Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 10:46:13 μμ
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2011 21:17

Όχι στις αυθαίρετες ταρίφες της Ε.Α.Σ. Κιλκίς για τις δηλώσεις στο ΟΣΔΕ 2011

pasy
«Δε φτάνει που οι μικρομεσαίοι αγρότες & κτηνοτρόφοι του Κιλκίς  & όλης της χώρας βιώνουμε την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που μας έχει οδηγήσει στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα, τώρα δεχόμαστε και νέα ληστεία της πενιχρής επιδότησης με την παράνομη είσπραξη «χαρατσιών» από τις Ε.Α.Σ. της περιοχής για την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ του 2011», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση Κιλκίς.
Μας υποχρεώνουν να πληρώσουμε και φέτος τα παράνομα χαράτσια του ΟΣΔΕ, ενώ υποτίθεται ότι υπογράφηκε Σύμβαση και το έργο ανέλαβε η ΠΑΣΕΓΕΣ για λογαριασμό των Ε.Α.Σ. έναντι 28 εκατ. Ευρώ (περίπου 105 εκατ. Ευρώ για 3 χρόνια).
Η όλη κατάσταση αποδεικνύει τον κατάφωρο εμπαιγμό των αγροτοκτηνοτρόφων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που είχε εξαγγείλει ότι οι δηλώσεις ΟΣΔΕ θα γίνουν χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση.
Όμως οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών στο Κιλκίς, και αλλού, επιβάλλουν «χαράτσι» για την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ, την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε προκειμένου να λάβουμε τις επιδοτήσεις που δικαιούμαστε. Μας επιβάλουν ένα ακόμη βαρύ χαράτσι μετά το χαράτσι του ΕΛΓΑ  προκαλώντας τις δίκαιες διαμαρτυρίες και τις αντιδράσεις μας. Ο τιμοκατάλογος που ανακοινώθηκε από την ΕΑΣ είναι «τσουχτερός», καθώς οι παραγωγοί καλούνται να πληρώσουν από 30 μέχρι και 220 ευρώ(!) για κάθε δήλωση. Που είναι οι κ. εισαγγελείς; Μόνο για να παραπέμπουν στους αγωνιζόμενους αγρότες στα «αγροτοδικεία» υπάρχουν;! Όχι για την προστασία μας από τις αυθαιρεσίες;
Επικαλούμενοι  « αλλαγές στα αγροτεμάχια» , κλπ, ξεχνούν ότι : Για την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων και το ελαιοκομικό μητρώο έχουν δοθεί πόροι από την ΕΕ, δηλαδή από τα λεφτά των λαών.
Τα έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και όχι τους αγροτοκτηνοτρόφους. Η γαλαζοπράσινη ΠΑΣΕΓΕΣ και οι Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών παρανομούν. Είναι παράνομο να ζητούν λεφτά από την αγροτιά. Τους καταγγέλλουμε!!!
Η ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες να μην πληρώνουν το «χαράτσι» για τον ΟΣΔΕ στην Ενωση και να ζητήσουν από τα συνεργεία της ΕΑΣ να παραλάβουν δωρεάν τις αιτήσεις τους.
Συσπείρωση κι αγώνας να ανατρέψουμε τις αντιαγροτικές πολιτικές».