Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 7:22:22 πμ
Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 21:00

Στην έκθεση “Οινόραμα 2015” η Οινοποιία Μπουτάρη

Στα πλαίσια της συμμετοχής της στην έκθεση ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2015 (Σάββατο 7/3 – Δευτέρα 9/3, Ζάππειο Μέγαρο) η Οινοποιία Μπουτάρη, για πρώτη φορά στην ιστορία της, θα προσφέρει στο κοινό απαράμιλλη εμπειρία γευσιγνωσίας οίνων.


Βασιζόμενη στο συγκριτικό της πλεονέκτημα ως προς τη διατήρηση μιας από τις «πλουσιότερες» κάβες οίνων παλαίωσης, η οινοποιία Μπουτάρη θα παρουσιάσει συνολικά έναν πολύ μεγάλο αριθμό οίνων παλαιών  σοδειών Μπουτάρη και συγκεκριμένα κρασιά από τις δεκαετίες 1980, 1990, 2000 αλλά ακόμα και από τα έτη 1975 και 1977!
Η διατήρηση μεγάλου αριθμού οίνων στην κάβα παλαίωσης προκύπτει από την ενασχόληση της εταιρίας σε πολλές περιοχές και ποικιλίες, αλλά και την αναγκαιότητα να διερευνά τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά παλαίωσης των οίνων αυτών.
Παράλληλα, εκτός από τους οίνους παλαίωσης, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την πλούσια γκάμα πειραματικών οίνων που διατηρεί η οινοποιία. Συγκεκριμένα θα δοκιμαστούν  πειραματικοί οίνοι, που έχουν προκύψει από ένα ευρύ φάσμα πειραματισμών προκειμένου να ανακαλυφτούν σπάνιες γεύσεις και ιδιαίτερες τεχνικές οινοποίησης.  
Στόχος της οινοποιίας είναι να δώσει στο κοινό την ευκαιρία να προσεγγίσει κρασιά που δεν έχει συχνά τη δυνατότητα να δοκιμάσει και να προσφέρει μια μαγευτική εμπειρία γευσιγνωσίας. Ο στόχος αυτός συνάγεται από τη φιλοσοφία της εταιρίας να επικοινωνεί με τον οινόφιλο καταναλωτή όχι μόνο μέσω της ευρείας γκάμας προϊόντων της,  αλλά και με την οινογευσία κρασιών που δεν βρίσκονται στην αγορά και που όμως βοηθούν στην αύξηση των εμπειριών και της γνώσης.
Φυσικά όλα τα παραπάνω κρασιά θα πλαισιωθούν από την τρέχουσα γκάμα κρασιών της εταιρίας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Οινόραμα, επισκεφτείτε τη σελίδα www.oenorama.com