Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020, 10:52:48 πμ
Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014 22:44

Θεοφύλακτος Παγλαρίδης :Ήρθε ο υποψήφιος στο χωριό…

Συντάκτης:

paglaridis
Επειδή τις τελευταίες ημέρες πλήθυναν δηλώσεις άμεσες είτε έμμεσες, έγγραφες ή προφορικές περί του ενδιαφέροντος ή  της απόφασης εξεχόντων πολιτών του νομού να διεκδικήσουν το δημαρχιακό θώκο Κιλκίς ή τη θέση του προϊσταμένου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στο πλαίσιο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας κρίνουμε σκόπιμο να παρέμβουμε εξαρχής για να υπενθυμίσουμε ολίγα αυτονόητα.
Προκαλεί εντύπωση  ότι σχεδόν οι  πάντες,  από πρώην βουλευτές κομμάτων εξουσίας ή στελέχη που υποστηρίχθηκαν με επίσημα χρίσματα από κόμματα εξουσίας ή στελέχη που επιζήτησαν το χρίσματα των κομμάτων εξουσίας,  ομνύουν τώρα υπέρ του Κιλκίς και των πολιτών του, ευθέως αποστρεφόμενοι τα κόμματα – αυτά δηλαδή που υπηρέτησαν και μέσω των οποίων οι περισσότεροι αναδείχθηκαν- λες και  σε ένα καθεστώς κοινοβουλευτικής δημοκρατίας τα κόμματα αποτελούν «παρείσακτες λεπτομέρειες» κάπως σαν τους «οξαποδώ» του συστήματος.
Σε μια εποχή γενικής απαξίωσης των πολιτικών θεσμών με τη στάση τους αυτή ακούσια μεν επί της ουσίας δε ρίχνουν «νερό στο μύλο» της Χρυσής Αυγής, της οποίας ο αντικοινοβουλευτικός λόγος αποτελεί ιδεολογική επιλογή.
Αλλά πόσο ειλικρινές είναι άραγε το ενδιαφέρον για τους πολίτες όταν εκδηλώνεται απλά τις παραμονές των εκλογών και αποσκοπεί στην …εκταμίευση της ψήφου των;
Στο συμφέρον των πολιτών ομνύουν όλοι. Προφορικά και σε λίγο με ανυπόφορες γραπτές δηλώσεις.  Ας καταγράψουμε λοιπόν ποια είναι αυτά τα συμφέροντα των πολιτών του Κιλκίς ή,  αντιστρόφως, τι θα ανέμεναν οι πολίτες από τους δημοτικούς ταγούς:
Να ασχοληθούν με τις μείζονες υποδομές του δήμου, ιδιαίτερα όταν τα σχετικά έργα καρκινοβατούν.
Να ρωτήσουμε λοιπόν: Πότε και με ποιο τρόπο ασχολήθηκαν οι κοπτόμενοι για τα συμφέροντα των πολιτών του Κιλκίς με:
-Το Δικαστικό Μέγαρο που έχει καθηλωθεί στα συρτάρια των υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών και οι κάθε φορά εξηγήσεις για τη νυν και αεί καθυστέρηση συναγωνίζονται σε φαιδρότητα τα ευτελέστερα τουρκικά σίριαλς;
-Τον αυτοκινητόδρομο Σάντας-Εγνατίας που όπως πάει δεν πρόκειται ποτέ να ξεκινήσει;
-Τη φθίνουσα τοπική αγορά από την αιμορραγία κάποτε προς τη  Βουλγαρία και νυν προς τα  Σκόπια και αείποτε προς τη Θεσσαλονίκη;
Ο κατάλογος είναι ανοιχτός και θα μπορούσαμε να τον πλουτίσουμε, αλλά στεκόμαστε στις πλέον κραυγαλέες περιπτώσεις όπου θίγονται τα συμφέροντα των πολιτών του Κιλκίς.
Να ενδιαφερθούν για τη θεραπεία επειγουσών αναγκών
Επί μήνες και χρόνια εξέπεμπαν σήματα S.O.S. οι γιατροί του Νοσοκομείου Κιλκίς για ελλείψεις που έθεταν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Θυμάται κανείς αν και  πως αντέδρασαν όλοι όσοι σήμερα διαγκωνίζονται υπέρ των «συμφερόντων των πολιτών»   Μια δήλωση, μια ενέργεια, μια πρωτοβουλία, μια καταγγελία, κάτι τέλος πάντων που να εκφράζει τουλάχιστον το ενδιαφέρον τους;
Να εισφέρουν θετικά στην ανάπτυξη του τόπου.
Αφού η αγάπη τους για τους πολίτες είναι τόσο έκδηλη- πάντα παραμονές εκλογών- πότε και με ποιο τρόπο εξέφρασαν μια πρόταση  που να προσφέρει μια διέξοδο στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου; Πρόταση συγκεκριμένη κι όχι κάποια από τα συνήθη ευχολόγια με τα οποία γαλουχήθηκαν στα κομματικά θρανία ενός εκάστου, όπου και διέπρεπαν οι νυν «ακομμάτιστοι»;  
Εν τέλει, θεμιτό και καλοδεχούμενο είναι το ενδιαφέρον των εξεχόντων πολιτών για τα δημοτικά μας πράγματα. Άμποτε όμως ετούτο το ενδιαφέρον να αποκτήσει διηνεκή χαρακτήρα. Διότι και στη ζωή, όπως και στο ποδόσφαιρο, δεν κερδίζεις με …ξαφνικές άμυνες.  Δεν γίνεται να ιδιωτεύεις κατά παράδοση, να καίγεται ο τόπος σου επί μια τετραετία  κι εσύ να σιωπάς και παραμονές εκλογών να ξεκουφαίνεις τον ίδιο τόπο.
Μόνο που οι καιροί έχουν αλλάξει. Και οι πολίτες θα κρίνουν με κύριο κριτήριο τη συνέπεια των (προεκλογικών)  λόγων με τα (προεκλογικά)  έργα και στη στάση ζωής του κάθε υποψηφίου.
Ας το έχουν υπόψη τους όσοι ορέγονται την ψήφο τους.