Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 6:36:16 μμ
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 00:08

Προθεσμία 60 ημερών για υποβολή αιτήσεων στη βιολογική γεωργία

Με αφορμή ενημερωτικό σημείωμα που έφτασε στο πολιτικό γραφείο από πολίτες, σχετικά με την απόρριψη της αίτησής τους από τη Δράση «Βιολογική Γεωργία» του αντίστοιχου Μέτρου του ΠΑΑ 2007 – 2013, λόγω εκπρόθεσμης υποβολής του έντυπου υλικού στην αρμόδια υπηρεσία, ο κ. Θεόδωρος Παραστατίδης, έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αντώνη Μωυσίδη, ζητώντας:


να γίνει τροποποίηση της υπ. αριθμ. 569/15.1.2015 εγκυκλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ περί ‘διαδικασιών υποβολής Δήλωσης Εφαρμογής’ και να οριστεί ότι το χρονικό περιθώριο κατάθεσης των έντυπων φακέλων των δηλώσεων εφαρμογής από την ημέρα οριστικοποίησής τους στις ΔΑΟΚ ορίζεται σε 60 ημερολογιακές ημέρες για όλα τα έτη (συμπεριλαμβάνοντας αναδρομικά τα δύο πρώτα έτη εφαρμογής).
Έπειτα από την παρέμβαση του κ. Θ. Παραστατίδη, το αίτημα εξετάστηκε και έγινε δεκτό, όπως ενημέρωσε ο κ. Αποστολάκης, Γενικός Διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ, το βουλευτή σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.
Οι δικαιούχοι έχουν, πλέον, στη διάθεσή τους 60 ημέρες για την κατάθεση των φακέλων τους και όσοι παραγωγοί έχουν απορριφθεί ως εκπρόθεσμοι δικαιώνονται με τη ρύθμιση αυτή.