Quantcast
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, 9:53:00 πμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 00:00

Καλά κρασιά!

Μωρέ τι σου είναι αυτός ο Ζάετς; Όπου βρεθεί και όπου σταθεί, ''Η Μακεδονία και η Μακεδονία, οι Μακεδόνες και οι Μακεδόνες. Εκείνο το ''βόρεια'' το .....ξεχνάει συνέχεια.
Ας σοβαρευτούμε. Αν περιμένουμε οι Σκοπιανοί να αποκαλέσουν τους εαυτούς τους βορειομακεδόνες, καλά κρασιά.

 

 

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ
Δεν λέω, η γυναίκα έχει φωνάρα και είναι και συμπαθέστατη. Όμως δεν αρμόζει η έναρξη μιας τέτοιας συναυλίας να αρχίζει με καθυστέρηση μ ι ά ς ώρας. Το εισιτήριο έλεγε ώρα έναρξης 19.30 και η εκδήλωση άρχισε στις 20.35 (δεν θέλω διαψεύσεις).
Οι οργανωτές θα πρέπει να αντιληφθούν ότι τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν την αξιοπρέπεια αυτών που με περισσό μεράκι, συνδράμουν παρόμοιες εκδηλώσεις.
Παπά μου, να με συμπαθάς, αλλά οι Κύπριοι τους οποίους καλωσόρισες στην εκδήλωση, δεν ήταν εκπρόσωποι του Δήμου ''Λοσιόν'' αλλά του αδελφού Δήμου Λατσιών. Η Λοσιόν απ' ότι ξέρω είναι κρέμα.
Έριξε η Γλυκερία και την μπηχτή της. Πριν πει ένα τραγούδι για την Μακεδονία, χαμηλόφωνα μουρμούρισε: ''Λέτε να μας το απαγορεύσουν και αυτό;''
Και μία παρατήρηση: Ο κόσμος πάει σε παρόμοιες συναυλίες, για απόλαυση και χαλάρωση. Πως όμως να αυτοσυγκεντρωθεί κανείς και να αφοσιωθεί στην τραγουδίστρια και το τραγούδι της, όταν 12 παιδιά μπροστά από την καλλιτέχνιδα, όλη την ώρα έτρεχαν πάνω κάτω με φωνές και φασαρία, διαλύοντας κυριολεκτικά την νιρβάνα του θεατή-ακροατή; Κάποιος που το αντιλήφθηκε (είχε πια παραγίνει) με ευγένεια είναι αλήθεια, απομάκρυνε τα παιδιά από το πλατό. Μετά όμως από λίγο ξαναγέμισε ο τόπος παιδιά.
¨Έφταιγαν τα παιδάκια; Ασφαλώς και όχι. Έφταιγαν όμως οι γονείς των παιδιών που με την συμπεριφορά τους προσέβαλαν το δικαίωμα και αξιοπρέπεια των θεατών να απολαύσουν σαν άνθρωποι την ομορφιά της βραδιάς. Έχουν βεβαίως ευθύνη και οι διοργανωτές της εκδήλωσης που με μια απλή μεγαφωνική ανακοίνωση, δεν κάλεσαν τους γονείς να συμμαζέψουν τα παιδιά τους.

 

ΓΕΛΑΩ
Εγώ που ξέρω τούρκικά, κάθε φορά που ακούω στην τηλεόραση τα κοριτσάκια που κάνουν το ρεπορτάζ για γεγονός που συνέβη σε κάποια πόλη ή χωριό της Τουρκίας, υπομειδιώ. Και γελάω γιατί ουδέποτε εκφέρουν το όνομα του χωριού ή της πόλης ο ρ θ ά.
Την περασμένη εβδομάδα, κατά τα εγκαίνια του γηπέδου της ΑΕΚ, φέρανε και μίλησε για τις πατρίδες, κάποιος υπέργηρος Πόντιος από τον Καύκασο. Η ρεπόρτερ τον παρουσίασε ως έναν πρόσφυγα που κατάγεται από το Καρς του .....Πόντου. Αυτή ορθά πρόφερε την λέξη Καρς, αλλά δεν είχε ιδέα η κακομοίρα που βρίσκεται το Καρς.
Αν ήταν εκεί ο Αφεντουλίδης που γνωρίζει πολύ καλά το Καρς, μπορεί να της άστραφτε κανένα χαστούκι.

 

ΕΚΕΙΝΟΣ, ΜΕ ΕΨΙΛΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Όπως εμείς όταν αναφερόμαστε στον Χριστό, την λέξη Εκείνος την γράφουμε με κεφαλαίο έψιλον, έτσι και οι Τούρκοι όταν αναφέρονται στον Κεμάλ Ατατούρκ, την λέξη Εκείνος την γράφουν με κεφαλαίο έψιλον.
Ήδη όμως οι Τούρκοι δημοσιογράφοι (το σύνολο σχεδόν των οποίων ελέγχει ο Σουλτάνος Ταγίπ,) αναφερόμενοι στον Ερντογάν, άρχισαν να γράφουν το ''Εκείνος'' με έψιλον κεφαλαίο. Μυθοποίηση, θεοποίηση του Ερντογάν, οι συνέπειες των οποίων θα φανούν την επομένη της πτώσεως του δικτάτορα.

 

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΙΣΤΕΡ ΣΩΡΡΑΣ
Σ' αυτούς που υποστηρίζουν τον Σώρρα, απευθύνω ένα απλό ερώτημα:
Γιατί ο πάμπλουτος και πατριώτης Σώρρας, δεν δίνει τα 600 δις ευρώ που έχει στην πατρίδα για να ξεχρεώσει το χρέος της; Μάλιστα θα περισσέψουν και 200 δις για έργα ανάπτυξης.
Αν ο Σώρρας κάνει τέτοιο καλό στην Ελλάδα την επομένη να είναι σίγουρος ότι οι Ελληνες χωρίς άλλο θα τον κάνουν Πρωθυπουργό. Ποιός δεν θα ψηφίσει έναν τέτοιο πατριώτη;
Αφού λοιπόν έχει την Πρωθυπουργία στο τσεπάκι του και διαθέτει τεράστιο πλούτο, γιατί ασχολείται με εισφορές μελών και ...Ελευσίνια μυστήρια; Άδικα κουράζεται ο άνθρωπος και είναι κρίμα να ταλαιπωρείται.
Όμως είναι ψευδέστατοι οι ισχυρισμοί του, όπως τουλάχιστον γνώρισαν στην κυβέρνησή μας οι αμερικανικές αρχές, στη διαχείριση των οποίων υποτίθεται ότι υπάρχουν τα ανύπαρκτα δις του Σώρρα.
Και έτσι τώρα ο Σώρρας είναι αρχηγός πολιτικού κόμματος, προς μεγάλο εξευτελισμό της Δημοκρατίας μας.
Αλλά δεν φταίει ο Σώρρας. Φταίνε οι προ-ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσεις που άφησαν το φαινόμενο να πάρει διαστάσεις, παρά το οφθαλμοφανές της απάτης. Τώρα τρέχουν και δεν προλαβαίνουν.
Ευτυχώς η παρέμβαση του νυν υπουργού Δικαιοσύνης και η εμπλοκή της Δικαιοσύνης τον έστειλαν εκεί που του αρμόζει.

 

ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ
Ανακοίνωσε ο Ρουβίκωνας ότι θα κάνει παραρτήματα σε όλη την χώρα. Αν ανοίξει τέτοιο ''κατάστημα'' στο Κιλκίς, θα τρέξω πρώτος να εγγραφώ μέλος.
Θέλω να μάθω από μέσα, αν τα κοπούκια αυτά, έχουν μυαλό στο κεφάλι τους ή είναι ενεργούμενα άγνωστης-γνωστής εξουσίας, που παίζει επικίνδυνα παιγνίδια μαζί τους.