Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 10:56:33 πμ
etpa
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:39

Το χαλάζι τους …έσωσε!

Συντάκτης:

Οι 520 αγρότες των δήμων Χέρσου και Κιλκίς ευχαριστούν τον Πανάγαθο που κατέστρεψε με χαλαζόπτωση τις καλλιέργειές τους στις αρχές του καλοκαιριού και είδαν το χρώμα του χρήματος. Για πρώτη(:) φορά κινήθηκε τόσο γρήγορα  ο κρατικός (και νομαρχιακός)  μηχανισμός τόσο κατά την εξατομίεκευση των ζημιών μετά την χαλαζόπτωση της 2ης Ιουνίου 2008 όσοκαι στην πληρωμή-  και δόθηκαν αποζημιώσεις ικανοποιητικές από κάθε άποψη.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 2 Ιουνίου επλήγησαν καλλιέργειες σε Χέρσο, Πλαγιά, Κορομηλιά, Σταυροχώρι, Μεταλλικό κα των δήμων Χέρσου και Κιλκίς από χαλαζόπτωση.
Ήδη πληρώθηκαν οι παραγωγοί του Δήμου Κιλκίς και από σήμερα καταβάλλονται οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς του δήμου Χέρσου. Συνολικά καταβάλλονται 881.000 ευρώ για καταστροφές  σε στάρια, βίκους, αμπέλια, τριφύλλια κα.
Για να καταδειχθεί το μέγεθος της ασύλληπτης για τα μέχρι τώρα δεδομένα κρατικής γενναιοδωρίας καταχωρίζουμε το ύψος των αποζημιώσεων ανά καλλιέργεια:
Για το σκληρό σιτάρι 25 λεπτά / κιλό! Για το μαλακό 20 λεπτά / κιλό! Με ικανοποιητικές στρεμματικές (τεκμαρτές) αποδόσεις.