Quantcast
Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023, 5:02:49 πμ
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 21:12

Προς κορωνοδιακινητές

Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Είναι δικαίωμα του καθενός να έχει τις ιδέες του και να τις υπερασπίζεται με πάθος. Υπάρχουν θέματα που επιδέχονται συζητήσεων και γόνιμων ανταλλαγών απόψεων, όπως για παράδειγμα τα κοινωνικά ζητήματα, τα θέματα που άπτονται της θρησκείας, της φιλοσοφίας και της πολιτικής. Είναι η χαρά των χρηστών του facebook. Σε κάθε χρήστη αντιστοιχεί μια άποψη και σε κάθε λογαριασμό twitter ένα διαφορετικό επιχείρημα.


Όσον όμως αφορά τις θετικές επιστήμες (που βασίζονται στην παρατήρηση-στο πείραμα και στην μελέτη των φαινομένων ) άποψη μπορούν να έχουν μόνο οι ειδικοί, δηλαδή οι επιστήμονες που έχουν αφιερώσει την ζωή τους σε ένα συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο.
Στην περίπτωση του κορωνοιού έγκυρη άποψη μπορούν να έχουν μόνο οι επιστήμονες που μελετούν την νέα νόσο και βιώνουν το δράμα των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Η άποψη που διατυπώνει στο facebook ο ‘’Μπάμπης από τα Πετράλωνα’’ θα έπρεπε να προκαλεί θυμηδία και να μας αφήνει αδιάφορους.
Στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. O ’’Μπαμπης’’ έχει μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία από τον Σ.Τσιοδρα, με αποτέλεσμα οι αρνητές του μικροβίου να αυξάνονται.
Όσοι δεν πιστεύουν στην ύπαρξη ή στην επικινδυνότητα του ιού, δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο αυτοπροστασίας και επομένως συμμετέχουν ενεργά στην εξάπλωσή του. Όσο πιο ανέμελα συμπεριφέρονται τόσο οι εντατικές θα γεμίζουν. Όσο αρνούνται την υγειονομική πραγματικότητα και αρνούνται να ακολουθήσουν τις συστάσεις, ο ιός θα συνεχίσει να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα και οι θάνατοι θα αυξάνονται.
Σαν ελάχιστο δείγμα γενναιότητος και συνέπειας προς τις ιδέες τους θα πρότεινα σε όλους αυτούς, που δεν αντιλαμβάνονται την ζημιά που προκαλούν στο κοινωνικό σύνολο, να υπογράψουν ένα χαρτί που να λέει περίπου τα εξής:
«Ως άτομο νοήμον λαμβάνοντας υπ’ οψιν μου τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα αντιλαμβάνομαι ότι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας ούτε στην χώρα μου ούτε στον πλανήτη. Δεν γνωρίζω κανέναν που να πέθανε από κορονοιό και αμφισβητώ πλήρως τα στοιχεία που δημοσιεύονται. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στους καθηγητές ιατρικής ούτε και στους υπεύθυνους των υπουργείων υγείας όλου του κόσμου, που προσπαθούν να με φοβίσουν με κατασκευασμένα στατιστικά στοιχεία. Επιπλέον δεν με πείθουν όλοι αυτοί οι δήθεν άρρωστοι που, πληρωμένοι από το ιατροφαρμακευτικό κατεστημένο, μας εξαπατούν περιγράφοντας τις δήθεν εμπειρίες τους από τον κορονοιό. Ας απευθύνονται στους άλλους, τους αφελείς. Όχι σε εμένα.
Βασιζόμενος στα ανωτέρω και ως υγιώς σκεπτόμενος πολίτης δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι σε περίπτωση που αρρωστήσω, δήθεν από κορονοιό, αρνούμαι οποιαδήποτε παροχή ιατρικής βοήθειας στο σπίτι στο νοσοκομείο ή σε μονάδα εντατικής νοσηλείας.
Η ζωή μου δεν κινδυνεύει από ανύπαρκτες λοιμώξεις και κινδυνεύει ακόμη λιγότερο από μια αρρώστια που κυλάει ανώδυνα σαν απλή γριπούλα. Συνεπώς είναι μαθηματικώς βέβαιον ότι δεν θα χρειαστώ την βοήθεια των νοσοκομείων ούτε κάποια νοσηλεία σε μονάδα εντατικής νοσηλείας. Παραχωρώ την θέση μου σε αυτούς που πιστεύουν σε αυτά τα ψέματα. Εξ άλλου, όπως προανέφερα, με όλα αυτά που μας συμβαίνουν έχασα την εμπιστοσύνη μου στους γιατρούς και στην ιατρική και δεν εμπιστεύομαι την ζωή μου στα χέρια τους.
Επειδή είμαι σοβαρό άτομο και από τις συμβουλές των γιατρών δεν επιλεγώ μόνο αυτές που μου αρέσουν, από εδώ και στο εξής αρνούμαι να ζητήσω την βοήθεια τους σε περίπτωση πόνου πυρετού αδιαθεσίας ή άλλης ασθενείας. Έχοντας χάσει κάθε εμπιστοσύνη στους χειραγωγημένους από τις εταιρίες γιατρούς, θα ψάξω αλλού λύσεις στα προβλήματα υγείας που θα μου προκύψουν.
Δεν επιτρέπω σε απατεώνες που το παίζουν επιστήμονες να μου κλέψουν την ζωή. Συνεχίζω να ζω όπως και πριν. Ανασαίνω ελευθέρα αφού δεν φορώ ούτε μάσκες ούτε άλλα φίμωτρα. Το ίδιο παροτρύνω να κάνουν και τα παιδιά μου. Αγκαλιάζω τους συγγενείς και τους φίλους μου όποτε τους συναντήσω σε σπίτια και πλατείες. Δεν έχω πληγές στα χέρια μου από την χρήση αντισηπτικών. Μην με περνάνε για κανένα κοροΐδο. Εγώ τουλάχιστον καταλαβαίνω τι επιδιώκουν οι γιατροί και οι κυβερνήσεις» Με ένα τέτοιο κείμενο οι κορωνοδιακινητές θα αποδείκνυαν ότι αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη των λόγων και των πεποιθήσεων τους και ότι δεν υποδύονται τους ψευτο-επαναστάτες.
Η ειρωνεία είναι ότι όποιο χαρτί και εάν υπογράψουν, στο σύστημα υγείας στηρίζουν και αυτοί τις ελπίδες τους, του οποίου την αποτελεσματικότητα και επάρκεια ηλιθίως προσπαθούν να υπονομεύσουν.

Έκθεση εικόνων