Κυριακή, 9 Μαΐου 2021, 2:53:02 μμ
etpa
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 10:13

Πήγαν για λύσεις και έφυγαν …αγριεμένοι

Συντάκτης:

Πήγαν στη διαβούλευση  με την κρυφή ελπίδα πως η υπουργός και η κυβέρνηση συνολικά θα είχαν κάτι νεότερο να πουν και να προτείνουν, ώστε να ικανοποιήσουν μικρό έστω τμήμα των δίκαιων αιτημάτων τους, όπως ομολογούν ακόμα και οι κυβερνητικοί βουλευτές. Από το ν. Κιλκίς τρεις κίνησαν για την Αθήνα. Από το μπλόκο της Δοϊράνης ο Γιώργος Λασκάκης και ο Γιώργος Τερζής και από το μπλόκο των Ευζώνων ο Σωτήρης Πελτεκιάδης. Στην Αθήνα και στη διαβούλευση με την κ. Μπατζελή συμμετείχαν οι δυο πρώτοι. Ο Πρόεδρος του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου περιέγραψε τα δεινά της κτηνοτροφίας και ο γραμματέας για τα αδιέξοδα της γεωργικής παραγωγής.
«Πρόεδρε, ποια ήταν η απάντηση της υπουργού;|  ρωτήσαμε τον κ. Λασκάκη το βράδυ της Κυριακής, λίγες ώρες μετά τη λήξη της …διαβούλευσης.
«Τι να πω…είμαστε απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι. Γ κ. Μπατζελή δεν είχε τίποτε ουσιαστικό να απαντήσει στα αιτήματά μας. Γενικόλογη και ασαφής. Καμιά δέσμευση για άμεση επούλωση των πληγών μας. Η γεωργοκτηνοτροφία  πεθαίνει και η υπουργός προγραμματίζει μακροπρόθεσμα, όταν δεν θα υπάρχει αγροτοκτηνοτροφία …» απάντησε ο κ. Λασκάκης.
Η δεύτερη ερώτηση ήταν απότοκη της απάντησης του.
«Δηλαδή δεν αλλάζει τίποτα με τα μπλόκα;»
«Φυσικά και δεν αλλάζει. Από αύριο και μετά από διάλογο θα αποφασίσουμε την πορεία μας. Και η δική μας εισήγηση είναι όχι μόνο να μην φύγουμε, αλλά να σκληρύνουμε τη στάση μας ..»
Εν τέλει κάθε φορά που η κ. Μπατζελή διαβουλεύεται με τους αγρότες, οι τελευταίοι αντί να ημερεύουν, αγριεύουν περισσότερο. Και μέχρι τώρα αγριεύουν μαζί της μόνο. Από σήμερα και καθώς η συζήτηση θα ανάψει στα μπλόκα, οι επικρίσεις και οι ευθείες βολές θα έχουν στόχο πλέον το σύνολο της κυβέρνησης και αποκλειστικό αποδέκτη το Μέγαρο Μαξίμου.