Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021, 11:18:40 πμ
etpa
Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2009 09:27

Τους ληστεύουν οι…προστάτες τους

Συντάκτης:

Χωρίς συναίσθηση της κοινωνικής τους ευθύνης και λειτουργώντας ως απρόσωπο μονοπώλιο ΠΑΣΕΓΕΣ και Ενώσεις ληστεύουν τους συνταξιούχους αγρότες του ΟΓΑ και ειδικότερα τους μικρούς, διπλασιάζοντας αυθαίρετα τη δαπάνη υποβολής των δηλώσεών τους στον ΟΣΔΕ.
Οι ίδιες οργανώσεις υπό την πίεση και την χρηματοδότηση της κυβέρνησης για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες δεν εισπράττουν χρήματα. Ωστόσο με κοινωνική αναλγησία που θυμίζει λειτουργία στυγνού μονοπωλίου επέβαλαν διπλασιασμό του κόστους των δηλώσεων  για τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.


Οι πίνακες που δημοσιεύουμε είναι αποκαλυπτικοί της άγριας εκμετάλλευσης που υφίστανται οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (όσοι έχουν αγροτικό εισόδημα μικρότερο από το 50% του συνολικού τους εισοδήματος).
Ο πρώτος πίνακας (Α) δείχνει τις τιμές που είχε καθορίσει πέρυσι η ΠΑΣΕΓΕΣ και βάσει αυτού καθόρισαν τα τιμολόγια τους  οι Ενώσεις και μεταξύ αυτών και η ΈΑΣ Κιλκίς.
Στον πίνακα Β εμφανίζεται το φετεινό τιμολόγιο της ΠΑΣΕΓΕΣ για τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, όπου από την απλή ανάγνωση και διαστάυρωση - σύγκριση των τιμών προκύπτει ο διπλασιασμός τους.
Στον πίνακα Γ δημοσιεύεται το φετινό τιμολόγιο της ΕΑΣ Κιλκίς το οποίο, όπως εύγλωττα συμπεραίνεται, ακόμα και οι ελάχιστες όντως διαφοροποιήσεις από εκείνο ης ΠΑΣΕΓΕΣ είναι προς τα πάνω. Δηλαδή ελαφρώς ακριβότερο κι από το τιμολόγιο της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Προς επίρρωση των ανωτέρω καταχωρίζουμε φωτοτυπίες των αποδείξεων πληρωμής από το ίδιο άτομο για τα ίδια δικαιώματα τόσο το 2008 όσο και φέτος.
Πέρυσι λοιπόν  κατέβαλε 24 ευρώ. Φέτος υπερδιπλάσια, ακριβώς 60!
Το επιχείρημα ότι πρόκειται περί μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες φυσικά δεν ευσταθεί διότι κανείς επαγγελματίας δεν διανοείται να διπλασιάσει τις τιμές παροχής των υπηρεσιών του σε εποχή μάλιστα δεινής κρίσης. ΠΑΣΕΓΕΣ και Ενώσεις το έπραξαν αξιοποιώντας την μονοπωλιακή τους θέση στην αγορά. Και υποτίθεται ότι οι οργανώσεις αυτές κατηγορούν εμπόρους και εταιρείες για τη σύμπηξη καρτέλ κα την επιβολή εναρμονισμένων τιμών στην αγορά σε βάρος των αγροτών.
Αλλά ακόμα κι αν για τους μεγαλοαγρότες θα είχαν ένα λαϊκιστικό επιχείρημα, έκπληξη προκαλεί η αναλγησία τους στην άγρια εκμετάλλευση που υφίστανται οι συνταξιούχοι αγρότες του ΟΓΑ, η γλίσχρα σύνταξη των οποίων υπερβαίνει το αγροτικό τους εισόδημα. Δηλαδή αγρότες συνταξιούχοι του ΟΓΑ των 20, 40, 60 στρεμμάτων υποχρεούνται   φέτος να πληρώνουν υπερδιπλάσια ποσά για να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους!
Είναι οι ίδιοι αγρότες τους οποίους καλεί η ΕΑΣ Κιλκίς να της παραδώσουν τα σιτάρια τους επειδή προστατεύει καλύτερα το εισόδημά τους.