Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021, 2:27:06 μμ
etpa
Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019 21:10

Σε ποιον να υποβάλλουν δηλώσεις;

Συντάκτης:

Κυριακή των επαναληπτικών εκλογών ήτανε όταν η Φύση έστησε χουνέρι στους παραγωγούς του Δροσάτου και των Αμαράντων. Άνοιξαν οι ουρανοί κι αντί βροχής έριξαν χαλάζι.
Καταστροφές μέχρι και 90% σε αμπέλια, βαμβάκια, ροδιές και φυσικά στα σιτηρά.


Πήγαν στα χωράφια τους οι άνθρωποι και βρήκαν τις καλλιέργειές τους καταστραμμένες. Κινητοποιήθηκαν, έψαξαν και βρήκαν τους αρμόδιους στον ΕΛΓΑ, παρακάλεσαν για το ενδιαφέρον του και έγινε το ...θαύμα: Δεν πέρασαν δυο μέρες κι ήρθε επόπτης του ΕΛΓΑ. Πρόθυμος ο άνθρωπος περιηγήθηκε στα χωράφια, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την καταστροφή και απεφάνθη: Οι καταστροφές είναι δεδομένες. Κάντε δηλώσεις για να αποζημιωθείτε.
Καταχάρηκαν οι άνθρωποι. Σου λένε, τουλάχιστον βρήκαμε κατανόηση και αναγνώριση του πόνου μας.
Αλλά τα θαύματα στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας δεν κρατάνε πολλές μέρες. Διότι ουκ έστιν υπηρεσία να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους!
Οι ανταποκριτές του ΟΓΑ στο δήμο έχουν παραιτηθεί (στην κεντρική υπηρεσία του δήμου και στο Δροσάτο) , η Π.Ε στην οποία απευθύνθηκαν απάντησε πως οι ανταποκριτές είναι δημοτικοί υπάλληλοι και από τις μέχρι τώρα επαφές τους δεν διαπίστωσαν κάποια διάθεση από την ηγεσία του δήμου Κιλκίς να βρει λύση στο πρόβλημά τους.
Και ρωτάνε τον ΕΛΓΑ: Εμείς τις εισφορές μας τις πληρώνουμε. Οι ανταποκριτές κι αν δουλεύουν είναι δικό σας θέμα. Πως και πότε θα αποζημιωθούμε;
Υπάρχει κάποιος χριστιανός στο Κιλκίς ή στη Θεσσαλονίκη να τους δώσει απάντηση;