Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022, 2:50:39 πμ
Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 20:56

Ο σπερματεγχύτης πρόεδρος

Του Θεόδωρου Παυλίδη.

 

Ο σπερματεγχύτης πρόεδρος
Με αφορμή σχόλιο του Τάσου Αμανατίδη για τους "μπουγάδες'' και τους τεχνίτες σπερματεγχύτες που δημοσιεύθηκε στην παρούσα εφημερίδα της περασμένης εβδομάδος, θυμήθηκα κι εγώ ανάλογο περιστατικό που βίωσα την 10ετία του 1970 στο χωριό Κάτω Κλεινές της Φλώρινας. Τότε υπηρετούσα στο τελωνείο Νίκης, αλλά η κατοικία μου ήταν στο παραπάνω χωριό.


 
Στην πλατεία λοιπόν του χωριού, κάθε βδομάδα ερχόταν ο διορισμένος Σπερματεγχύτης και ''γονιμοποιούσε '' τις αγελάδες με σπέρμα βελτιωμένων ταύρων.
Ένα πρωινό, κρατώντας την αγελάδα από το καπίστρι, ήρθε στον τόπο του ''εγκλήματος'' μια Πόντια γιαγιούλα. Ο υπάλληλος σπερματεγχύτης μόλις είχε φύγει, αλλά η γιαγιά δεν το γνώριζε.
Ύστερα από αρκετή ώρα ,η γιαγιά άρχισε να ανησυχεί και να κοιτάζει πότε εδώ πότε εκεί περιμένοντας τον υπάλληλο και μουρμουρίζοντας συνεχώς κάτι.
  Κατά διαβολική σύμπτωση, έτυχε να περνάει από κει ο συγχωριανός της Τίμος ( Θεμιστοκλής Παραστατίδης) τύπος χωρατατζή που έκανε και πρόεδρος του χωριού.
  Ο πανέξυπνος Τίμος, αμέσως αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί και για να πειράξει την γριά, άρχισε να την ρωτά:
-- Νταραέφς θεία; (τι ψάχνεις θεία;)
Εκείνη για να αποφύγει την απάντηση, άρχισε να κοιτάζει αλλού, έκανε πως δεν άκουσε τίποτε και συνέχισε να μουρμουρίζει. Το πειραχτήρι όμως ο Τίμος, επέμενε γιατί ήξερε ότι θα βγάλει λαυράκι.
- Θα λες με θεία νταραέφς;
  Η γριά κατάλαβε ότι δεν θα ξέμπλεκε εύκολα με τον Τίμο και κουνώντας το σώμα της μιά εδώ και μία εκεί, με δυσκολία απάντησε.
-- Ιστέ αραεύω εήνον πι γαμεί τα χτήνε ( Να ψάχνω εκείνον που "κανονίζει "τις αγελάδες.)
-- οχοοοοο...έκανε ο Τίμος. Εήνος θεία ές μισόν ώραν ασέφυεν ( Ωχχχ έκανε ο Τίμος. Εκείνος θεία έχει μισή ώρα που έφυγε)
-- Και τώρα ντάφταγω; (και τώρα τι θα κάνω;) ρώτησε απελπισμένη και απογοητευμένη η γιαγιά.
-- Σον Πρόεδρον θεία, σον πρόεδρον (στον Πρόεδρο θεία στον πρόεδρο),είπε ο Τίμος περιπαικτικά και συνέχισε τον δρόμο του.

 

ΖΗΤΩ Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
Τον  Κώστα Παπαδάκη, τον τηλεπαρουσιαστή και όχι τον φίλο τέως Αντιδήμαρχο Κιλκίς,(επίσης Κώστα Παπαδάκη) ανέκαθεν δεν τον εκτιμούσα διότι, θεωρούσα ανούσια, ευτελή και άνευ σημασίας τα σχόλιά του στην τηλεόραση. Και προ εβδομάδος δικαιώθηκα στις εκτιμήσεις μου.
 Ένας δημότης Γουμενίσσης του κατήγγειλε ότι ο Δήμος του (Παιονίας) τον χρέωσε με 10 ευρώ "ως προκαταβολη για τον τάφο του."
Το πήρε λοιπόν αυτό ο τηλεπαρουσιαστής και το έκανε τύμπανο. Το παρουσίασε περίπου ως παγκόσμια πρωτοτυπία και άρχισε να ειρωνεύεται εμμέσως τον Δήμο για την περίεργη ιδέα του να χρεώνει με προκαταβολή τάφου τους ζώντες δημότες του. Σχολίαζε μάλιστα ότι ο καταγγέλλων είναι νεότατος, μόλις 40 ετών, ότι δεν ζει στην Γουμένισσα αλλά στην Θεσν/νίκη και άλλα αβάσιμα συντασσόμενος απολύτως με το "δίκαιο" του καταγγέλλοντος.
Μάλιστα αυτήν την ¨ευτράπελη" ιστορία την δημοσίευσαν  οι εφημερίδες και ανακοινώθηκε στα δελτία ειδήσεων κάποιων καναλιών.
Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική.
Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στους Δήμους να επιβάλουν στους δημότες τους  ειδικό τέλος (φόρο) για την συντήρηση των νεκροταφείων. Τι το ποιό λογικό! Διότι και τα νεκροταφεία έχουν τα έξοδά τους.(Περίφραξη, δρόμος, καθαρισμός χόρτων, καθαριότητα, ενδεχομένως φύλακας κλπ)
 Όμως ο πονηρός Γουμενισιώτης,αντί να πει την αλήθεια, είτε εσκεμμένα, είτε γιατί δεν την γνώριζε, κατήγγειλε στον Παπαδάκη  ότι ο Δήμος του ζητάει χρήματα ως προκαταβολή για τον μελλοντικό τάφο του.
 Ο Παπαδάκης είδε το θέμα ελκυστικό και προφανώς χωρίς να κάνει κάποια έρευνα ,έβγαλε την ανοησία στον αέρα. Αυτό θα πεί υπεύθυνη δημοσιογραφία.
(Κατά σύμπτωση, σήμερα άκουσα στο ραδιόφωνο του REAL FM (εκπομπή Λυριτζή κλπ) ότι ο Δήμος Λεμεσού Κύπρου καθόρισε το τέλος Νεκροταφείων στα 20 ευρώ ετησίως. Άς το σχολιάσει λοιπόν και αυτό ο "υπεύθυνος" Παπαδάκης)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το θέμα αυτό το σχολίασε ήδη στην παρούσα εφημερίδα ο φίλος Θεόφ.Παγλαρίδης, αλλά ήθελα να δώσω επίφαση στην ανευθυνότητα κάποιων ενημερωτών της κοινής γνώμης. Επίσης θέλω να τονίσω ότι ο Δήμος Παιονίας,για την διαφύλαξη του κύρους του, έπρεπε αμέσως να καλέσει τον Παπαδάκη για επανόρθωση ή τουλάχιστον να βγάλει σχετική ανακοίνωση. Δεν γνωρίζω αν το έκανε και αν το έκανε ,μπράβο του.

 ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΔΩΣΕ ΚΑΤΙ
 Οι  απαγωγείς ληστές-παλιάνθρωποι του βιομήχανου Μιχάλη Λεμπιδάκη, από τα 100 εκατομμύρια ευρώ λύτρα που αρχικά ζητούσαν, τελικά κατέβηκαν στα 18.Η οικογένεια του απαχθέντος, ισχυριζόταν ότι  μπορούσε να δώσει μόνο 10 εκατομμύρια.(προφανώς τα είχε αυτά τα 10 εκατομ.)
    Όπως όλοι γνωρίζουμε, τώρα πια έληξε με το καλό αυτή η περιπέτεια και με την επέμβαση της Αστυνομίας ο απαχθείς βρίσκεται σώος και αβλαβής στην αγκαλιά της οικογενείας του. Χωρίς μάλιστα να καταβάλει λύτρα έστω και ένα ευρώ.
   Σαν έλληνας πολίτης διερωτώμαι: Από τα δέκα αυτά εκατομμύρια ευρώ, δεν θα άξιζε τουλάχιστον τα μισά, η οικογένεια Λεμπιδάκη να τα δωρίσει στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ;
  Σε άλλη περίοδο ούτε καν θα περνούσε από το μυαλό μου μια τέτοια σκέψη, διότι η ΕΛ.ΑΣ είναι υποχρεωμένη εκ του Νόμου να επιλαμβάνεται παρομοίων περιπτώσεων. Συνταγματικό καθήκον της είναι η προστασία του Πολίτη.
 Έλα όμως αδελφέ που καθημερινά διαβάζω στις εφημερίδες ότι η Αστυνομία δεν έχει αυτοκίνητα, η αστυνομία δεν έχει μοτοσυκλέτες, οι αστυνομικοί από την τσέπη τους βάζουν καύσιμα κλπ ,κλπ.
 Λέω λοιπόν με το μυαλό μου. Αν οι Λεπιδάκηδες έδιναν δώρο στην ΕΛ.ΑΣ 5 εκατ.ευρώ  θα λυνόταν τουλάχιστον το μεταφορικό πρόβλημα που είναι οξύ κατά πως λένε οι αστυνομικοί. Τέτοιες μέρες που περνάμε, όλες οι υπηρεσίες του κράτους έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ. Και μη μας βγει ο κ.Τότσκας (υπουργός) και μας πει ότι η αστυνομία δεν θέλει τίποτε, ότι η αστυνομία έκανε το καθήκον της και άλλα τέτοια φαιδρά.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Δεν γνωρίζω, αλλά η οικογένεια Λεμπιδάκη μπορεί να το έχει κάνει κιόλας. Αν όμως όντως οι Λεμπιδάκηδες έχουν δωρίσει στην ΕΛ.ΑΣ 5 εκατομ.ευρώ για την κάλυψη των αναγκών της Υπηρεσίας, αυτό θα πρέπει να ανακοινωθεί δημόσια από τις εφημερίδες και τηλεοράσεις. Τόσο για να εκτιμήσει ο κόσμος την χειρονομία της οικ.Λεμπιδάκη, όσο και να μην ισχυρίζεται ο Υπουργός ότι αγοράσθηκαν με λεφτά του δημοσίου τα τάδε και τάδε υλικά για τις ανάγκες της ΕΛ.ΑΣ, ενώ στην πραγματικότητα, εκείνα αγοράσθηκαν με τα χρήματα της δωρεάς.

 

ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΕ
Διάβασα το σχόλιο του Γιάννη Τσογγίδη στο φύλλο της προηγούμενης Τετάρτης, με αφορμή τις δηλώσεις Γιαννακούλα.
  Μεστός ο Γιάννης και πολύ εγκρατής. Έδωσε το περίγραμμα της δημοτικής πολιτικής του, αλλά ακόμη δεν φανέρωσε τίποτε. Και η φωνή του Γιάννη δεν είναι φωνή μοναχικού λύκου (όπως υποθέτω της συνεντευξιαζόμενης) αλλά φωνή με .......ουρά. Και οι γνωρίζοντες, γνωρίζουν.