Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024, 11:42:20 μμ
Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 23:04

Μας γονάτισαν από την πολλή “στήριξη”

Ο Νέος Αγροτικός Συνεταιρισμός Ν.Κιλκίς, «ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ», με απλό και κατανοητό τρόπο θέλει να εκφράσει, εκ μέρους των μελών του αλλά και των παραγωγών, την αγανάκτηση και τη θλίψη του για την αδιαφορία φορέων, ηγετών και ηγεσιών του τόπου γιατί κανένας δεν κατάλαβε στην βάση του το θέμα της φετινής χρονιάς σ’ ότι αφορά την παραγωγή σιτηρών στον Νομό μας και κανένας δεν το ανέπτυξε γι’ απτά αποτελέσματα.


     Δίνουμε ένα παράδειγμα για ν’ αναλύσουμε τι έχει συμβεί σ’ έναν παραγωγό στον τόπο μας.
     Ας υποθέσουμε ότι κάποιος παραγωγός έχει πενήντα στρέμματα και έχει καλλιεργήσει σιτάρι. Με τις συνθήκες που επικράτησαν φέτος σ’ ότι αφορά τον καιρό και τα φαινόμενα. Αυτός ο παραγωγός πήρε, μ.ο, 70 kgr σιτάρι και η τιμή του είναι 0,15€ το στρέμμα δηλαδή 10,5€ το στρέμμα! Επί 50 στρέμματα 525 €.
     Άντε τώρα να εξηγήσεις τι σημαίνει αυτό. Μηχανήματα, πετρέλαια, λιπάσματα, αβαρίες, αύξηση πρώτων υλών και δεν θα υπολογίσουμε κόπο, μεροκάματα δηλαδή, αγώνα και τις αγωνίες.  
     Ο συγκεκριμένος παραγωγός είναι απελπισμένος, δεν μπορεί να ξανακαλλιεργήσει φέτος, είναι εγκαταλειμμένος απ’ όλους και μόλις τον ανακαλύπτουν στην εγκατάληψή του του λένε. Καλώς τον που σε βρήκαμε.  
     Άκου λοιπόν σου κόβουμε τα πετρέλαια, αυξάνουμε τις πρώτες ύλες και που ήσουν μέσα στην εγκατάλειψή σου, από το πρώτο EURO φόρο 13% ή 23% ή 29% θα δούμε πόσο αλλά μη χαθείς να σε βρούμε.
     Και που είναι φρόνιμη η χώρα κινδυνεύει και πρέπει να δώσεις και αν δεν έχεις να δώσεις δώσε το χωράφι σου.
     Αυτός είναι ένας καλός σχεδιασμός για σένα και μάλιστα τώρα σου παρέχουμε και κέντρα εξυπηρέτησης Αγροτών που για να πάρεις κάτι από επιδοτήσεις πρέπει να πληρώσεις τα μισά απ’ αυτά που πήρες για να κάνεις τη δήλωσή σου και πρόσεξε αν γίνει κάποιο λάθος θα πληρώσεις άλλα τόσα δηλαδή όλα.     
    Και που είσαι θα πάς όπου σου λέμε εμείς όχι στην «ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ» για την δήλωσή σου γιατί αυτοί δεν είναι στο σύστημα της νόμιμης και «παράνομης κονόμας» εις βάρος σου.
    Αυτοί σου παρέχουν δωρεάν την υπηρεσία αλλά τους αποκλείουμε από το σύστημα γιατί δεν ξέρουν να τα ”οικονομάνε” σε βάρος σου.
    Βρε καλώς τα παιδιά που ενδιαφέρονται για την παραγωγή και τον παραγωγό, που άλλα λέγαν τον Μάρτιο του 2014 στην Βουλή – ερωτήσεις Αποστόλου - Κοδέλα – και άλλα κάνουν τώρα που γίναν υπουργοί.  
    Καλώς τα παιδιά, κόμματα, Βουλευτές, Περιφέρειες, Δήμοι που μπήκαν μπροστά και με ανακοινώσεις μπήκαν μπροστά να στηρίζουν παραγωγούς.
    Αυτά γι’ αρχή, αργότερα από το δικό μας μετερίζι και στον σκοπό μας για υγιές συνεταιριστικό κίνημα με κανόνες, με αρχές, με αξιοπρέπεια για το καλό του παραγωγού που θα είναι κοντά μας γιατί θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι κοντά μας αφού με τις πράξεις μας καθημερινά θα δείχνουμε ότι έχουμε λόγο ύπαρξης αφού υπάρχουν οι παραγωγοί.

 

Ζωοτροφές ποιότητας
σε ανταγωνιστικές τιμές

Ο Νέος Αγροτικός Συνεταιρισμός Ν.Κιλκίς «ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ» ενημερώνει τους παραγωγούς κτηνοτρόφους οτι το εργοστάσιο ζωοτροφών στην Καλίνδρια παράγει ζωοτροφές όλων των τύπων και σ’ ανταγωνιστικές τιμές.
     Η ποιότητα, οι τιμές και η νέα αντίληψη της «ΝΕΑΣ ΕΝΩΣΗΣ», υπάρχουμε γιατί υπάρχουν οι παραγωγοί και θα είμαστε κοντά τους για την εξυπηρέτησή τους, με οτι ποιοτικότερο και κατάλληλο με επιστημονική βοήθεια και βελτιωμένα τεχνικά μέσα προϊόν, για μας είναι αξίωμα.
     Κόντρα στην κρίση και κόντρα στους «Καλοθελητές» που θέλουν τον συνεταιρισμό να έχει κλείσει εμείς θα είμαστε εδώ και κοντά σας, υποστηρίζοντας οτι ισχύει η λαϊκή σοφία «Κράταμε να σε κρατώ ν’ ανεβούμε το βουνό».
Τηλ. Εξυπηρέτησης και παραγγελιών: 23410-51424 και 23410-25991