Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 5:08:28 μμ
Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011 21:42

Τελειώνουν στο Κιλκίς Προχωρεί και η Αξιούπολη

agrotis
Κοντά 7.000 δηλώσεις παραγωγών έχουν καταχωριστεί και ψηφιοποιηθεί μέσω των δηλώσεων ΟΣΔΕ στην ΕΑΣ Κιλκίς με μοναδική εκκρεμότητα περί τους 100 παραγωγούς των οποίων τα στοιχεία δηλώσεων παρουσιάζουν προβλήματα.Εντός του Σεπτεμβρίου οι σχετικές εγγραφές θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στον ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να προχωρήσουν και οι έλεγχοι για να είναι όλα έτοιμα   με τις πληρωμές των προκαταβολών των δικαιωμάτων στα μέσα Οκτωβρίου.
Αναφορικά με τη συγκέντρ5ωση σίτου, η ποσότητα που βρίσκεται στις αποθήκες της ΕΑΣ Κιλκίς δεν υπερβαίνει τους 1000 τόνους και θα δημοπρατηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου. Η τρέχουσα τιμή με την οποία εξοφλούνται οι παραγωγοί κυμαίνεται στα 24 λεπτά, σημειώνοντας ελαφρά κάμψη (πέρασε τα 25 λεπτά στα μέσα καλοκαιριού).
Κι αν στο Κιλκίς σχεδόν τελειώνουν, στην ΕΑΣ Αξιούπολης δίνουν αγώνα με τον χρόνο για να κερδίσουν το στοίχημα ώστε εντός του Σεπτεμβρίου να ολοκληρωθεί η καταχώρηση και ψηφιοποίηση των 5.000 περίπου δηλώσεων των παραγωγών του χώρου ευθύνης της. Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΑΣ έλαβε την πύλη και ξεκίνησε να λειτουργεί το σύστημα ΟΣΔΕ από τις 27 Ιουνίου.
Η πρόοδος της σχετικής εργασίας  δημιουργεί αισιοδοξία ότι το στοίχημα θα κερδηθεί  καθώς απόμειναν ουσιαστικά οι δηλώσεις των παραγωγών της Γουμένισσας (και των χωριών του πρώην δήμου της).
Παράπλευρη απώλεια της προσήλωσης και διάθεσης όλων των δυνάμεων στον στόχο του ΟΣΔΕ, αποτελεί η απόσυρση της ΕΑΣ Αξιούπολης από την αγορά σίτου. Σημειώνουμε ότι στην περιοχή οι αποδόσεις ήταν για άλλη μια χρονιά μη ικανοποιητικές ενώ η τιμή του σκληρού κινήθηκε μέχρι τα όρια των 26 και 27 λεπτών.