Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 11:57:11 μμ
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 13:31

Θεοφύλακτος Παγλαρίδης :Μια χρήσιμη διευκρίνιση


paglaridis
Από την κ. Παρυσάτιδα Παπαδοπούλου- Συμεωνίδου λάβαμε και καταχωρίζουμε με ευχαρίστηση το ακόλουθο διευκρινιστικό σημείωμα, υπενθυμίζοντας στους αναγνώστες μας ότι η κ. Παπαδοπούλου ήταν εισηγήτρια σε εκδήλωση για την ημέρα Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας, εκδήλωση που είχαν οργανώσει οι «Αργοναύτες» Κιλκίς.Αγαπητέ κ. Τερζενίδη,
Μόλις χθες πληροφορήθηκα ότι η εφημερίδα σας είχε δημοσιεύσει στις 25.5.2012 σχόλιο για την ομιλία μου στο Κίλκίς.
Έτσι, μόλις χθες έλαβα γνώση.
Κατ' αρχάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω (άσχετα αν τα σχόλια είναι γραμμένα από σας) για τα θετικά σχόλια της εφημερίδας.
Ωστόσο, θα ήθελα να επισημάνω ότι η κατάληξη για το ζήτημα των εξοπλισμών δεν αντιστοιχεί σε λόγια και τοποθετήσεις δικές μου.
Οι αναφορές μου εστιάστηκαν στο ζήτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας και όχι στο θέμα της προέλευσης της όποιας βοήθειας προς τον Κεμάλ.
Δεν σας ζητώ να προβείτε σε διόρθωση, αν και αν κάνατε κάτι τέτοιο θα αποτελούσε μεγάλη ικανοποίηση για μένα.
Γιατί, πιστέψτε με, πάντα ακριβολογώ στον γραπτό και προφορικό μου λόγο.
Σας ευχαριστώ, με ευχές για καλό καλοκαίρι
Παρύσατις Παπαδοπούλου-Συμεωνίδου

Αγαπητή κ. Παπαδοπούλου Συμεωνίδου
Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και σπεύδουμε να δημοσιεύσουμε μετά χαράς το σχόλιό σας.
Για να διευκρινίσουμε το πνεύμα του δικού μας σχολιασμού, επισημαίνουμε:
Προφανώς και δεν συνδέσατε το θέμα του εξοπλισμού του στρατού του Κεμάλ  με τη στάση   της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Ούτε αυτό γράψαμε εξάλλου. Αλλά οι συχνές αναφορές σας στη στάση της Σοβιετικής Ένωσης κατά τη διήγηση  των ιστορικού – διπλωματικού  πλαισίου του  Μικρασιατικού Μετώπου, δημιούργησαν , κατά την εκτίμησή μας, την εσφαλμένη εντύπωση ότι ήταν αυτή η στάση καθοριστική   ως προς την καταστροφική έκβαση του Μετώπου. Ιδιαίτερα όταν είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως ήταν η Ιταλία και η Γαλλία, πέραν της Γερμανίας – η πρώτη είχε μάλιστα και ευθείες εδαφικές βλέψεις – που με τον συνεχή εξοπλισμό του στρατού του  Κεμάλ οδήγησαν, μαζί με τα δικά μας τραγικά στρατιωτικά λάθη, στην κατάρρευση του Μετώπου.
Ως προς το σχόλιό σας ότι η επισήμανσή σας  αφορούσε τη στάση της Σοβιετικής Ένωσης ως προς την αναγνώριση της Γενοκτονίας, υποθέτουμε ότι θα αναφέρεστε στα ιστορικά ντοκουμέντα από την πλευρά της Σοβιετικής Ένωσης που «ανέγνωσαν»  την ιστορία παραβλέποντας τη Γενοκτονία των Ποντίων. Διότι αναγνώριση της Γενοκτονίας, όσο υπήρχε Σοβιετική Ένωση- δεν έγινε ούτε καν από την Ελλάδα, ούτε φυσικά από καμιά άλλη χώρα στον κόσμο.
Ευκαιρίας δοθείσης, επαναβεβαιώνουμε  την απεριόριστη εκτίμησή μας για το αντιμιλιταριστικό πλαίσιο στο οποίο τοποθετήσατε -και τόσο εύρωστα αναπτύξατε - την σύγχρονη απαίτηση του ποντιακού και συνολικά ολόκληρου του Ελληνισμού για τη δικαίωση της θυσίας των Ελλήνων του Πόντου.

Θεοφύλακτος
Παγλαρίδης

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υπότιτλος: Σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού