Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024, 3:29:28 μμ
Παρασκευή, 07 Μαϊος 2010 23:48

Στα άκρα η απόγνωση από το «πάρτι των λαθραλιέων»

doirani_psarema


Παντελή έλλειψη αστυνόμευσης και πλήρη απουσία της έννομης τάξης διαπιστώνει στο ελληνικό τμήμα της λίμνης Δοϊράνης ο αλιευτικός συνεταιρισμός Δοϊράνης σε υπόμνημά του προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, τον Νομάρχη Κιλκίς και  τον αστυνομικό Διευθυντή Κιλκίς. Ο συνεταιρισμός καταγγέλλει οικολογική καταστροφή καθώς στο διάστημα της απαγόρευσης αλιείας λόγω της αναπαραγωγής των ιχθύων (από 10 Απριλίου έως 10 Μαίου) η «περιοχή ζει ένα πάρτι λαθραλιέων, οι οποίοι έχουν επιδοθεί στη συστηματική εξολόθρευση των ζωικού κεφαλαίου».
Μάλιστα τονίζουν ότι οι λαθραλιείς δρουν ανενόχλητοι καθώς ενώ σε απόσταση 3 χιλιομέτρων λειτουργεί το ΑΤ Δροσάτου, παραμένει σε αχρηστία ένα ταχύπλοο σκάφος και επομένως δεν είναι δυνατή η διενέργεια περιπολιών.

«Στις επανειλημμένες μας παραστάσεις και κρούσεις στις αστυνομικές αρχές, λαμβάνουμε την απάντηση ότι δεν μπορούν να εντοπίσουν τους δεκάδες αυτούς παράνομους που περιφέρονται τη νύχτα με φακούς!» τονίζουν και επισημαίνουν ότι στην απέναντι όχθη (ΦΥΡΟΜ) δεν έχουν αντιληφθεί παρόμοια έκνομη συμπεριφορά.
Οι διαμαρτυρόμενοι και καταγγέλλοντες αλιείς του συνεταιρισμού για να προκαλέσουν επιτέλους την επίδειξη των αναγκαίων ανακλαστικών από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας, ζητούν από τις αρμόδιες αρχές της χώρας μας, αν δεν μπορούν αυτές να επιβάλλουν το νόμο και να προστατεύσουν τη λίμνη, να απευθυνθούν στην ΦΥΡΟΜ και να ζητήσουν την συνδρομή της για την διαφύλαξη και των ελληνικού τμήματος της λίμνης από τους λαθραλιείς!
Το υπόμνημα υπογράφουν για το συνεταιρισμό ο πρόεδρος Στέλιος Κορνιλάκης, ο αντιπρόεδρος Νίκος Μαυρουδής, ο ταμίας Μανώλης Καραγιάννης, ο υπεύθυνος δημ. Σχέσεων Γιάννης Ψωμιάδης και τα μέλη Αλ. Μουστάκας και Γιώργος Καράμπελας.