Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 10:51:33 πμ
Τετάρτη, 01 Ιανουαρίου 2014 22:47

Σήμερα πληρώνονται όλοι

paulidis xaralampos
Σήμερα το απόγευμα πιστώνονται οι λογαριασμοί 12.650 δικαιούχων Κιλκισιωτών παραγωγών με το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης (επιδότησης) και ουσιαστικά ανοίγει η χριστουγεννιάτικη περίοδος για την αγορά του νομού.
Υπενθυμίζουμε ότι η προκαταβολή 50% της συνολικής ενιαίας ενίσχυσης που αγγίζει τα 44 εκατ. ευρώ για το ν. Κιλκίς καταβλήθηκε την 1η Νοεμβρίου.
Τα ευχάριστα όμως δεν έγκεινται στην ούτως ή άλλως αναμενόμενη εξόφληση όσων έλαβαν την προκαταβολή, αλλά στην πληρωμή και όλων εκείνων που έλαβαν κολοβή ή δεν έλαβαν καθόλου την προκαταβολή λόγω των διαφόρων προβλημάτων. Έτσι εξοφλούνται και οι παραγωγοί - κτηνοτρόφοι που είχαν προβλήματα με την βοσκήσιμη έκταση, αλλά και όσοι άλλοι είχαν ανάλογα θέματα με το σύστημα ΟΣΔΕ. Βεβαίως υπάρχει και μια μικρή ομάδα παραγωγών, που δεν ξεπερνά το 1-2% που δεν θα πληρωθεί. Αλλά στην ομάδα αυτή εντοπίζονται προβλήματα πολύ σοβαρότερα από τα διαδικαστικά όσων δηλώνουν πραγματικά στοιχεία και καλλιέργειες.
Σημειώνουμε επίσης ότι προ ημερών πιστώθηκαν οι λογαριασμοί των αγροτών με το υπολειπόμενο ποσό (30-40%) της επιστροφής του πετρελαίου κίνησης. Μοναδική εκκρεμότητα παραμένει η εξόφληση της εξισωτικής από τις παρακρατήσεις (15-20%) που σημειώθηκαν κατά  την πρώτη απόδοσή της προ δυο μηνών.

Πρόεδρος ο Χαράλαμπος Παυλίδης
Δεν επιφύλαξε οποιαδήποτε έκπληξη η σύγκληση σε σώμα του νεοκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κιλκίς. Αντίθετα, ευχάριστη έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί η ομόφωνη εκλογή του προεδρείου του δ.σ.. με ψήφους 7-0 κάθε φορά.
Έτσι η νέα διοίκηση συγκροτήθηκε ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Χαράλαμπος Παυλίδης του Ευθυμίου
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κωνσταντίνος Ποιμενίδης του Παντελή
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Δημήτριος Τσιραμπίδης του Ξενοφών
ΤΑΜΙΑΣ : Θεοχάρης Καρυπίδης του Χαραλάμπου
ΜΕΛΟΣ : Δημήτριος Ταξόπουλος του Ιωάννη
ΜΕΛΟΣ : Γεώργιος Λασκάκης του Επαμεινώνδα
ΜΕΛΟΣ : Γεώργιος Κωνσταντινίδης του Λεοντίου.