πρωτογενής τομέας έσβησε για τα καλά».
Αυτά είπε αντιπροσωπεία αγροτών και κτηνοτρόφων στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.
Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Τέρενς Κουίκ ο οποίος όπως τους είπε χαρακτηριστικά: «Σας έβλεπα προχθές το πρωί στην τηλεόραση να μιλάτε για τα προβλήματά σας και δεν μου άρεσε ότι τα λέγατε μόνοι σας στον αέρα, χωρίς να σας ακούει από την άλλη πλευρά ένα κυβερνητικό στέλεχος.
Γι’ αυτό και με την ευκαιρία της επίσκεψής μου στη Γουμένισσα για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης, ζήτησα από τον κύριο Αντιπεριφερειάρχη να οργανώσει αυτή  τη συνάντηση για να μιλήσουμε από κοντά».
Τα θέματα που έθεσαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Νομού Κιλκίς ήταν η τετραετής καθυστέρηση από Προγράμματα Βιολογικής Κτηνοτροφίας, Γεωργίας και Απονιτροποίησης, η ταχύτερη - πάντα κατά το δυνατόν – καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, το ασφαλιστικό και η φορολόγηση.
Στη συνάντηση παρέστη ο περ. σύμβουλος Π. Θωμαίδης και οι αγροτοκτηνοτρόφοι Γιώργος Λασκάκης, Χρήστος Σολωμονίδης, Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης και Στ. Ορφανίδης.