Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 9:21:22 πμ
Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 21:51

2015: Μια χρονιά που θα μας μείνει αξέχαστη…

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

 

Έφυγε και το 2015 που για πολλούς λόγους θα μας μείνει αξέχαστο!
Η παρά φύση συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνει ότι μπορεί να φτάσει… πολύ μακριά…Τσίπρας και Καμμένος γιανά-γιανά (δίπλα-δίπλα), σίμ-σακ (μαζί-μαζί), που λέμε και οι Θρακιώτες, ξεθεμελιώνει ότι απέμεινε από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των λαϊκών στρωμάτων. Μαζί ουσιαστικά και με τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ> Ποτάμι κ.λ.π. Αυτοί όμως που ξεχωρίζουν για την πολιτική απατεωνιά τους, για τα ψέματά τους, τον Μακιαβελισμό τους είναι οι ΣΥΡΙΖΑίοι.


Παραμονές των εκλογών του Γενάρη, αλλά και μετά, ο  Τσίπρας διακήρυσσε με στεντόρεια φωνή:
•    Ότι εάν νικούσε ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε τα μνημόνια. Αντί γι αυτό, ψήφισε το δικό του 3ο Μνημόνιο το… μακρύτερο!
•    Βεβαίωνε ότι θα καταργηθεί η μείωση μισθών και θα δοθεί ο 13ος μισθός. Αντί γι αυτό συνεχίστηκαν οι περικοπές και ο 13ος δεν δόθηκε.
•    Έλεγε ότι δεν θα κοπούν οι κύριες συντάξεις τη στιγμή που το έχει συνομολογήσει με την Τρόϊκα και έχει εγγραφεί στον νέο προυπολογισμό του 2016 μείωση συντάξεων της τάξεως του 1,7 δισ.
•    Κατηγορούσε τους άλλους ότι θα απελευθέρωναν τις ομαδικές απολύσεις.   Σήμερα συζητάει αυτός με την τρόικα την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων …
•    Έλεγε ο Τσίπρας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε σε ένα νόμο με ένα άρθρο όλα τα μέτρα λιτότητας του πολυνομοσχεδίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Σήμερα ψήφισε το δικό του τερατώδες πολυνομοσχέδιο.
•    Υποσχόταν ότι θα εκδιώξει την Τρόϊκα. Σήμερα η Τρόϊκα (που έγινε κουαρτέτο) ζει και βασιλεύει και μας καταδυναστεύει!
•    Διακήρυσσε ότι θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ ενώ γίνεται μόνιμος…αλλάζοντας ονομασία.
•    Βροντοφώναζε, «κανένα σπίτι σε σπίτι τραπεζίτη», αλλά σήμερα γίνονται καθεστώς οι πλειστηριασμοί και όχι μόνο για στεγαστικά δάνεια, αλλά και για κάθε οφειλή.
•    Όχι μόνο δεν καταργήθηκε το ΤΑΙΠΕΔ, όπως υποσχόταν, αλλά  ξεπουλήθηκαν τα αεροδρόμια,  ο Αστέρας της Βουλιαγμένης και έπεται συνέχεια.
•    Υποσχόταν ότι θα αποκατασταθεί η εθνική κυριαρχία, η εθνική ανεξαρτησία και η εθνική αξιοπρέπεια, αντίθετα η πατρίδα μας χώνεται πιο βαθιά στα πλοκάμια των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων, έχοντας  ανακηρύξει την πρώτη ιμπεριαλιστική δύναμη του κόσμου, τις ΗΠΑ, και το ΝΑΤΟ συμμάχους τους και είναι έτοιμοι να  συνδράμουν νέους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή,
•    Το «περήφανο» ΟΧΙ στο δημοψήφισμα έγινε ραγιάδικο ΝΑΙ.
Αυτά και άλλα είναι τα κατορθώματά τους.

Αλήθεια, Πόσο μακριά πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει έτσι η κυβέρνηση; Με αυτή την Προκρούστια λογική, για παράδειγμα, λέγοντας θα κόψουμε τις επικουρικές για να μην κόψουμε τις κύριες συντάξεις, (να μην σου κόψω το μεγάλο δάκτυλο, να σου κόψω το μικρό), με κολπάκια τύπου Χότζα: σε απειλώ ότι θα σου κόψω 20, σου κόβω 10 και είσαι κι ευχαριστημένος..!
Οι εργαζόμενοι, όλα τα λαϊκά στρώματα έχουν γονατίσει και δεν αντέχουν άλλο και η συγκυβέρνηση τους περιπαίζει με προπαγάνδες  και ημιτασιόν Μακιαβελισμούς του τύπου, ότι ο λαός δεν πρέπει να διαμαρτύρεται γιατί τον Σεπτέμβρη τον ψήφισε τον Τσίπρα ξέροντας ότι είναι ψεύτης αφού και εκείνος είχε φέρει Μνημόνιο.
Προσοχή ΣΥΡΙΖΑίοι! Έχει μαζευτεί πολύς πόνος και πολλή οργή στον λαό για να το δουλεύετε και να χύνετε κροκοδείλια δάκρυα ότι  κάνετε, το κάνετε με πόνο ψυχής! Προσοχή, γιατί σε λίγο δε θα ξέρετε που να κρυφθείτε, που είπε και ο Κουτσούμπας.
   Και για να μην ξεχνάμε ότι είναι «αριστερά», για να δικαιολογήσουν τους συμβιβασμούς επικαλούνται τον Λένιν, όπως τα όσα έλεγε κατά την εισήγησή του για την εφαρμογή της Νέας Οικονομικής Πολιτικής (ΝΕΠ) το 1921 στη Σοβιετική Ένωση!
Αιδώς ρε ΣΥΡΙΖΑίοι. Η προσβολή γίνεται θεόρατη εάν σκεφθεί κανείς ότι αυτά τα λέτε εσείς, μια πολιτική δύναμη που έχει διακηρυγμένο στόχο την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας
Να τελειώνει, λοιπόν, αυτή η πλάκα.
Και όπως έγραψε και ο Νίκος Μπογιόπουλος:
   « Αρκετές φορές γίνεται λόγος για τους «ανίκανους» πολιτικούς. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν χειρότεροι από τους «ανίκανους». Αυτοί που είναι ικανοί για όλα…
    Ο κ.Τσίπρας είναι προφανές ότι ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Των ικανών...
    Με δυο λόγια, μέσα στο 2015, όλα μας ήρθαν… δεξιά! Τόσο δεξιά, που μόνο μια «κυβέρνηση της Αριστεράς» θα μπορούσε να το καταφέρει!
Εν ολίγοις, η κοροϊδία χτύπησε ταβάνι και η «αριστερή» ξεφτίλα έπιασε πάτο.»

 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,  και ΚΑΛΟ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ!