Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 7:11:03 μμ
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 14:44

Όλα δείχνουν και πάλι Χαρ.Παυλίδη στο νέο Αγροτικό Συνεταιρισμό

paulidis xaralampos
Οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη διοίκηση στον νεοπαγή Αγροτικό Συνεταιρισμό Κιλκίς, διάδοχο σχήμα της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς, ορίστηκαν για την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου  υπό τη σκιά της γενικότερης κρίσης, αλλά και της χρόνιας κρίσης που διέρχεται το συνεταιριστικό κίνημα.Απότοκο του κλίματος αυτού είναι το περιορισμένο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τους αγρότες να εγγραφούν στο νέο συνεταιριστικό σχήμα που κληρονομεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην ΕΑΣ (παραγωγικές μονάδες, αποθήκες, γραφεία κ.λ.π) αλλά και το σωρευμένο χρέος της οργάνωσης.
Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό μέλη είναι πλέον φυσικά πρόσωπα αγρότες κι όχι συνεταιρισμοί όπως στο δευτεροβάθμια ΕΑΣ.  Και οι εγγραφές αγροτών είναι ελάχιστες μόλις 36!
Βεβαίως και μέχρι τη διενέργεια των εκλογών υπάρχει χρόνος για την εγγραφή και άλλων, αλλά το γενικότερο κλίμα δεν προοιωνίζεται τη μαζική προσέλευση, δοθέντος και του κόστους εγγραφής που ορίστηκε στα 50 ευρώ.
Στο κλίμα αυτό προσιδιάζει και η έλλειψη ενδιαφερομένων για την εκλογή τους στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο. Ουσιαστικά αναζητούνται εθελοντές για να σηκώσουν το βάρος της διαχείρισης του σωρευμένου χρέους, αλλά και της πρόκλησης να αναστήσουν παραγωγικά μια οργάνωση που διαθέτει τεράστια  ισχύ με τις βιομηχανίες παραγωγής  αλεύρου, άρτου και ζωοτροφών της μονάδας.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ενόψει των εκλογών ενδιαφέρον επέδειξαν οι κ. Χαράλαμπος Παυλίδης, πρόεδρος εξάλλου της προσωρινής διοίκησης που εκλέχτηκε τον περασμένο Ιούνιο, αλλά και οι: Γιώργος Λασκάκης, Χάρης Καρυπίδης, Δημήτρης Τσιραμπίδης, Δημήτρης Ταξόπουλος, Κώστας Ποιμενίδης και ο γηραιός πλην πάντα θαλερός  Γιώργος Κωνσταντινίδης.
Υπενθυμίζουμε ότι από τη γενική συνέλευση της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου θα αναδειχθούν και τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου καθώς και οι αντιπρόσωποι στην ΠΑΣΕΓΕΣ.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υπότιτλος: Οι εκλογές στις 8 Δεκέμβρη με περιορισμένο ενδιαφέρον. Ποιοι ενδιαφέρονται για μια θέση στη νέα διοίκηση