Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 12:12:14 μμ
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 09:20

Οι αγρότες δεν κάνουν πια «Μαύρα Χριστούγεννα»

Στο «επιτυχημένο έργο που έχει παράξει η κυβέρνηση της ΝΔ στη χώρα μας» αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Πολιτικού του Γραφείου στο Κιλκίς, το μεσημέρι του Σαββάτου στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου διασκέδασης «ΑΡΕΝΑ». Χειροκροτούμενος από τους εκατοντάδες φίλους του ο Υφυπουργός και βουλευτής Κιλκίς αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο που ΄χει επιτελέσει η κυβέρνηση στο ν. Κιλκίς, ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης.


«Η ήπια δημοσιονομική πολιτική που άσκησε το οικονομικό επιτελείο, υπό την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού, επέφερε το ποθητό αποτέλεσμα γι’ αυτό και παρά τη διεθνή οικονομική κρίση η ελληνική οικονομία αντέχει. Δεν στηρίζεται σε πήλινα πόδια, τουναντίον ενισχύεται από τα μεγάλα δημόσια έργα και τις επενδύσεις που προχωρούν με πρωτόγνωρα ταχείς ρυθμούς» τόνισε ο κ. Υφυπουργός ενώ σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική επισήμανε ότι η κυβέρνηση δε διαπραγματεύεται τα εθνικά μας δίκαια αλλά τα αναδεικνύει και τα υπερασπίζεται από θέση ισχύος.
Αναφερόμενος στην ακολουθούμενη αγροτική πολιτική ο κ. Κιλτίδης σημείωσε ότι έχει αποδώσει καρπούς, με ουσιαστικά έργα στήριξης που εφαρμόστηκαν σε όλο το φάσμα της γεωργοκτηνοτροφίας. Θύμισε ότι οι αγρότες τα τελευταία δύο χρόνια δεν περνούν Μαύρα Χριστούγεννα για ότι δικαιούνταν, σε ότι αφορά την έγκαιρη καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων, όπως επίσης και το σημαντικό ασφαλιστικό έργο του ΕΛ.ΓΑ που έχει δημιουργήσει ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους.
Ο κ. Κιλτίδης υπογράμμισε με έμφαση ότι για πρώτη φορά μέσα στα τελευταία δύο χρόνια δόθηκε άτοκο δάνειο 500.000.000ευρώ για την κτηνοτροφία και τη στήριξη των τιμών των δημητριακών ενώ ανέφερε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν θα επιλυθούν με συνεργασία και διάλογο με τον αγροτικό κόσμο.
Μιλώντας για τις προοπτικές του αγροτικού τομέα ο κ. Υφυπουργός τόνισε ότι συνιστά προτεραιότητα για τον Πρωθυπουργό και για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων η άσκηση μια ορθής και μακρόπνοης αγροτικής πολιτικής η οποία στοχεύει στην αναζωογόνηση και στην ανασυγκρότηση της υπαίθρου, με μια Γεωργία παραγωγική, ανταγωνιστική και ποιοτική. Κατά τη Δ’ Προγραμματική Περίοδο 2007 – 2013 έχουν προγραμματιστεί και θα υλοποιηθούν ζωτικά έργα υποδομής ώστε να υπάρξει πραγματική αγροτική ανάπτυξη σε αντίθεση με ψευδεπίγραφες πολιτικές και λαθεμένους χειρισμούς του παρελθόντος.
Αναφορά έκανε ο κ. Κιλτίδης και στη Δασική Πολιτική η οποία αναγεννήθηκε μετά από δεκαπέντε χρόνια οπισθοδρόμησης.
«Υλοποιήθηκε το μεγαλύτερο αντιδιαβρωτικό έργο όλων των εποχών» σημείωσε και με την ενεργοποίηση του Ειδικού Φορέα Δασών εκτελέστηκαν δασοτεχνικά έργα σε ευρεία κλίμακα, επαναλειτούργησαν τα δημόσια δασικά φυτώρια και έγινε η μέγιστη αναδασωτική προσπάθεια.
Συμπλήρωσε δε τέλος ότι για πρώτη φορά μετά τη Συνταγματική επιταγή του 75 προκηρύσσονται Δασικοί Χάρτες, σε Αττική και Χαλκιδική, με εξασφαλισμένη πίστωση 6. 000.000 ευρώ από τον Ειδικό Φορέα Δασών.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας, όλοι οι δήμαρχοι του νομού, οι αντινομάρχες, σχεδόν όλοι οι νομ. σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γ. Γεωργαντάς, ο πρόεδρος της ΑΝ.ΚΙ Π. Πασαλίδης, ο πρώην υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Ν.Δ. Νίκος Καραχάλιος, ο πρόεδρος της ΑΣ Κιλκίς Χαρ. Παυλίδης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Μελάς και Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος Προδρ. Πεντσερετζής και πολλά μέλη της ΝΟΔΕ, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κιλκίς Δ. Φωτιάδης ενώ στις πλέον αξιοσημείωτες παρουσίες πρέπει να καταγραφεί η παρουσία σχεδόν σύσσωμης της ηγεσίας των αγροτοσυνδικαλιστών (Λασκάκης, Σημαιοφορίδης, Καραπουρτσίδης, Τερζής, κ.α) που ήρθαν από το μπλόκο στον κόμβο του Κιλκίς. Εξάλλου μια μέρα νωρίτερα, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο κ. Κιλτίδης επισκέφθηκε τους αγρότες στο μπλόκο και συζήτησε επί πολλή ώρα τα αιτήματα και προβλήματά τους.