Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 8:15:18 μμ

Αγροτικά νέα

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την αδιαφορία του κράτους μπροστά στον αφανισμό που υφίστανται ως συνέπεια της πανδημίας του καταρροϊκού πυρετού στα κοπάδια αιγοπροβάτων εξέφρασαν οι κτηνοτρόφοι του νομού σε συγκέντρωση που οργάνωσαν το μεσημέρι της  Πέμπτης μπροστά από την Περιφερειακή  Ενότητα Κιλκίς.

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την αδιαφορία του κράτους μπροστά στον αφανισμό που υφίστανται ως συνέπεια της πανδημίας του καταρροϊκού πυρετού στα κοπάδια αιγοπροβάτων εξέφρασαν οι κτηνοτρόφοι του νομού σε συγκέντρωση που οργάνωσαν το μεσημέρι της  Πέμπτης μπροστά από την Περιφερειακή  Ενότητα Κιλκίς.

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 01:06

Καταρροϊκός στα πρόβατα. Κατάρρευση των κτηνοτρόφων

Συντάκτης:

Με κατάρρευση ενός εκ των πλέον παραγωγικών τομέων της κιλκισιακής οικονομίας, της αιγοπροβατοτροφίας, απειλεί ο καταρροϊκός πυρετός που εμφανίστηκε και στο νομό το τελευταίο 20ήμερο.  Σε καθημερινή βάση αναφέρονται νέα κρούσματα της ασθένειας που προσλαμβάνει διαστάσεις πανδημίας και εκατοντάδες αιγοπρόβατα οδηγούνται σε σφαγή (Αγ. Κυριακή, Ειρηνικό, Θεοδωράκια, Γρίβα, Πυργωτό…) με τους κτηνοτρόφους να ζητούν απεγνωσμένα από την Πολιτεία να λάβει μέτρα ανακούφισης.

Ο ΕΛ.Γ.Α. με σχετική ανακοίνωση του προς  στους Δήμους καλεί τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να υποβάλουν αιτήσεις, από Δευτέρα 1-9-2014 έως και Τρίτη  30-9-2014, για το σύνολο των γεωργοκτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων που ζημιώθηκαν από θεομηνίες (πλημμύρες), δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, υπερβολικές βροχοπτώσεις, παγετό, χιόνι, χαλάζι) και  ασθένειες (περονόσπορο στα αμπέλια) ως αποτέλεσμα δυσμενών καιρικών κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος – Δεκέμβριος  2011. (Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Ετήσιο 2011»)

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ενημερώνει ότι οι κάτοχοι των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ, δηλώσεις συγκομιδής για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους.
Για το έτος 2014 οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μέσω της ψηφιακής υπηρεσλίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προιόντων» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Α.Α.Τ http://  www.minagric.gr/index.php/el/ eservisesmenu -2/dhloshsygkomid.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «κατόπιν των πολλών ερωτημάτων που δέχεται η υπηρεσία μας σχετικά με την πορεία των πληρωμών του 1ου έτους εφαρμογής (2012) της δράσης 1.1 ‘’Βιολογική Γεωργία΄΄, του μέτρου 2.14 του Π.Α.Α 2007-2013, γνωστοποιεί στους δικαιούχους και σε κάθε ενδιαφερόμενο τα εξής:

Κατάστημα με αμιγώς συνεταιριστικά προϊόντα λειτουργεί από σήμερα 5 Σεπτεμβρίου 2014 ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ν. Κιλκίς (ή Ένωση) στην οδό Θεσσαλονίκης και Λέκκα γωνία στο Κιλκίς.
Τα πρώτα προϊόντα και οι πρώτες συνεργασίες έχουν επιτευχθεί με τους συνεταιρισμούς:

aidarinhsΠαρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου 2015, για ένα επιπλέον χρόνο, η δυνατότητα όσων διαθέτουν αποσταγματοποιεία και ποτοποιεία προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες συμμόρφωσής τους προς την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με τις εγκαταστάσεις τους.

Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014 22:09

Νέοι αγρότες: Οι 220 δικαιούχοι του Κιλκίς

Συντάκτης:

agrotisΣτη διαδικασία ανάρτησης των ονομάτων των «εν δυνάμει δικαιούχων», των «επιλαχόντων» και των «απορριπτόμενων» του Μέτρου 112 – Εγκατάσταση Νέων Γεωργών (πρόγραμμα Νέων Αγροτών) βρίσκονται αυτό το διάστημα οι Περιφέρειες της χώρας.

provataΟι 976 αιγοπροβατοτρόφοι και οι 470 αγελαδοτρόφοι του νομού περίμεναν πως και πώς να εισπράξουν την εξισωτική αποζημίωση. Είναι η κοινοτική ενίσχυση που δίνεται στους αγροτοκτηνοτρόφους των ορεινών