Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021, 5:54:38 πμ
etpa
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 21:16

Κώστας Πινέλης :" Έβαλε ο διαβολάκος την ουρά του πάλι…"

Συντάκτης:

Όταν άκουσα τον Τσίπρα να λέει για τον Τραμπ «μοιάζει διαβολικός, όμως, γίνεται τελικά για καλό», το τραγούδι του Π. Μιχαλόπουλου μου ήρθε στο νου: « Έβαλε ο διαβολάκος την ουρά του πάλι

και σου πήρε τα μυαλά σου μέσ’ απ’ το κεφάλι... (όσο σου είχε απομείνει δηλαδή)  για την εξοργιστική προσπάθεια εξωραϊσμού των ΗΠΑ και ξεπλύματος του Ιμπεριαλισμού.  Μιλάμε «για πολιτικό «στρπτιζ» ξεφτίλας», όπως έγραφε το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη.
Τελικά τι αποτελέσματα είχε η επίσκεψη Τσίπρα προκύπτει από τις δηλώσεις που έγιναν.
- Συμβόλαιο ύψους 2,4 δισ. ευρώ για την αγορά από την Ελλάδα πολεμικού υλικού κυρίως για την αναβάθμιση των πολεμικών αεροσκαφών F-16
- Παραχώρηση της βάσης της Σούδας και αναβάθμιση του ρόλου της.
- Υπόσχεση του Τραμπ για εμβάθυνση των σχέσεων στους τομείς της στρατιωτικής συνεργασίας, της μεταφοράς Ενέργειας και του Εμπορίου
-Ευχαριστίες του Τραμπ  για το ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι από τις λίγες κυβερνήσεις που ξοδεύουν πάνω από το 2% του ΑΕΠ για το ΝΑΤΟ.
-Παρότρυνση του Τραμπ ότι για τα θέματα οικονομίας πρέπει να συνεχιστούν τα αντιλαϊκά μέτρα.
-Αόριστη αναφορά σε προσπάθειες για «αξιόπιστη ανακούφιση από το χρέος» της Ελλάδας…

Το «come back» του Τσίπρα
Το «come back» (η «επιστροφή») της ελληνικής οικονομίας αποτελεί το νέο αφήγημα της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό, που πρωτάκουσε το σλόγκαν από τα χείλη Αμερικανών «επενδυτών», να το επαναλαμβάνει σε όλες τις ομιλίες του κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, η επιστροφή αυτή «δε σημαίνει επιστροφή στο μοντέλο ανάπτυξης που έφερε την κρίση, αλλά μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο», που τάχα θα είναι απαλλαγμένο από τις «παθογένειες» που οδήγησαν στην καπιταλιστική κρίση. (από τον Ριζοσπάστη)

…και οι πλέον αδιάφοροι των αδιάφορων;
Περιχαρής μου ανήγγειλε η εγγονή μου την προηγούμενη βδομάδα. «παππού αύριο θα μας πάνε εκδρομή» και όταν την ρώτησα που, μου είπε στο κλειστό γυμναστήριο… καταλάβατε . στο χώρο ανάμεσα  στο παλιό και νέο κλειστό!
Αυτό, να κάνουν εκδρομή τα σχολεία και να μην υπάρχουν κάποιοι χώροι κατάλληλα διαμορφωμένοι για να περάσουν τα παιδιά ευχάριστα και ακίνδυνα την εκδρομή τους! για τα μικρά παιδιά υπάρχει μόνο η πλατεία του ζωοπάζαρου με μια παιδική χαρά (ο Θεός να την κάνει) που όμως και αυτός ο χώρος είναι επικίνδυνος με δρόμους τριγύρω.
Υπήρχαν και υπάρχουν προτάσεις για αξιοποίηση χώρων όπως του πρώην στρατοπέδου Δογάνη που θα παραχωρούνταν (εδώ ένα στρατόπεδο εγκαταλειμμένο δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν, μ’ αρέσει που θα έπαιρναν την στρατιωτική λέσχη!). υπάρχει και το παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο, στο οποίο όσοι κάνουμε την άσκησή μας, βαδίζουμε ανάμεσα σε λακούβες και χαλίκια.
Δεν πιστεύω ότι ο στρατός  θα έφερνε αντιρρήσεις σε ήπιες μορφές παρέμβασης για το καλό του λαού.
Μήπως οι αιρετοί τοπικοί μας άρχοντες είναι οι πλέον αδιάφοροι των αδιάφορων; Αχ αυτό το Κιλκίς…

Οι ζέβρες και τα λιοντάρια
Πως το είπε ο Αλέξης στη Βουλή; "Εμείς, λοιπόν, τι να κάνουμε αγαπητοί φίλοι, είμαστε με τις ζέβρες κι όχι με τα λιοντάρια. Είμαστε με αυτούς που δεν έχουν φωνή ή πνίγεται η φωνή τους. Με τους στιγματισμένους, με τις καταπιεσμένες μειονότητες, με τους ανθρώπους που βιώνουν κάθε είδους ανισότητα και απομόνωση. Αυτών τα δικαιώματα έχουμε στόχο να υπερασπιστούμε"…
Μια ζέβρα που την έλεγαν…Αλέξη!
Πως τα λέει αυτό το παιδί…
Στο ερώτημα, γιατί οι ζέβρες έχουν ραβδώσεις η επιστημονική απάντηση που επικράτησε είναι ότι οι ραβδώσεις χρησιμεύουν στο ζώο ως καμουφλάζ. Οι κάθετες γραμμές τη βοηθούν να κρύβεται στο γρασίδι. Αυτό φαίνεται λίγο παράλογο, αφού το γρασίδι δεν είναι ούτε άσπρο ούτε μαύρο. Αν όμως σκεφτούμε ότι ο κυριότερος θηρευτής της ζέβρας, το λιοντάρι, έχει αχρωματοψία, τότε αποκτά νόημα.

Στις παρακάτω ΦΩΤΟ η ζέβρα που την έλεγαν…Αλέξη με άλλες…ζέβρες;