Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021, 10:10:43 μμ
etpa

Αγροτικά νέα

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 09:49

Η εταιρεία SANIDAS θα βρίσκεται στην Agrotica 2020

Συντάκτης:

Η εταιρεία SANIDAS της Γουμένισσας, με εξειδικευμένα αγροτικά μηχανήματα αμπελουργίας, δενδροκομίας, αρωματικών φυτών και με σύγχρονα-εύχρηστα μηχανήματα διαλογής ή επεξεργασίας καρυδιών, θα βρίσκεται στην Agrotica 2020 στη ΔΕΘ, από 30 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου, στο περίπτερο 10, Stand 9

Εκσυγχρονισμός, καινοτομία και επιχειρηματικότητα αποτελούν το τρίπτυχο της ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα για την Τράπεζα Πειραιώς, όπως το  αποτύπωσε ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Αλκιβιάδης Αλεξάνδρου στο Συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων και Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμπάκα στις 11 Ιανουαρίου 2020.

Στην καταβολή των αποζημιώσεων «de minimis” στους αγροτικούς παραγωγούς εξαιτίας της πτώσης των τιμών και πωλήσεων κάτω του κόστους παραγωγής αποφάσισε να προχωρήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με αυτή την απόφαση η κυβέρνηση ικανοποιεί το καθολικό και δίκαιο αίτημα των καλλιεργητών που τα τελευταία χρόνια είδαν τις παραγωγές τους να χάνουν ολοένα και περισσότερο την εμπορική τους αξία. Αποκαθίσταται, επίσης, μια αδικία σε βάρος των 150 καπνοπαραγωγών του Κιλκίς, οι οποίοι για πρώτη φορά φέτος θα λάβουν την αποζημίωση για τα 1900 στρέμματα που καλλιεργούν.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι, το απόγευμα της Τετάρτης 18.12.2019, ολοκληρώθηκε προς τους αγρότες πελάτες της, η πληρωμή του υπολοίπου της βασικής ενίσχυσης, καθώς και του πρασινίσματος και της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2019.

Τα σχετικά ποσά είναι ήδη διαθέσιμα στους λογαριασμούς των πελατών της, οι οποίοι μπορούν να κάνουν άμεσα αναλήψεις από τα 1.800 ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, σε όλη την Ελλάδα.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης ενέκρινε και υπέγραψε την πίστωση ποσού 41.275.855,10 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα κατευθυνθεί στην πληρωμή των δικαιούχων του μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 - 2020.

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση στην δημόσια τηλεόραση, το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση οδηγεί σε διπλασιασμό της ασφαλιστικής εισφοράς των αγροτών. Συγκεκριμένα, αύξηση της κατώτατης ασφαλιστικής εισφοράς στα 220 € τον μήνα από 114 € που είναι σήμερα, ενώ προεκλογικά η ΝΔ και ο ίδιος υποσχόταν γενναίες  μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών. Δηλαδή, ένα ζευγάρι αγροτών θα κληθεί να καταβάλει 5.280 € το έτος, έναντι των 2.736 € που καταβάλει σήμερα.

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 09:41

Euroagro: Συμβολαιακή Γεωργία στο Σκληρό Σιτάρι

Συντάκτης:

Η μεγάλη εταιρεία του ν. Κιλκίς, EUROAGRO, τολμά!

Συμβολαιακή Γεωργία στο Σκληρό Σιτάρι με εξασφαλισμένη ΕΛΑΧΙΣΤΗ τιμή 0,20 ευρώ ανά κιλό.

Πληροφορίες: Αν. Παπανδρέου 14, Κιλκίς, τηλ.: 23410 25882.

Η είδηση δεν είναι ότι από την Πέμπτη το απόγευμα πιστώθηκαν οι λογαριασμοί των δικαιούχων αγροτών (και) του Ν. Κιλκίς με τη μισή επιδότηση. Εξάλλου πριν μια εβδομάδα από την ΠΡΩΙΝΗ και τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ σε αποκλειστικό δημοσίευμα είχαμε ενημερώσει: Η επιδότηση την εβδομάδα (και) πριν του Αη Δημήτρη.
Η είδηση αλλού έγκειται: Στη θεαματική μείωση του αριθμού των δικαιούχων με την αποχώρηση από το αγροτικό επάγγελμα 2.000 περίπου Κιλκισιωτών που μέχρι 3-4 χρόνια υπέβαλαν δηλώσεις στο σύστημα ΟΣΔΕ και εμφανίζονταν στις καταστάσεις δικαιούχων της κοινοτικής ενίσχυσης.

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019 18:05

Ο θάνατος του κτηνοτρόφου στην Αττική

Συντάκτης:

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, δημόσια γράφων (και συγγραφέας), ΑγροΝέα.

O Άρθουρ Μίλερ έγραψε το 1948 το εξαίρετο και πολυπαιγμένο έργο ο «Θάνατος του Εμποράκου» για να θίξει τις συνέπειες του οικονομικού κραχ του 1929 στην Αμερική, και τις διαψεύσεις και τις καταρρεύσεις των προσδοκιών, που ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος έφερε στους ανθρώπους και συνεχίζει ακόμα και σήμερα, αρχές 21ου αιώνα, να αποτυπώνει την τραγωδία του σύγχρονου αστού.

Η σύγχρονη τεχνολογία αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής και οι αγρότες καλούνται να την υιοθετήσουν.
Στην περίπτωση ενός αμπελουργού, το κόστος παραγωγής περιορίζεται όταν η καλλιέργεια του ελαιώνα γίνεται εξ αποστάσεως, από το laptop ή το tablet ή το κινητό του. Αισθητήρες διασκορπισμένοι σε διάφορα σημεία του αμπελώνα τον ενημερώνουν οn-line για τον κίνδυνο του δάκου, πότε πρέπει να ποτίσει, αν έρχεται παγετός και γενικώς οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει την καλλιέργεια. Εχοντας την πληροφορία αυτή μπροστά στην οθόνη του μπορεί να πάρει αμέσως αποφάσεις και να δράσει άμεσα, προκειμένου να προστατεύσει τον αμπελώνα. Ενέργειες που αφήνουν θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και εν τέλει αυξάνουν το εισόδημα του.