Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021, 9:13:58 μμ
etpa

Αγροτικά νέα

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 06:19

Εγκατάσταση Νέων Γεωργών

Συντάκτης: Eidisis.gr

Η Διεύθυνση Γεωργικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) «2007 – 2013», καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης – φάκελο υποψηφιότητας για συμμετοχή στο πρόγραμμα, είτε απευθείας, είτε μέσω των Γραφείων Γεωργικής Ανάπτυξης (Γεωργίας) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του τόπου μόνιμης κατοικίας τους, από τη 16η Φεβρουαρίου έως και την 31η Δεκεμβρίου 2009.

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 03:58

Έκλεισαν τα σύνορα

Συντάκτης: Eidisis.gr

Υλοποίησαν την προειδοποίησή τους οι αγρότες του νομού και από το μεσημέρι της Παρασκευής έκλεισαν και τα σύνορα στη Δοϊράνη, καθώς σε μια αιφνιδιαστική κίνηση αγρότες της Παιονίας - Πολυκάστρου απέκλεισαν από το απόγευμα της Πέμπτη τα σύνορα στους Ευζώνους.
Η εφταμελής αντιπροσωπεία των αγροτών συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, παρουσία των κ. Κιλτίδη και Μπαλάσκα, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Χατζηδάκη. ¨Ήταν η τελευταία αντιπροσωπεία αγροτοσυνδικαλιστών που είδε ο υπουργός πριν ανακοινώσει τα μέτρα για τους αγρότες, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 03:58

Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες

Συντάκτης: Eidisis.gr

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες που μετέχουν στα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε προ ολίγου στο Βόλο. Οι εκπρόσωποι των αγροτών, όπως έκαναν γνωστό μετά τη συνεδρίαση, δεν ικανοποιήθηκαν από τα μέτρα που εξήγγειλε αργά το απόγευμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης και αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους κλείνοντας σιδηροδρομικές γραμμές και παραδρόμους οι οποίοι μέχρι σήμερα ήταν ανοιχτοί.

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 03:57

Ποιός είναι ο ΕΛΓΑ και πως στηρίζει τους αγροτοκτηνοτρόφους

Συντάκτης: Eidisis.gr

Ο αγροτικός κόσμος στην καθημερινότητά του όσο αφορά  την διαχείριση των γεωργικών και κτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τα οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιλύσει. Στην διαδικασία της επίλυσης αυτών των προβλημάτων υπάρχουν περιπτώσεις όπου είναι πέραν των δυνάμεών του, (εξωγενείς παράγοντες) με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας οργανισμός που να δίνει οικονομική λύση  σ’ αυτά. Αυτός ο οργανισμός είναι ο ΕΛ.Γ.Α.(Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων) υπό την επιστασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 03:47

Τι ζητάμε από την Πολιτεία και γιατί βγήκαμε στους δρόμους

Συντάκτης: Eidisis.gr

Συνάδελφοι Αγρότες και Αγρότισσες,
Διανύουμε ήδη μια άσχημη διεθνή συγκυρία τόσο στην οικονομία όσο και σε άλλους παραγωγικούς κλάδους και βέβαια και στον πρωτογενή τομέα.
Η οικονομική κατάσταση των αγροτών συνεχώς χειροτερεύει. Κανένας δεν μπορεί να κρύψει την μείωση του εισοδήματος μας.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 12:11

Τα τρακτέρ στα μπλόκα οι αγρότες στον Υπουργό

Συντάκτης: Eidisis.gr

Με τις διοικήσεις των ενώσεων Κιλκίς και Αξιούπολης να συμμετέχουν, ύστερα από μια εβδομάδα, στον αγώνα των αγροτών από σήμερα Πέμπτη ο αγώνας αυτός εισέρχεται σε κρίσιμη φάση.
Εφταμελής αντιπροσωεία αγροτών ( Γιώργος Λασκάκης, Αλέκος Σημειοφορίδης, Γιώργος; Τερζής, Φίλιππας Κοτανίδης, Κ. Πολυχρονίδης, Χάρης Καρυπίδης και Θεόφιλος Μουρατίδης) συναντάται σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη, παρόντων, ύστερα από έντονη επιθυμία των ίδιων των αγροτών,  του Υφυπουργού Κ. Κιλτίδη και του Νομάρχη Ευάγγελου Μπαλάσκα.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 12:03

Χατζηγάκης: Έχουν δίκιο οι αγρότες, αλλά….

Συντάκτης: Eidisis.gr

Λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν αυτόν τον καιρό οι θέσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτ. Χατζηγάκη επί των αιτημάτων και προβλημάτων του αγροτικού κόσμου, δημοσιεύουμε το κείμενο της συνέντευξης που έδωσε στους δημοσιογράφους Λυριτζή και Οικονόμου στην εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ της ΝΕΤ το πρωί της Τρίτης 20 Ιανουαρίου.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 12:03

Εγγραφές στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ζωοτροφών

Συντάκτης: Eidisis.gr

Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Κιλκίς ενημερώνει, πως μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2009 έχουν τη δυνατότητα οι παραγωγοί και εισαγωγείς ζωοτροφών να καταθέσουν αιτήσεις για την εγγραφή τους στους καταλόγους του Μητρώου Επιχειρήσεων Ζωοτροφών.  Oι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων ζωοτροφών και οι κτηνοτρόφοι που παρασκευάζουν τροφές, χρησιμοποιώντας πρόσθετες ύλες ή «προμείγματα», πρέπει να εγγραφούν στους αντίστοιχους καταλόγους εγγεγραμμένων επιχειρήσεων.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 12:02

Αποκλεισμένοι δρόμοι από χιλιάδες αγρότες

Συντάκτης: Eidisis.gr

Επί ποδός βρίσκονται από τις αρχές της εβδομάδας οι αγρότες τόσο στη Βόρεια Ελλάδα όσο και σε νοτιότερες περιοχές της χώρας, ακόμα και στην Κρήτη. Οπως είχαν εξαγγείλει, προχωρούν σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων και τη μείωση του εισοδήματός τους. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επεξεργάζεται πακέτο μέτρων για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, το σύνολο των οποίων θα συζητηθεί την Πέμπτη στην Οικονομική Επιτροπή.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 11:53

Στους δρόμους οι αγρότες

Συντάκτης: Eidisis.gr

Οι αγρότες έκλεισαν το πρωί της Τρίτης την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, στον κόμβο της Νέας Χαλκηδόνας. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω του χωριού Γέφυρα και παρακαμπτηρίων οδών της περιοχής. Μάλιστα, την απόφασή τους να «κόψουν» την Ελλάδα σε κομβικά σημεία του εθνικού άξονα Αθηνών-Θεσσαλονίκης, διατύπωσαν εκ νέου οι εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών των αγροτών, που συνεδρίασαν στην Αλαμάνα κοντά στη Λαμία.