Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 10:53:17 πμ

Αγροτικά νέα

Η Σοφία Ιορδανίδου, Επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ισχυρή Παιονία» στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας  δηλώνει αλληλέγγυα στα δίκαια αιτήματα των αγροτών της Παιονίας:

Το μυαλό και η καρδιά μας όλες αυτές τις μέρες είναι στο πλευρό των αγροτών του Δήμου μας οι οποίοι αγωνίζονται για να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον βασανιστικό για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Δηλώνω την ανεπιφύλακτη συμπαράστασή μου στον αγώνα τους ο οποίος είναι αγώνας όλης της  Παιονίας.

Οι αγρότες μας αγωνίζονται όχι για να πλουτίσουν, αλλά για να επιβιώσουν. Είναι αγώνας ζωής ο αγώνας τους και είναι υποχρέωση όλων μας να σταθούμε αρωγοί στο πλευρό τους!

Τα αιτήματά τους είναι απολύτως δίκαια καθώς υφίστανται άδικη μεταχείριση τόσο από την Πολιτεία όσο και από τις ανεξέλεγκτες δυνάμεις της αγοράς.

Η παράταξή μας δηλώνει  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ στον αγώνα τους και όπου και όπως μπορούμε ενώνουμε την φωνή μας με τη δική τους!!

Πολύκαστρο 14 Φεβρουαρίου 2024

Σοφία Ιορδανίδου

Επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ισχυρή Παιονία» στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας

Μετά το βραδινό μπλόκο της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου οι αγρότες της Παιονίας επιχειρούν και αυτήν την ώρα τον αποκλεισμό της λωρίδας των φορτηγών στο Τελωνείο Ευζώνων.

Ο αποκλεισμός γίνεται με τρακτέρ που έφραξαν τη λωρίδα των φορτηγών και θα διαρκέσει από τις 13.00 μέχρι τις 15.00.

Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις του Πρωθυπουργού στα αιτήματά μας. Δεν λύνουν κανένα πρόβλημα και εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

Με τη φράση αυτή του Θωμά Καρυπίδη υποδέχτηκαν οι αγρότες της Παιονίας το αποτέλεσμα της συνάντησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων το μεσημέρι της Τρίτης, σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024 12:04

Οι αγρότες της Παιονίας τη Δευτέρα 12/2 στους Ευζώνους

Συντάκτης:

Την άνοδό τους στο Τελωνείο Ευζώνων και την κατάληψη της λωρίδας για τα φορτηγά σε μια συμβολική κίνηση να καταδείξουν τις καταστροφικές συνέπειες των ανεξέλεγκτων εισαγωγών αγροτικών προϊόντων αποφάσισαν οι αγρότες της Παιονίας σε σύσκεψή τους το βράδυ του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου  στον Ευρωπό.

Οι αγρότες του Κιλκίς προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής 9/2/2024 σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Προμαχώνα, στο ύψος του Τελωνείου Κιλκίς, στο Μεταλλικό. Ο αποκλεισμός του δρόμου ήταν για λίγα λεπτά και αμέσως μετά επέτρεψαν την κυκλοφορία των οχημάτων με τα τρακτέρ να είναι ακινητοποιημένα στην άκρη του δρόμου και στον κόμβο του Τελωνείου μέχρι το μεσημέρι.

Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 09:08

Με το βλέμμα στραμμένο στους Ευζώνους οι αγρότες

Συντάκτης:

Η απόφαση της Νίκαιας είναι σαφής: συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, ενισχύουμε τα μπλόκα, κι όλα αυτά μέχρι την Παρασκευή. Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας θα δείτε σκηνές από το Κιλελέρ.

Η απόφαση ελήφθη στα Κουφάλια, εκεί όπου μαζεύτηκαν για να αποφασίσουν περί του πρακτέου οι αγρότες.  Την Πέμπτη κατέρχονται εν πομπή με τα τρακτέρ τους στη Θεσσαλονίκη και στην έκθεση Agrotica.

Ουσιαστικά πρόκειται για επιβεβαίωση του αρχικού προγραμματισμού από σύσκεψη που συγκλήθηκε προ 15θημέρου  στη Σίνδο και ο οποίος προέβλεπε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στις πρωτεύουσες των νομών την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου και στη συνέχεια κάθοδο με τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Agrotica.

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 14:00

Αγρότες του Κιλκίς: Αφήστε μας να ζήσουμε στον τόπο μας

Συντάκτης:

Άργησαν να βγουν στους δρόμους οι αγρότες του Κιλκίς. Πάνε πολλά χρόνια αφ’ όταν έκαναν αισθητή την παρουσία τους, η οποία συνήθως περιοριζόταν σε συμβολική σύναξη λίγων τρακτέρ στο κόμβο της δυτικής εισόδου της πόλης του Κιλκίς.

Συντάσσονται στο πλευρό των αγροτών όλης της χώρας οι αγρότες του Κιλκίς, μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου «Το Κιλκίς» και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις από την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου διεκδικώντας την επίλυση ζωτικών αιτημάτων τους.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Παιονίας και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αξιούπολης μετά από συσκέψεις των μελών τους και συναντήσεις με άλλους αγροτικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα, αποφάσισαν  να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις των αγροτών. Πρώτο βήμα η συγκέντρωση – διαμαρτυρία με τρακτέρ μπροστά από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου.