Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, 4:02:47 μμ
etpa
Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 12:11

Τα τρακτέρ στα μπλόκα οι αγρότες στον Υπουργό

Συντάκτης:

Με τις διοικήσεις των ενώσεων Κιλκίς και Αξιούπολης να συμμετέχουν, ύστερα από μια εβδομάδα, στον αγώνα των αγροτών από σήμερα Πέμπτη ο αγώνας αυτός εισέρχεται σε κρίσιμη φάση.
Εφταμελής αντιπροσωεία αγροτών ( Γιώργος Λασκάκης, Αλέκος Σημειοφορίδης, Γιώργος; Τερζής, Φίλιππας Κοτανίδης, Κ. Πολυχρονίδης, Χάρης Καρυπίδης και Θεόφιλος Μουρατίδης) συναντάται σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη, παρόντων, ύστερα από έντονη επιθυμία των ίδιων των αγροτών,  του Υφυπουργού Κ. Κιλτίδη και του Νομάρχη Ευάγγελου Μπαλάσκα.
Στη συνάντηση οι αγρότες του Κιλκίς θα εκθέσουν τα γνωστά αιτήματά τους ζητώντας επιτακτικά επίλυση-ικανοποίηση.
Μέχρι σήμερα η κινητοποίηση των αγροτών στο νομό που ξεκίνησε την προπερασμένη Τετάρτη εκδηλώθηκε με διακοπή κυκλοφορίας του δρόμου είτε της εισόδου του Κιλκίς, είτε του δρόμου Προμαχώνα - Θεσσαλονίκης στο ύψος του κόμβου Μαυρονερίου την Τρίτη, και στο ύψος του κόμβου Σταυροχωρίου χθες Τετάρτη. Σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας τα τρακτέρ είναι παραταγμένα στις άκρες του δρόμου στον κόμβο εισόδου εξόδου του Κιλκίς από και προς Θεσσαλονίκη.
Από αύριο όμως και ενόψει τω απαντήσεων του κ. Υπουργού, ο προορισμός των τρακτέρ αλλάζει Και τα σύνορα στους Ευζώνους θα έχουν την τιμητική τους καθώς οι αγρότες είναι αποφασισμένοι, όπως δήλωσαν στην ΠΡΩΙΝΗ,  να πράξουν όσα δεν πράττει η κυβέρνηση. Να ελέγξουν δηλαδή τις αθρόες εισαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων. Προς την κατεύθυνση αυτή συγκλίνει και χθεσινή απόφαση της διοίκησης της ΕΑΣ Αξιούπολης υπό τη μορφή της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, που προσκαλεί τους αγρότες να συγκεντρώσουν σήμερα τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών και από αύριο Παρασκευή δίνει ραντεβού στον κόμβο Πολυκάστρου, ώρα 11 π.μ.
Η επιτροπή επικαλείται και προβάλλει μια σειρά αιτημάτων και προβλημάτων των αγροτών της περιοχής (βαμβάκια, δημητριακά, μείωση γεωργικού κόστους, έκτακτη οικονομική ενίσχυση στην βαμβακοκαλλιέργεια, πάγωμα δανείων κτηνοτρόφων κ.ο.κ)

Και οι Ενώσεις συμμετέχουν
Ύστερα από μια εβδομάδα αναμονής οι διοικήσεις των δυο Ενώσεων Συνεταιρισμών, Κιλκίς και Αξιούπολης, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στον αγώνα των αγροτών, προς τους οποίους δηλώνουν με κοινή ανακοίνωση των δυο προέδρων Χαρ. Παυλίδη και Λάζαρου Ελευθεριάδη, την πλήρη συμπαράστασή τους.
Να σημειωθεί επίσης ότι η διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς αποφάσισε χθες Τετάρτη να κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων της συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στον αγώνα των αγροτών.