Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 11:42:14 πμ
Τρίτη, 06 Μαϊος 2008 12:30

Συμβολαιακή γεωργία με καλλιέργεια ροδιού

 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης εγκαινίασε την Παρασκευή 2 Μαΐου τη λειτουργία της ιδιωτικής μονάδας πολλαπλασιαστικού υλικού δενδρυλλίων ροδιάς Agronet E.E. στο Δυτικό ν. Πέλλας. Σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Κιλτίδης συνεχάρη τον ιδιοκτήτη της νέας σύγχρονης μονάδας κ. Στέφανο Κασίδη για το όλο εγχείρημα ενώ τόνισε ότι το ρόδι, προϊόν που έχει συνδεθεί διαχρονικά με τη γονιμότητα και την καλή τύχη, συνιστά μια προσοδοφόρα εναλλακτική καλλιέργεια που ανοίγει νέους δρόμους στην αγροτική μας οικονομία.
«Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων είναι αποφασισμένη να ενθαρρύνει πρωτοβουλίες του αγροτικού κόσμου που εδράζονται στην παραγωγή και στην αύξηση του αγροτικού εισοδήματος και να στηρίξει κάθε προσπάθειά τους» δήλωσε ο κ. Υφυπουργός. «Το απέδειξε εμπράκτως με την αναγνώριση της Ομάδας  Παραγωγών «Το Ρόδι» Γουμένισσας ν. Κιλκίς και  την έγκριση του Σχεδίου Βελτίωσης για την καλλιέργεια ροδιού, συνολικού ύψους 2,9 εκατ. ευρώ βάσει του οποίου προβλέπεται η ανάπτυξη της καλλιέργειας σε 2.000 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή Κιλκίς - Πέλλας μέσα στα επόμενα πέντε έτη. Σε ότι αφορά τη διάθεση της παραγωγής, είναι διασφαλισμένη με τη συμβολαιακή γεωργία».
«Το δικό μας όραμα» σημείωσε τέλος ο κ. Κιλτίδης «είναι  μια παραγωγική και ανταγωνιστική γεωργία,  και στο πλαίσιο αυτό, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε σε τούτο τον τόπο δάση ροδιάς και σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο δάση καστανιάς».