Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 10:46:07 μμ
Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 09:08

Με το βλέμμα στραμμένο στους Ευζώνους οι αγρότες

Η απόφαση της Νίκαιας είναι σαφής: συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, ενισχύουμε τα μπλόκα, κι όλα αυτά μέχρι την Παρασκευή. Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας θα δείτε σκηνές από το Κιλελέρ.

Κάπως έτσι συνοψίζεται η απόφαση των αγροτών στη Νίκαια, όπου συμμετείχαν και αγροτοσυνδικαλιστές του Κιλκίς (Καρυπίδης, Βαφειάδης, Παπαχρήστου κ.α.)

Οι αγρότες επέστρεψαν από τη Νίκαια και οι μεν του Κιλκίς παράταξαν τρακτέρ στο κόμβο της δυτικής εισόδου της πόλης (προς και από Θεσσαλονίκη) οι δε της Παιονίας στα σπίτια τους.

Αναφορικά με το μέλλον των κινητοποιήσεων στο νομό, το κρίσιμο ραντεβού θα γίνει το προσεχές Σάββατο στον Ευρωπό όταν θα διαβουλευτούν εκεί αγροτοσυνδικαλιστές από όλο το νομό.

Στον Ευρωπό θα δώσουν απάντηση στο ερώτημα: Θα δημιουργήσουν μπλόκο στους Ευζώνους ή όχι;

Είναι το μόνο σημείο που πονάει και η κινητοποίησή τους θα καταγραφεί πανελλαδικά.

Ωστόσο οι αγρότες μας  δεν πρόκειται να προβούν σε ενέργειες που θα προκαλέσουν κοινωνική αναστάτωση. Δεν θα ταλαιπωρήσουν επιβάτες και τουρισμό. Η κίνησή τους θα είναι επιλεκτική και θα στοχεύει τα φορτηγά με τα οποία εισάγονται στην χώρα αγροτικά προϊόντα.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές ενόψει των ανωτέρω θα επιδιώξουν συναντήσεις με στελέχη της Αστυνομίας και του Τελωνείου ώστε  όσα πρόκειται να ενταχθούν στον αγωνιστικό τους πρόγραμμα να έχουν το μικρότερη δυνατή κοινωνική όχληση.