Αγροτικά νέα
Σύριζα Κιλκίς: Οι επιστροφές από Ε.Ε. για καταλογισμούς να δοθούν για στήριξη των αγροτών
Συντάκτης: Eidisis.grΝέα απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δικαιώνει την χώρα μας και επιστρέφει στα κρατικά ταμεία 166 εκατ. ευρώ σε συνέχεια της προηγούμενης απόφασης του Φεβρουαρίου 2020 που και πάλι μας δικαίωσε επιστρέφοντας άλλα 280 εκατ., που είχαν παρακρατηθεί από κοινοτικές ενισχύσεις καθώς είχε κριθεί πως παραβιάστηκε η κοινοτική νομοθεσία από τις ενισχύσεις σε βοσκοτόπια.
Η υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ μπαίνει σε νέα φάση και απαιτείται μεγάλη υπευθυνότητα από όλους. Ο στόχος της έγκαιρης και έγκυρης ολοκλήρωσης του έργου, με ταυτόχρονη προστασία της υγείας 650.000 παραγωγών και 3.000 εργαζομένων και των οικογενειών τους, μόνο εύκολος δεν θα είναι και σε αυτόν το στόχο η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, ως Φορέας Συντονισμού, θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις.
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ενημερώνει όλους τους μελισσοκόμους της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, κατόχους μελισσοκομικού βιβλιαρίου, ότι ξεκίνησε η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων (μαζί με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά) στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (23-4-2020)
Συντάκτης: Eidisis.grΔιαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (23-4-2020).
Ευχές του προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνου Κιλτίδη
Συντάκτης: Eidisis.grΕυχές του προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνου Κιλτίδη
Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (8-4-2020)
Συντάκτης: Eidisis.grΔιαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (8-4-2020)
Κιλτίδης: Στήριξη εξαγώγιμων γεωργοδιατροφικών προϊόντων
Συντάκτης: Eidisis.grO Προέδρος κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης και Ο Γραμματέας κ. Θεοφάνης Παπάς, της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απηύθυναν αίτημα στήριξης των εξαγώγιμων γεωργοδιατροφικών προϊόντων, στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μ. Βορίδης: Καθοριστικό βήμα στην καταπολέμηση των παράνομων ελληνοποιήσεων
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης και η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή ενισχύουν τον μηχανισμό ελέγχου κατά των ελληνοποιήσεων με σκοπό την πάταξη των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών δημιουργώντας ένα ακόμη εργαλείο στη μάχη που δίνει η Κυβέρνηση κατά του φαινομένου.
Κίνημα Αλλαγής: Να ενισχυθούν όλοι στον πρωτογενή τομέα
Συντάκτης: Eidisis.grΕρώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη και Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα κατέθεσαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης, ζητώντας να «σταματήσει η επιλεκτική επιλογή και να συμπεριληφθούν άμεσα και όλες οι κατηγορίες ΚΑΔ που αντιστοιχούν στον πρωτογενή τομέα (παραγωγοί και επιχειρήσεις) και χρήζουν μέτρων στήριξης». Στην ερώτηση αναφέρουν:
Βορίδης: Τίθεται σε εφαρμογή η απρόσκοπτη λειτουργία των Αγροτικών Συνεταιρισμών
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης υπέγραψε τις υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες ολοκληρώνεται πλήρως και καθίσταται λειτουργικό το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τους λοιπούς αγροτικούς φορείς σύμφωνα με τον Νόμο 4673/2020 «Αγροτικοί συνεταιρισμοί και λοιπές διατάξεις».