Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 4:59:09 πμ
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2007 04:39

Οι τιμές για σπόρους και λιπάσματα

Συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής 2 Νοεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ Κιλκίς με πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης το Δ.Σ. συνεχάρη τον κ. Δ. Τοπαλίδη για την εκλογή του ως εκπροσώπου εργαζομένων. Ο νέος εκπρόσωπος ευχαρίστησε τους παριστάμενους συμβούλους αλλά και τους συναδέλφους του οι οποίοι τον τίμησαν με την επιλογή τους και τόνισε ότι είναι χρέος του να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις από τη νέα θέση του για τα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά και της οργάνωσης γενικότερα.

Το Δ.Σ. κατόπιν αποφάσισε:
- Ο Πρόεδρος κ. Χ. Παυλίδης ενημέρωσε το σώμα σχετικά με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση ποσότητας 400 τόνων μαλακού σίτου εσοδείας 2007 με κλειστό πλειοδοτικό διαγωνισμό σε τιμή μετρητοίς.
- Ο Διευθυντής της Ένωσης κ. Αθ. Δημηνάκης εισηγήθηκε στους συμβούλους την πρόθεση της Οργάνωσης να καθορισθεί η τιμή διάθεσης σπόρων και λιπασμάτων. Η πρόταση πιο αναλυτικά περιλαμβάνει:
Πιστοποιημένοι σπόροι: 1. Για σπόρους σκληρού σίτου η τιμή ορίσθηκε στα 0,53 λεπτά του ευρώ + Φ.Π.Α., 2. για σπόρους σίτου η τιμή ορίσθηκε στα 0,53 λεπτά του ευρώ + Φ.Π.Α., 3 για σπόρους στο κριθάρι η τιμή ορίσθηκε στα 0,48 λεπτά + Φ.Π.Α.
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι στην απόφαση συμπεριλήφθηκε και πρόταση του Προέδρου κ. Παυλίδη ότι εάν οι πελάτες-παραγωγοί χρειασθούν απιστοποίητο σπόρο μαλακού ή σκληρού σίτου η Ένωση θα προβεί σε αγορά σπόρων προκειμένου να τους εξυπηρετήσει άμεσα.
Για τα λιπάσματα οι τιμές που ορίσθηκαν είναι ανά είδος οι εξής:
Τύπος 16-20-0:16,5 ευρώ τις μετρητοίς και 17,00 ευρώ με πίστωση,
Τύπος 20-10-0: 15,00 ευρώ μετρητοίς και 15,50 ευρώ με πίστωση,
Τύπος 12-18-0: 15,80 ευρώ μετρητοίς και 16,30 με πίστωση.
Σημειώνεται ότι για την πληρωμή των λιπασμάτων που θα αγορασθούν από τους παραγωγούς η τιμή ορίζεται να είναι μετρητοίς έως το χρόνο καταβολής των επιδοτήσεων και αμέσως μετά θα ισχύσει η εξόφληση με πίστωση.
Από κει και πέρα συζητήθηκαν θέματα υπαλληλικού ενδιαφέροντος και ελήφθησαν αποφάσεις όπως η εξουσιοδότηση του Δ.Σ. προς τον Διευθυντή κ. Δημηνάκη να προβεί σε έρευνα αγοράς για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, δόθηκε παράταση στο χρόνο ενοικίασης της αποθήκης της Δοϊράνης από ιδιώτη και έγινε αποδοχή και υπογραφή του προηγούμενου πρακτικού της συνεδρίασης του Δ.Σ.