Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 5:54:06 μμ
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 20:58

Ο Αξιός «δείχνει τα δόντια του» και τα χειρότερα επέρχονται

Αποζημιώσεις για τις καταστροφές από τις περσινές πλημμύρες δεν δόθηκαν κι εν τω μεταξύ, πριν ακόμα φτάσουμε στον Χειμώνα, ο πλημμυρισμένος Αξιός προκαλεί νέα προβλήματα στην Παιονία.
Στο ύψος του Καμποχωρίου και από τη δεξιά πλευρά κατά το ρου του ποταμού, κάποιες νησίδες στρέφουν τα νερά προς τα χωράφια και ήδη τα νερά κατάφαγαν περί τα 15 στρέμματα, ενώ κατέστρεψαν και τον παρόχθιο δρόμο. Επίσης  έχει γκρεμιστεί μια κολόνα της ΔΕΗ, ενώ και η γεώτρηση του χωριού δοκίμασε την καταστροφική ροή των νερών του ποταμού.


Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αδαμόπουλος εσπευσμένα προσκάλεσε τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας Γ. Μπαρμπαρούση για να διαπιστώσει το μέγεθος της καταστροφής και κυρίως τις επαπειλούμενες επιπτώσεις, αν δεν μεταστραφεί η ροή των νερών με τεχνικά έργα στις χωμάτινες νησίδες. Ιδιαίτερα ενόψει της χειμερινής περιόδου αλλά και της επικείμενης απελευθέρωσης νερών του Αξιού από το μεγάλο φράγμα στα Σκόπια.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την περιφέρεια έγινε κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος και θα δοθεί το «πράσινο φως» για τεχνικά έργα που θα στρέψουν τα νερά αριστερά, κατά το ρου προς τη Θάλασσα.
Τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των βροχοπτώσεων και των πλημμυρικών φαινομένων έχουν σημειωθεί στην Παιονία και άλλες καταστροφές. Τα κανάλια σε Μικρόδασος, Αγιο Πέτρο και εντός της Αρτζάν πλημμύρισαν, ενώ σε δρόμο που οδηγεί από τη Γρίβα προς τον Πεντάλοφο σημειώθηκε καθίζηση του οδοστρώματος.
Όλα αυτά απαιτούν όμως πέραν της εγρήγορσης του δήμου και την συνδρομή κρατικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα στην προστασία της Αρτζάν – Αματόβου για να μην σημειωθούν τα περυσινά «καλά» όταν κατακλύστηκαν επί μήνες 55.000 στρέμματα και καταστράφηκαν καλλιέργειες και υποδομές.