Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020, 1:24:37 πμ
Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 22:12

Πήγαν για "μαλλί" και βγαίνουν "κουρεμένοι"

Συντάκτης:

Προσδοκούσαν υψηλότερες τιμές από τα 16-17 λεπτά το κιλό, με τα οποία άνοιξε η αγορά τον Ιούνιο, οι παραγωγοί σκληρού σταριού του νομού. Οι προσδοκίες και εκτιμήσεις ανέφεραν ότι μια τιμή περί τα 20 λεπτά δεν θα ήταν ανέφικτη για όσους επιδείκνυαν υπομονή. Έτσι οι περισσότεροι παρέδωσαν τη σοδειά τους με τον γνωστό σύστημα "παράδοση με ανοιχτή τιμή" ή τα κράτησαν στις αποθήκες τους.


Πέρασε κι ο Αύγουστος κι όλοι ανέμεναν την ιταλική αγορά για να λειτουργήσει ως ατμομηχανή. Μόνο που η ..ατμομηχανή δεν εμφανίστηκε ούτε τον Οκτώβριο, κι ακόμα περιμένουν. Η ζήτηση είναι ελάχιστη έως μηδαμινή, οι τιμές καθηλωμένες και όσοι ζητούν να πληρωθούν (από εκείνους που παρέδωσαν έναντι) διαπιστώνουν ότι ύστερα από σχεδόν τέσσερις μήνες η τιμή είναι ίδια με εκείνη που άνοιξε. Κι αν ανέβηκε ένα δυο λεπτά/κιλό, η διαφορά εξατμίζεται επειδή οι έμποροι παρακρατούν υπέρ αυτών την διαφορά ως "φύλακτρα"!
Κάπως έτσι διαμορφώνεται η κατάσταση στην αγορά σίτου "κι ο Θεός να βάλει το χέρι του". Τουλάχιστον να βρέξει διότι τα αγροτικά νοικοκυριά έχουν ¨στεγνώσει" Και μαζί ...ξεράθηκε και η τοπική οικονομία.