Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 4:12:34 πμ
Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 08:57

Με τα τρακτέρ στα τελωνεία οι αγρότες του Κιλκίς σήμερα

Από τη Δευτέρα συγκεντρώνονται στον κόμβο του Κιλκίς προς Θεσσαλονίκη και στο γήπεδο Πολυκάστρου και θα αποφασίσουν που θα κατευθυνθούν με πιθανότερο ενδεχόμενο τα δυο τελωνεία Ευζώνων και Δοϊράνης. Συντάσσονται με τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό τους καθεστώς. Μαζική συμμετοχή στη συγλέν5ρωση προετοιμασίας που οργανώθηκε την Παρασκευή στα γραφεία της Ένωσης με περισσότερους από 100 αγρότες.

 

Συντάσσονται με τον πανελλαδικό αγώνα που εξαγγέλθηκε ήδη με πορείες και μπλόκα οι αγρότες του ν. Κιλκίς. Την απόφαση έλαβαν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου σε μαζική συγκέντρωσή τους στα γραφεία της πρώην Ένωσης Κιλκίς όπου περισσότεροι από 100 αγρότες διαδήλωσαν με μαχητικό τρόπο πως «δεν πάει άλλο»

Προηγήθηκε ανάλογη εισήγηση του συλλόγου γεωργοκτηνοτρόφων «Το Κιλκίς» το βράδυ της Πέμπτης, ενώ αγροτοσυνδικαλιστές του νομού (Αλ. Σημαιοφορίδης, Φ. Κοτανίδης,. Ν. Θεοδωρίδης, Γ. Τερζής, Θ. Ρωσσόπουλος, Δημ. Βαφειάδης, Χρ. Σολωμονίδης κ.α.) συμμετείχαν στη σύσκεψη του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου την ίδια ημέρα (Πέμπτη) στη Θεσσαλονίκη όπου λήφθηκε η απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις από την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου σε ολόκληρη την χώρα.

Ήδη από χθες Δευτέρα συγκεντρώνονται τρακτέρ στο γνωστό κόμβο στην είσοδο του Κιλκίς (προς Θεσσαλονίκη) και στο γήπεδο του Πολυκάστρου καθώς προκρίθηκε για πρακτικούς λόγους η συγκέντρωση και για οικονομικούς λόγους να γίνει σε δυο σημεία. Παρότι στην σύσκεψη της Παρασκευής δεν λήφθηκε απόφαση για τον τελικό προορισμό των τρακτέρ, το όλο κλίμα ευνοεί δυναμικές μορφές κινητοποιήσεων και θεωρείται βέβαιο ότι τα τρακτέρ από την Τρίτη και σίγουρα την Τετάρτη θα κατευθυνθούν προς τα τελωνεία Ευζώνων και Δοϊράνης. Χωρίς να γίνει γνωστό αν θα επιχειρήσουν και να τα αποκλείσουν.

Στα γραφεία της Ένωσης τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης και το λόγο πήραν πολλοί αγρότες με κοινό σημείο: «Αν δεν αντιδράσουμε και τώρα, είμαστε άξιοι της τύχης μας» Το φορολογικό και το ασφαλιστικό καθεστώς ήταν στο επίκεντρο παρότι από μερικές πλευρές (π.χ. Λάζαρος Ανδρεανίδης) ζήτησαν να καθοριστεί πλήρες κείμενο των αγροτικών διεκδικήσεων. Το κείμενο αυτό θα συνταχθεί αφού συμφωνηθεί πρώτα τις επόμενες ημέρες.

Επίσης δεν εκλέχτηκε συντονιστική επιτροπή στο στάδιο της προετοιμασίας και θα γίνει στις επόμενες ημέρες με βασικό επιχείρημα πως «όλοι είμαστε συντονιστική και όλοι έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε για τη μαζική συμμετοχή αγροτών στις κινητοποιήσεις»

Στη συγκέντρωση μίλησαν οι κ. Αλ. Σημαιοφορίδης, Φιλ. Κοτανίδης, Λ. Ανδρεανίδης, Χάρης Καρυπίδης, Μάκης Καρυπίδης, Δημ. Κεσίδης, Δημ. Βαφειάδης, Γιώργος Αντιπαρμακίδης κ.α.