Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021, 3:46:22 πμ
etpa
Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010 15:41

Ως Ευρωπαία θα πλήρωνε Ως Αθηναία το ξέχασε

Συντάκτης:

mpatzeli


Στον Ευρωπό η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή ήταν σαφέστατη όταν οι αγρότες της ζήτησαν άμεση εξόφληση των επιδοτήσεων. «Θα εξοφληθείτε μέχρι 20 Μαΐου με βάση τις καταστάσεις του 2008, αφού αργεί η ψηφιοποίηση των υπολοίπων αγροτεμαχίων στις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2009  κι αλίμονό σας αν περιέχουν ανακριβή στοιχεία». Μάλιστα οι αγρότες έχουν και μάρτυρα ισχυρό, τον πρώην υπου6ργό και βουλευτή Γιώργο Φλωρίδη, τον οποίο άλλωστε συμβουλεύτηκε η κ. Μπατζελή πριν απαντήσει, όπως πρόσεξαν όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη του Ευρωπού.
Η κ. Υπουργός αναχώρησε για την Αθήνα, οι αγρότες αποχώρησαν ήσυχοι μέχρι που παρήλθε η 20η Μαίου και το χρώμα του χρήματος δεν το είδαν.
Τη Δευτέρα 31 Μαίου λοιπόν εκπρόσωποι της διοίκησης του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου «Το Κιλκίς» συναντήθηκαν με τον κ. Φλωρίδη ενημερώνοντάς τον για την καθυστέρηση. Τα χειρότερα τα έμαθαν από τον κ. Φλωρίδη: Στο υπουργείο ούτε καν ασχολήθηκαν με τη «δέσμευση» της κ. Μπατζελή. Είδαν τις καταστάσεις του 2009, δεν ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση και δεν πλήρωσαν. Η κ. Μπατζελή είπε στον Ευρωπό και ξείπε στην Αθήνα. Προς δόξαν της αξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου και λόγου…
- Στη συνάντηση με τον κ. Φλωρίδη, σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου, οι αγροτοσυνδικαλιστές ζήτησαν και συζήτησαν τα ακόλουθα θέματα αιτήματα:
- Επιστροφή Φ.Π.Α.
- Ρύθμιση εγγυημένων δανείων
- Ενεργοποίηση ΤΕΜΠΕ για τους αγρότες
- Η παράταση και ρύθμιση του ΕΛΓΑ σε όσους τηρούν βιβλία για την μη καταβολή και η άδικη μεταχείριση να κληθεί πρώτος ο νομός μας να καταβάλει τις εισφορές.
- Την υλοποίηση του προγράμματος για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες
Επένδυση που φαίνεται δύσκολα να πραγματοποιηθεί για τους γεωργοκτηνοτρόφους του νομού λόγω του υφιστάμενου δικτύου της ΔΕΗ