Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 1:47:55 πμ
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 02:14

Στα Τρίκαλα οι αγρότες μας ενόψει κινητοποιήσεων

agrotes


Την ώρα που οι αγροτοσυνδικαλιστές των γειτονικών νομών, Σερρών, Θεσσαλονίκης  και Πέλλας, προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις, στο Κιλκίς ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις και η προεργασία ώστε να συμφωνηθεί κοινό διεκδικητικό πλαίσιο, όπου θα συνυπάρχουν τα ιδιαίτερα προβλήματα και οι διεκδικήσεις των αγροτών του νομού.
Για το σκοπό αυτό οι αγροτοσυνδικαλιστές του συλλόγου «Το Κιλκίς» βρίσκονται σε συνεχή διαβούλευση με τους συναδέλφους τους των όμορων νομών, στις συσκέψεις των οποίων έχουν προσκληθεί, ενώ επίκεινται και επισκέψεις στο Κιλκίς.

Στα Τρίκαλα
Η ταχεία καταβολή των επιδοτήσεων , νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά (τέλος Οκτωβρίου το 50% και στο πρώτο 15θήμερο του Δεκεμβρίου η πλήρης εξόφληση) απέτρεψε φέτος τη συνήθη εικόνα των κατειλημμένων από τρακτέρ δρόμων και κόμβων του οδικού μας δικτύου. Ωστόσο τα προβλήματα δεν λείπουν και μάλιστα εντοπίζονται ιδιαίτερα στα στοιχεία κόστους της παραγωγής.
Η θεαματική αύξηση της τιμής του πετρελαίου, η επικείμενη αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και στον νευραλγικό τομέα της κτηνοτροφίας δυσανάλογη αύξηση της τιμής των ζωοτροφών (καλαμπόκι, σόγια κλπ) καθιστούν  εφιαλτικό το παραγωγικό τοπίο.
Τα προβλήματα αυτά θα τεθούν με ιδιαίτερη ένταση από τους εκπροσώπους της ΕΑΣ Κιλκίς στη συνεδρίαση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) το Σάββατο στα Τρίκαλα.
Στο ΣΕΚ, όργανο της ΠΑΣΕΓΕΣ,  συμμετέχουν συνδικάτα, φυσικά πρόσωπα και συνεταιρισμοί. Από την ΕΑΣ Κιλκίς στη σύσκεψη του Σαββάτου θα συμμετέχουν οι κ. Γιώργος Λασκάκης, Κώστας Υφαντίδης, Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης και Νίκος Θεοδωρίδης.
Από τις αποφάσεις που θα ληφθούν εκεί θα κριθεί εν πολλοίς και το πλαίσιο του διεκδικητικού αγώνα του αγροτών του νομού.