Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 3:50:57 πμ

Αγροτικά νέα

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 06:48

«Πέταξαν» τα στάρια από τις αποθήκες της ΕΑΣ Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο έλεγχος των στελεχών της ΑΤΕ έληξε την Παρασκευή. Η αγωνία όμως των αγροτών της δύναμης της ΕΑΣ Κιλκίς για την τύχη του προϊόντος που παρέδωσαν στην οργάνωση κορυφώνεται. Στις αποθήκες της ΕΑΣ Κιλκίς οι ελεγκτές βρήκαν ποσότητες σταριών που δεν επαρκούν ούτε για να καλύψουν το δάνειο των 2.300.000 ευρώ που δόθηκε  από την ΑΤΕ στους αγρότες με εγγύηση του Δημοσίου, αλλά με ενεχυριασμό της εσοδείας 2008.

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010 08:14

«Μύλος» με τα σιτάρια που πλήρωσε το κράτος

Συντάκτης:

Το κράτος εγγυήθηκε στην Αγροτική Τράπεζα το δάνειο ύψους 2.300.000 ευρώ με το οποίο πληρώθηκαν οι παραγωγοί πέρυσι τέτοιο καιρό προκαταβολή 17 λεπτών στο σκληρό και 15 λεπτών στο μαλακό σιτάρι  (με δυο λεπτά παρακράτηση υπέρ της ΈΑΣ Κιλκίς)  για κοντά 14.000 τόνους σκληρού και μαλακού σίτου, εσοδείας 2008 που παρέμεναν απούλητα στις αποθήκες.

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010 08:11

Αποζημιώσεις άνω των 35 εκατ. ευρώ καταβάλλει ο ΕΛΓΑ

Συντάκτης:

Aποζημιώσεις συνολικού ύψους 35.957.300 ευρώ καταβάλλονται από χθες  Πέμπτη, από τον ΕΛΓΑ στους δικαιούχους παραγωγούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Όπως αναφέρουν η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή και ο υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, μετά την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων διαδικασιών ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, εκκαθαρίσθηκαν και στάλθηκαν στην Αγροτική Τράπεζα οι καταστάσεις 31.252 παραγωγών 50 νομών της χώρας, για εκτιμήσεις και επανεκτιμήσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή, κυρίως από παγετούς, χαλαζοπτώσεις, βροχοπτώσεις, ανεμοθύελλα, πλημμύρα και καύσωνα μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 σε διάφορες καλλιέργειες.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010 12:25

Τακτοποίηση εκκρεμοτήτων στα Σχέδια Βελτίωσης

Συντάκτης:

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με συνέπεια ως προς τις δεσμεύσεις προς τους δικαιούχους, αγρότες και κτηνοτρόφους των Σχεδίων Βελτίωσης Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής του Μέτρου 1.1 «Επενδύσεις στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης – Ανάπτυξη της Υπαίθρου 2000-2006, προχώρησε στην οικονομική τακτοποίηση εκκρεμοτήτων που έφταναν έως και τον ένα χρόνο.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010 12:24

Περιμένουν στη Δοϊράνη

Συντάκτης:

Μικρή δύναμη τρακτέρ με αγρότες της επαρχίας Κιλκίς παραμένει ακόμα παρατεταγμένη στο τελωνείο Ευζώνων. Παρά τη γενική αίσθηση ότι αποχώρησαν, οι αγρότες της επαρχίας παραμένουν καθώς αναμένουν και τα αποτελέσματα των τελευταίων διαβουλεύσεων των αγροτοσυνδικαλιστών του Προμαχώνα με την κ. Μπατζελή.

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2010 14:51

Αποχώρησαν από Ευζώνους. Βράδυ αποφάσιζαν για Δοϊρανη

Συντάκτης:

Τρεις εβδομάδες στα μπλόκα της Δοϊράνης και των Ευζώνων δεν αποδείχτηκαν ικανά να μετατοπίσουν την κυβέρνηση από τη θέση: Δεν υπάρχει ευρώ. Και οι αγρότες του νομού αποφάσισαν στους Ευζώνους να αποχωρήσουν για να ξανάρθουν ύστερα από έξι μήνες.
Τόση είναι η διορία που δίνουν στην κυβέρνηση για να αποδείξει ότι εννοεί όσα διακηρύσσει περί  θεσμικών αλλαγών προς όφελος των αγροτών.

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2010 14:37

Στο πλευρό των αγροτών η Αγροτική Τράπεζα

Συντάκτης:

«Η ΑΤΕbank συνδέεται με παραδοσιακούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους αγρότες που αποτελούν την πιο ευπαθή κοινωνική ομάδα, καθώς και με τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και τις Επιχειρήσεις τους. Οι άρρηκτες αυτές συναλλακτικές σχέσεις συνέβαλαν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση πολύμορφων προβλημάτων,  που οδήγησε στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των παραγωγών και του εισοδήματός τους αλλά και στην πρόοδο της αγροτικής και της εθνικής οικονομίας γενικότερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΤΕ.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 10:02

Αιτήματα κτηνοτρόφων

Συντάκτης:

Από την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων εκδοθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  Η κτηνοτροφία ως παραγωγικός τομέας της οικονομίας βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση. Οι κτηνοτρόφοι συνεχίζουν να βιώνουν αυτή την κατάσταση με αίσθημα αγωνίας και απελπισίας.  Οι τιμές εξακολουθούν να είναι εξευτελιστικές ενώ το κόστος παραγωγής καθημερινά αυξάνεται με αποτέλεσμα την ετήσια μείωση του εισοδήματός τους.

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 10:45

Αγρότες έτοιμοι για όλα, αλλά και με ανυπέρβλητο ήθος

Συντάκτης:

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους, αλλά πάντα κοινωνικά ευπρεπείς οι αγρότες του Κιλκίς δίνουν το μέτρο του αγροτικού ήθους. Έχουν συμπληρώσει συνολικά ένα μήνα μακριά από τα σπίτια τους, στους δρόμους και στα μπλόκα σε καιρικές συνθήκες αφόρητες, αλλά  παραμένουν στις επάλξεις του αγώνα τους σε Δοϊράνη και Ευζώνους.

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 10:44

Η δήμαρχος Αξιούπολης στηρίζει τους αγρότες

Συντάκτης:

Η Δήμαρχος Αξιούπολης, Σόνια Συμεωνίδου, με ανακοίνωσή της «εκφράζει την συμπαράστασή της στους παραγωγούς της περιοχής μας, θεωρώντας δίκαια τα αιτήματά τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων μας είναι αγρότες, και, ως εκ τούτου, διαπιστώνουμε από πρώτο χέρι τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια με την μείωση των εισοδημάτων τους, και οι οποίες αντανακλώνται βεβαίως και στις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.