Quantcast
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, 1:35:56 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 19:28

Πύρινη καταστροφή: Ένα διαχρονικό έγκλημα σε βάρος των δασών και του λαού

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Έτσι είναι όπως τα είπε στη Βουλή ο ΓΓ του ΚΚΕ σ. Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ενώ είμαστε στο καλοκαίρι και ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία υπήρχαν κενά 4.000 πυροσβεστών.
Την ίδια στιγμή από από τα συνολικά 17,7 εκατομμύρια ευρώ που ζητούσαν τα Δασαρχεία όλης της χώρας για έργα αντιπυρικής θωράκισης, η κυβέρνηση πίστωσε μόλις 1,7 εκατ. ευρώ για όλη την Ελλάδα και μάλιστα το ποσό αυτό είναι περικομμένο κατά 62% (!), αφού πέρυσι το αντίστοιχο ποσό ήταν σχεδόν 4,5 εκατομμύρια.


Την ίδια στιγμή από τα οχήματα που διαθέτει η Πυροσβεστική (για να σβήνουν φωτιές) μόλις το 10%-15% είναι καινούργιο και μέχρι 10 έτη ενώ τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα… άστα να πάνε...
Σε αντιδιαστολή;
• Έχουμε πενταπλασιάσει τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και κατέχουμε την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες του ΝΑΤΟ με τα Ραφάλ τις πυραυλάκατους, τα υποβρύχια κλπ . όχι δεν λέμε να μην είναι επαρκώς εξοπλισμένες οι ένοπλες δυνάμεις, άλλο λέμε. Να μην κάνουμε υπέρογκους εξοπλισμούς κατά παραγγελία των ΝΑΤΟικών, που όποτε θέλουν να πουλήσουν, βάζουν τον Τούρκο να γυρίζει το…λιλί του απειλώντας μας.
• Αγοράζουμε χιλιάδες περιπολικά και τον Αίαντα που ρίχνει νερό αλλά όχι για να σβήσει πυρκαγιές, αλλά για να διαλύει διαδηλωτές, και προσλαμβάνουμε εκατοντάδες αστυνομικούς για να αντιμετωπίζουν τους φοιτητές στα Πανεπιστήμια.
• Ενώ έχουν κατακαεί δεκάδες χιλιάδες στρέμματα, έχουν γίνει στάχτη σπίτια, μαγαζιά, κόποι μιας ζωής, οι μεν προπαγανδίζουν ότι τα έκαναν «όλα καλά» – ότι δεν χάθηκαν ζωές και κρύβονται πίσω από την τραγωδία στο «Μάτι» και οι άλλοι για να τα σβήσουν όλα κρύβονται πίσω από την Βαρυμπόμπη και την Εύβοια. Και ταυτόχρονα και οι δύο πάνω από τα καμένα μιλάνε για την «κλιματική αλλαγή» ως αιτία των καταστροφικών πυρκαγιών, πίσω από την οποία κρύβουν τις ευθύνες τους για τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού, που δείχνει επιλεκτική ανικανότητα να προστατέψει τον λαό.
• Οι προκλητικές παροχές προς το κεφάλαιο όπως στην την Fraport και την Aegean πάνε σύννεφο.
Υπάρχει τσίπα; Όπως έγραψε ο Νίκος Μπογιόπουλος σε άρθρο του στον «Ημεροδρόμο»; Σιγά να μην υπάρχει.
•τσίπα σλαβική λέξη σημαίνει η πέτσα , η κρούστα μεταφορικά το φιλότιμο, η ντροπή, η συστολή
Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει τσίπα, μας κοροϊδεύει πρώτα και μετά κάνει ότι δε συμβαίνει τίποτα
Όμως είναι γνωστό ποιος ευθύνεται. Ο ένοχος και η αιτία είναι γνωστά. Είναι η εγκληματική πολιτική της σημερινής και όλων των κυβερνήσεων που αφήνουν τα δάση απροστάτευτα και τον λαό να καίγεται και να πνίγεται κάθε χρόνο.

Σημείωση 1: πως το είπε ο Μητσοτάκης για τους κατοίκους; «οι οποίοι σε κάθε φωτιά θέλουν ένα ελικόπτερο πάνω από το χωριό τους ή πάνω από κάθε σπίτι!!!»
Σημείωση 2: είναι βρώμικη η δουλειά που έχουν αναλάβει για να διασπάσουν τον αγώνα του λαού της Βόρειας Εύβοιας. Στήνουν ξεχωριστές συναντήσεις κατά κλάδο τάζοντας μεροκάματα και δίνοντας υποσχέσεις προκειμένου να πείσουν ο καθένας να κοιτάξει τον δικό του κλάδο μόνο.
Σημείωση 3: τι θα γίνει για άμεσα αντιπλημμυρικά έργα προκειμένου να προστατευθεί ότι απόμεινε από τις πυρκαγιές;
Σημείωση 4: Αυτό κι αν είναι θράσος! Η ΕΥΔΑΠ έστειλε αυτόματα μηνύματα σε κατοίκους των καμένων περιοχών της Αττικής, γιατί, λέει, παρατήρησε αυξημένες καταναλώσεις νερού σε σχέση με προηγούμενο διάστημα. Μάλιστα, συστήνει να ελεγχθεί ενδεχόμενη διαρροή στο δίκτυο «για να μην επιβαρυνθείτε άσκοπα».
6-9-2021