Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020, 2:21:46 πμ
Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 20:06

Θεόδωρος Παυλίδης: Το σχόλιο μας - ΕΙΜΑΙ ΓΑΙΔΑΡΟΣ…

Συντάκτης:

paulidis
Με τον παραβολικό τίτλο «Είμαι γάϊδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω» Κίνηση Πολιτών από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε μια προσπάθεια προκειμένου να εξαφανισθεί ή τουλάχιστον να περιορισθεί η παράνομη συμπεριφορά οδηγών οι οποίοι παρκάρουν όπου νάναι τα αυτοκίνητά τους.
Το ζήτημα μ’ αυτούς τους οδηγούς, δεν είναι η τροχονομική παράβαση. Αυτή εξισορροπείται κάπως με ένα περιποιημένο πρόστιμο.
Το ζήτημα είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ανάγωγοι. Δεν έχουν αγωγή. Δεν σέβονται τον συμπολίτη τους. Αδιαφορούν για τα αισθήματα και τις ανάγκες των συνανθρώπων τους. Είναι εγωιστές. Τους ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός τους. Αρκεί να βολευθούν οι ίδιοι και δεν τους ενδιαφέρει η γνώμη και η διαμαρτυρία τους άλλου.
Και το χειρότερο όχι μόνο δεν νοιάζονται για τις διαμαρτυρίες των συνετών οδηγών, αλλά τους βρίζουν και τους απειλούν κι από πάνω.
Παρκάρουν στη στροφή σε δεύτερη σειρά, ανάβουν τα αλάρμ και μπαίνοντας στην ουρά περιμένουν τη σειρά τους στην τράπεζα ή τη Δ.Ο.Υ..
Μιλάμε για πλήρη αναισθησία. Οδηγοί με τέτοια τροχονομική συμπεριφορά, λογικό είναι να έχουν και ανάλογη κοινωνική συμπεριφορά.
Γι’ αυτό νομίζω ότι το πρόβλημα, δεν είναι μόνο τροχονομικό. Είναι προεχόντως κοινωνικό.
Δεν θεραπεύεται με πρόστιμα, αλλά με αγωγή και παιδεία. Το πρώτο μάθημα της σχετικής αγωγής είναι «το περί ντροπής αίσθημα». Αν αυτοί οι οδηγοί μάθουν τι σημαίνει ντροπή και σεβασμός στο συνάνθρωπό τους, υπάρχει ελπίδα να κερδίσουν και εκείνοι τον σεβασμό και την εκτίμηση του διπλανού τους. Παρκάροντας όμως όπου γουστάρουν, θα συνεχίσουν να παραμένουν γάιδαροι.
               * * *
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΙΛΚΙΣ
Η παράνομη και αντικοινωνική συμπεριφορά αυτών των οδηγών, δεν αντιμετωπίζεται με κατανόηση και επιείκεια. Επιβάλλεται η απόλυτη εφαρμογή του νόμου στην πιο αυστηρή εκδοχή της.
Η δικαιολογία ότι «δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης, τι να κάνουμε;» είναι αβάσιμη και δόλια, διότι η έλλειψη χώρων δεν αφορά μόνο αυτούς, αλλά τους πάντες. Και αλίμονο αν οι πάντες επιδεικνύουν την ίδια συμπεριφορά.
Τα «γραφεία» αυτών των γαϊδάρων που παρκάρουν όπου γουστάρουν εδώ στο Κιλκίς, είναι στη στροφή από Δ.Ο.Υ. μέχρι Τράπεζα Κύπρου. Το συμπεραίνω από το γεγονός ότι σ’ αυτά τα εκατό (100) μέτρα, υπάρχει  πάντα γαϊδουρίσιος συνωστισμός. Δεν σκέφτονται οι ανάγωγοι, ότι πέραν των άλλων, στο σημείο αυτό υπάρχει στροφή η οποία με τον συνωστισμό (που θα έλεγε και η Ρεπούση) γίνεται επικίνδυνη.
Θεωρώ λοιπόν απαραίτητη την καθημερινή παρουσία τροχαίου αστυνομικού στο σημείο εκείνο.
Η κίνηση πολιτών Θεσσαλονίκης, στο παρμπρίζ όλων των αυτοκινήτων που είναι παράνομα σταθμευμένα, κολλάει ένα αυτοκόλλητο που γράφει «Είμαι γάϊδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω».
Προτείνω η Τροχαία Κιλκίς, μαζί με την απόδειξη του προστίμου να κολλάει στο παμπρίζ και ένα άλλο αυτοκόλλητο που να γράφει: «Θα σε λυσσάξω στα πρόστιμα, μέχρι να γίνεις άνθρωπος».