Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021, 11:25:00 μμ
etpa
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010 07:22

Θεοφύλακτος Παγλαρίδης : Οργανωμένες κοινωνίες…

Συντάκτης:

Θέλεις δεν θέλεις είναι μερικές ειδήσεις που οδηγούν σε περίεργους συνειρμούς… Περίεργους και συνάμα  πικρούς για τις αξίες που κανοναρχούν τη ζωή μας. Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν από την Αστυνομία, από 16 μέχρι 28 ετών, γιατί μπήκαν σε παρεκκλήσι γειτονικού χωριού και αφαίρεσαν από το παγκάρι 39 ευρώ και 60 λεπτά, όπως καταλεπτώς μας ενημερώνει η Αστυνομία. Τα κλοπιμαία μάλιστα αποδόθηκαν στον ιερέα του ναού.
Συνήθως στα αστυνομικά δελτία δεν αναφέρονται δευτερεύουσες πληροφορίες, όπως: άραγε οι τρεις αλλοδαποί είχαν λεφτά να αγοράσουν ένα καρβέλι να κατευνάσουν την πείνα τους. Δεν λέμε πως σίγουρα πεινούσαν. Αλλά, λέμε. Αν πεινούσαν κι έκλεβαν 40 ευρώ από παγκάρι - σε τι χριστιανικότερο άραγε χρησιμεύουν οι εισπράξεις από τα παγκάρια; - μήπως θα έπαυε να εθεωρείτο κλοπή η πράξη τους; Και θα γλίτωναν τη σύλληψη;
Κλοπή λοιπόν τα 39, 6 ευρώ από το παγκάρι και κλέφτες οι τρεις αλλοδαποί. Η αστυνομία επί το έργον, σύλληψη, παραπομπή στην Εισαγγελία και πιθανόν καταδίκη από το δικαστήριο. Η οργανωμένη κοινωνία ως γνωστόν δεν συγχωρεί τις κλοπές. Και πατάσσει τους κλέφτες.
Αλλαγή σκηνικού.
Η τραγική είδηση συγκλόνισε από το Σάββατο ολόκληρο το νομό όταν και έγινε το κακό. Μάνα πέντε ανήλικων παιδιών σε χωριό του Κιλκίς, επικεφαλής του κτηνοτροφικού κατά βάση νοικοκυριού της, έβαλε τέλος στη ζωή της.
Θα αποφύγουμε κάθε συναισθηματική «αξιοποίηση» του θέματος. Κάθε λογικός άνθρωπος θα σκεφτόταν: τι όπλισε το χέρι που πάτησε τη σκανδάλη. Οι πληροφορίες από παντού συνέκλιναν. Η μάνα, αρχηγός της εκμετάλλευσης πνίγηκε από το οικονομικό αδιέξοδο. Και από τις επαπειλούμενες κατασχέσεις.
Κτηνοτρόφος ήταν με μερικές εκατοντάδες πρόβατα η αυτόχειρας. Με δάνεια για αγορές εξοπλισμού, με όσα ταλαιπωρούν τους ελάχιστους που απόμειναν να παράγουν σε τούτη την χώρα.
Κι όταν οι τόκοι και επιτόκια έφεραν την απόγνωση, όταν χρειάζονταν 40 λεπτά το κιλό για να «βγει» το νοικοκυριό και  τα καρτέλ έδιναν 35, όταν οι τράπεζες άρχισαν να στέλνουν τα κατασχετήρια, όταν οι νόμοι της αγοράς έπνιξαν τη γυναίκα, τότε η απελπισία δεν βρήκε διέξοδο και όπλισε το χέρι…
Τότε δεν βρέθηκε καμιά αστυνομία να συλλάβει εκείνους κι όσα όπλισαν το χέρι της μάνας…Ούτε σε Εισαγγελέα θα παραπεμφθούν ποτέ, ούτε καμιά δικαιοσύνη θα δικάσει εκείνους που έστειλαν τη μάνα στον τάφο.
Η οργανωμένη κοινωνία ως γνωστόν δεν συγχωρεί τις κλοπές των 39,6 ευρώ από παγκάρια εκκλησιών, ιδιαίτερα από αλλοδαπούς, κι ας πεινάνε οι άθλιοι που άφησαν την πατρίδα τους κι ήρθαν εδώ για να χορτάσουν ψωμί…
Και πατάσσει τους κλέφτες…