Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020, 12:11:28 πμ

Αγροτικά νέα

Το Κέντρο Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κιλκίς σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: "ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ", την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 18:00 – 20:30 στο Επιμελητήριο Κιλκίς.

Την εναρμόνιση της στρατηγικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ανάδειξη και διατήρηση του γενετικού υλικού ποικιλιών αμπέλου και την κατοχύρωση πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού, με την καθοδήγηση των αμπελοκαλλιεργητών για νέες φυτεύσεις, με οδηγό την ελληνική αμπελοποικιλότητα, ζητεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τον Υπουργό Ευάγγελο Αποστόλου.

Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον υλοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε το Ιδιωτικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Κεχαΐδου (ΙΚΕΠ) σε συνεργασία με την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΕΑΣΘ), με θέμα:

«Η Αγροτική Επιχειρηματικότητα στην Παιονία», το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 και ώρα: 13:00 – 15:00, στο Ξενοδοχείο Παρυφές στη Γρίβα Παιονίας, η συμμετοχή των αγροτών της περιοχής ήταν καθολική.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία του ΙΚΕΠ Κεχαΐδου και της ΕΑΣΘ να τους ενημερώσουν για θέματα που τους αφορούν άμεσα, με τρόπο οργανωμένο και έγκυρο. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση, ερωτήσεις του κοινού και μπουφέ.

Πέρυσι τέτοιο καιρό η τιμή του πρόβειου γάλακτος ξεπερνούσε τα 100 λεπτά - κατά περίπτωση στους μεγάλους παραγωγούς έφτανε μέχρι και τα 108 λεπτά. Φέτος η τιμή ύστερα από συνδυασμένη "επίθεση" των εταιρειών μεταποίησης έπεσε και από τα 90 και κυμαίνεται μεταξύ 75 και 85 λεπτών! Προσεγγίζει δηλαδή την τιμή του εισαγόμενου από την Ιταλία γάλακτος!

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 20:57

Πρώτευσαν τα κρασιά της Γουμένισσας

Συντάκτης:

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε η άριστη ποιότητα των κρασιών που παράγονται στην περιοχή της Γουμένισσας Κιλκίς μετά τα βραβεία που κατέκτησαν το 2018 στον
18Ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης.
Βραβεύθηκαν 11 φιάλες  που παράχθηκαν στο Κιλκίς από το αμπελοτόπι της Γουμένισσας.
Στον διαγωνισμό κατάκτησε το Χρυσό μετάλλιο ο λευκός οίνος Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης “Πλαγιές Πάικου”, «Βαγγέλη! Με προσέχεις» του Οινοποιείου  Α.Ο.Α Χατζηβαρύτης Α.Ε εσοδείας 2017.

Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνεται ότι θα υλοποιηθεί το «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής των Αμπελώνων περιόδου 2018–2019». Το Πρόγραμμα εφαρμόζεται κάθε χρόνο σύμφωνα με την ΥΑ 2129/70097/28-06-2017 (ΦΕΚ 3361Β)  για την «Αναδιάρθρωση και Μετατροπή των Αμπελουργικών Εκτάσεων στην Ελλάδα [(άρθρο 46) Καν.(ΕΕ) 1308/2013] και  Το ύψος των κονδυλίων και η σχετική έκταση του προγράμματος καθορίζεται ανά οικονομικό έτος σύμφωνα με το Εθνικό «Πρόγραμμα στήριξης του αμπελοοινικού τομέα 2014-2018 όπως κάθε φορά ισχύει».

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 22:00

Ημερίδα στα Ιωάννινα για τη «Φέτα»

Συντάκτης:

Η  Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων,  τον Όμιλο Φίλων Φέτας, την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, τον Γενικό Αγροτικό  Συνεταιρισμό  Ιωαννίνων «ΕΝΩΣΗ αγροτών» & την Ένωση Νέων Αγροτών Ιωαννίνων, και την ΠΕΔ Ηπείρου, διοργανώνει ημερίδα στα Ιωάννινα, με θέμα: «Οι εμπορικές συμφωνίες CETA και Ν. Αφρικής για τη Φέτα».

Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 21:19

Αδειες για νέες αμπελοφυτεύσεις

Συντάκτης:

Σύμφωνα με την απόφαση υπ’ αριθμ. 609/16822/14-02-2017 (ΦΕΚ 600/Β/24.2.2017) θεσπίζονται τα αναγκαία συμπληρωματικά μέτρα σχετικά με τη διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις για το έτος 2017.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
• Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ, από   27 Φεβρουαρίου έως 27 Μαρτίου του 2018.
Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σ’ αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας.

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 21:40

Διαμαρτύρονται τα τρακτέρ;

Συντάκτης:

Από τον κ. Δημήτριο Βαφειάδη, ως πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα,  λάβαμε και δημοσιεύσουμε την ακόλουθη επιστολή με την οποία σχολιάζει και επικρίνει την αναφορά στον τίτλο δημοσιεύματός μας αναφορικά με την πρόσφατη κινητοποίηση των αγροτών του ν. Κιλκίς. Ιδού τι αναφέρει:
Επειδή το σχετικό σχόλιο της εφημερίδας σας το θεωρούμε ελαφρώς προσβλητικό για τον Αγροτικό κόσμο του Κιλκίς είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 21:23

Ημερίδα για τα επιτραπέζια σταφύλια Crimson

Συντάκτης:

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς και το  Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κεντρικής Μακεδονίας οργανώνουν και προσκαλούν  στην ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ  με θέμα ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΣΤΑΦΥΛIA CRIMSΟΝ (SEEDLESS).