Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, 12:11:15 μμ
Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 04:49

Νέα μέτρα;

Θα χρειαστούν κι άλλα πρόσθετα μέτρα τώρα που εγκαθίσταται και με τις ευλογίες της κυβέρνησης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Αυτό είναι το κυρίαρχο ερώτημα σε κάθε συζήτηση. Δοθέντος ότι το Δ.Ν.Τ.  στη συνείδηση του μέσου Έλληνα ισοδυναμεί με τις δυνάμεις του σκότους, αν όχι με τον ίδιο τον Βελζεβούλ, το ερώτημα υπονοεί μια άλλα παραδοχή. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι ευρωπαίοι εταίροι μας είναι ηπιότεροι.
Και είναι μια ακόμα απόδειξη της αδυναμίας μας να αντιληφθούμε το τέλμα στο οποίο περιήλθαμε, η συνεχής ενασχόληση με το τι θα μας ζητήσουν οι άλλοι όταν θα πάμε να τους ζητήσουμε δανεικά, κι όχι πόση προσπάθεια καταβάλλουμε για να περιορίσουμε το ύψος των δανεικών.
Ευρωπαίοι και πάσης ηπείρου ξένοι αυξάνουν τα επιτόκια επειδή προβλέπουν πως δεν θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε τα δανεικά κι εμείς απλά δίνουμε τη μάχη για  το ύψος του επιτοκίου.
Λοιπόν, να το πούμε με την απλούστερη γλώσσα. Αν δεν συμμαζέψουμε τα του οίκου μας, τότε τα νέα μέτρα δεν θα μας τα επιβάλλει κανείς. Εμείς θα τα αποφασίσουμε.