Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 1:31:54 πμ
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 21:40

Θ. Παυλίδης: Σχολιάζοντας την επικαιρότητα

Γράφει ο Θεόδωρος Παυλίδης.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρεθώ στην κηδεία του Παναγιώτη Φλωρίδη, διότι ήμουν στο εξωτερικό. Οφείλω όμως δημόσια να κατευοδώσω τον αγαπητό Παναγιώτη στο ταξίδι της αιωνιότητας που επέλεξε.


Δεν γνωρίζω Παναγιώτη τον εκεί προορισμό σου, εύχομαι όμως να βρεις το καλύτερο.
Οι Κιλκισιώτες δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ. Αιωνία σου η μνήμη.

 

ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ.!
Κοίταξε τι μπορείς να μάθεις από έναν απλό προπονητή ποδοσφαίρου.
-- '' Στο ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει δίκαιο και άδικο. Κερδίζει όποιος βάλει γκόλ.''
Ταύτα δήλωσε ο προπονητής του Λεβαδειακού Μάντζιος,μετά τον αγώνα της ομάδος του με τον Άρη, όπου ενώ κατά την άποψή του ο Λεβαδειακός έπαιξε καλύτερα, την νίκη την πήρε ο Άρης επειδή έβαλε γκόλ.
Υπενθυμίζουμε στον Μάντζιο ότι τα ίδια ισχύουν και στην εθνική πολιτική, ιδίως την εξωτερική. Για τις Μεγάλες Δυνάμεις δεν μετράει καθόλου άν έχεις ιστορικά δίκαια και αν το δίκαιο είναι με το μέρος σου. Μετράει αν εσύ καταφέρεις να υφαρπάξεις την υποστήριξή τους με έξυπνο και πειστικό τρόπο. Αυτό είναι το γκόλ σου.

 

ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Συχνά σκέφτομαι ότι η καθημερινότητα της πόλης μας και ιδίως η πολιτισμική της παρουσία, δεν παράγεται μόνο από τις συναφείς δραστηριότητες δημόσιων φορέων (κράτος, ΟΤΑ) αλλά κυρίως από πρωτοβουλίες προσώπων και ενεργών συλλογικοτήτων.
Η ΤΕΧΝΗ,Η ΑΡΜΟΝΙΑ,Η ΠΟΛΙΣ και ένας αριθμός αθλητικών και κοινωνικών φορέων του τόπου μας (όπως Σύλλογος Περιπατητών, Δρομέων, Ορειβατών, Συνταξιούχων,Αποστράτων, Φιλόζωων, Προσφυγικών Σωματείων κλπ) όχι μόνο συνθέτουν την πολιτιστική-κοινωνική μορφή της ζωής των συμπολιτών μας, αλλά διαμορφώνουν και τα χαρακτηριστικά αυτής. Από αυτήν την άποψη οφείλουμε, ως πολίτες αυτού τόπου, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους πρωταγωνιστές αυτών των συντελεστών που αγωνίζονται, όχι για τους εαυτούς τους, αλλά για την πνευματική αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπατριωτών τους.
Η διοργάνωση μιας γιορτής προς τιμή των παραπάνω φορέων, θεωρώ ότι αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση του Δήμου Κιλκίς για την δημόσια αναγνώριση του έργου τους.
Διότι στην πραγματικότητα οι φορείς αυτοί αποτελούν τα Κεφάλαια της πόλης μας.

 

ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ
Δόθηκαν, λέει, στην Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας ,στο γνωστό Υπερταμείο των Ληστών (συγγνώμη, Δανειστών ήθελα να πώ) η πλατεία του Μεταλλικού και μέρος των .......νεκροταφείων Σεβαστού.
Κατ ασφαλείς πληροφορίες μου, διάλεξαν το Μεταλλικό γιατί είναι κομμουνιστικοχώρι και από τα νεκροταφεία του Σεβαστού επέλεξαν το αριστερό τμήμα όπου οι περισσότεροι θαμμένοι είναι κομμουνιστές.
Και μετά σου λένε ότι οι κυβερνώντες είναι αριστεροί και τέως κομμουνιστές.!!!!
Καλά σας κάνουν Πινέλη.!!!!

 

ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
Ρίχτηκε στο τραπέζι νέο όνομα υποψηφίου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Και το όνομα αυτού Νικόλαος Σαχπεκίδης. Και καθώς λένε, είναι νέος λαμπρός με επιστημονικές περγαμηνές και μέλλον.
Και ένας άλλος όμως γυρολόγος ιδεών, διεκδικεί την ίδια θέση. Ποιός όμως από τους δύο θα κουβαλήσει νερό στον μύλο του άλλου, θα το δείξει ο Λαός του Κιλκίς.
Μιλάω για τους δύο διότι ο τρίτος είναι..........πρώτος.!

 

ΜΑ ΤΙ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ
Στον νέο παράδρομο, πίσω απο την Μακεδονική Κεραμοποιία μέχρι το αεροδρόμιο, εδώ και 20 μέρες ''εμφύτευσαν'' σε λάκκους οδικές πινακίδες κυκλοφορίας. Έβαλαν και από δύο σιδηρόβεργες στην βάση για την στήριξη των πινακίδων και ουδέν ......άλλο.
Δηλ. τι περιμένουν οι υπεύθυνοι και δεν τοποθετούν οριστικά και στέρεα τις πινακίδες με λίγο τσιμέντο στη βάση; Ένας άνεμος να φυσήξει, οι πινακίδες θα πάνε ....περίπατο.

 

ΑΛΛΑΞΑ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟ
Αναφορικά με προηγούμενο δημοσίευμά μου, σχετιζόμενο με τον φίλο μου Στεργιάδη, σας γνωρίζω ότι άλλαξα γνώμη. Την εντολή την μεταφέρω στον έτερο φίλο μου Τάσο Αμανατίδη, διότι μου δήλωσε ότι έχει έτοιμες στο συρτάρι του παρόμοιες ομιλίες.
Επί πλέον δεσμεύτηκε ότι θα μου δώσει και bonus, δηλαδή θα προσθέσει και λίγες σάλτσες υπέρ μου, για την προτίμηση που τελικά έδειξα στο πρόσωπό του.
Να δούμε.

 

Ο ΠΟΛΥΣ .........ΦΙΛΗΣ
Πολύ μεγάλος ντόρος γίνεται στις μέρες μας για τον επίορκο παλιοκαθηγητή των ΤΕΙ Σερρών που εκβίαζε τους μαθητές του για να τους περάσει στο μάθημά τους.
Και όμως η ιστορία δεν είναι νέα. Βρωμούσε από χρόνια και η Ελληνική Διοίκηση έκανε σταθερά το κορόιδο.
Τα λέω αυτά γιατί κι εγώ έβαλα το δαχτυλάκι μου στην υπόθεση αυτή.
Το 2015,αν θυμάμαι καλά, μια γνωστή μου από Σέρρες, μου αφηγήθηκε με κλάματα ότι ο αδελφός της δεν μπορούσε να περάσει το συγκεκριμένο μάθημα στο ΤΕΙ Σερρών, διότι ο καθηγητής του (μου τον κατονόμασε) για να τον περάσει ήθελε είτε μίζα, είτε να περάσει από επώνυμο φροντιστήριο της πόλης. Ο ίδιος καθηγητής, μου ανέφερε η κοπέλα, έκανε ανήθικες προτάσεις στις μαθήτριές του για να τις περάσει.
Συγκλονισμένος και πολύ θυμωμένος, έστειλα μία ανώνυμη επιστολή στον τότε Υπουργό Παδείας Νίκο Φίλη και του ανέφερα το περιστατικό, αναγράφοντας φυσικά και το όνομα του καθηγητού. Ο λόγος της ανωνυμίας μου ήταν το γεγονός ότι εγώ μεν δεν μπορούσα να αποδείξω την αλήθεια των καταγγελιών, εκείνος όμως ,ως πολιτικός Προϊστάμενος του διεφθαρμένου καθηγητού, είχε τον τρόπο , τα μέσα και την υ π ο χ ρ έ ω σ η να τις διερευνήσει.
Ήλπιζα ότι ένας υπουργός της αριστεράς που διέθετε, κατά τους ισχυρισμούς της, το ηθικό πλεονέκτημα, θα έψαχνε το θέμα. Αμ δε...!!
Ο κύριος Φίλης πέταξε μάλλον το γράμμα μου στο καλάθι των αχρήστων. Μέχρι που ο Συνήγορος του Πολίτη ,προφανώς ύστερα από νεότερη καταγγελία, κίνησε τις διαδικασίες ερεύνης.
.Και ω του θαύματος, σήμερα όλοι κραυγάζουν, γι αυτό που μέχρι χθες σιωπούσαν.
Ίσως μεταξύ αυτών και ο .......Φίλης.