Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 12:05:52 πμ
etpa
Τρίτη, 17 Μαϊος 2016 23:39

Το Αριστεροχώρι…

Συντάκτης:

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

 

Πως το είπε ο Τσίπ(ρ)ας απαντώντας σε σχετική και προφανώς ενοχλητική ερώτηση κάποιου «συντρόφου» του σε τελευταία συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ;
«Το κόμμα πλέον απευθύνεται σε ευρύτερα ακροατήρια και όχι σε ένα αριστεροχώρι» ...


Όπα! Έτσι ε; και όλοι σας είχαν για αριστερούς! Όχι εμείς γιατί εμείς σας ξέραμε από τότε στο Κόμμα που θέλατε να έχετε τα κουμάντα. Και μετά, με τις ανατροπές και τη διάσπαση, όταν κτυπούσαν τα πόδια σας  στο κώλο για να φύγετε όσο γίνεται πιο γρήγορα. Από τότε που σας έκαναν ρόμπες τα ΜΜΕ για να λασπολογείτε για τον υπαρκτό. Τότε που λέγατε: «ο Σοσιαλισμός ή θα είναι ανθρώπινος ή δεν θα υπάρχει». Λες και ο σοσιαλισμός που γνώρισε η ανθρωπότητα τον 20ο αιώνα έκανε τα μύρια κακά στον κόσμο.
Τότε ρίχνατε κανένα αριστερό κοκαλάκι, μέσα από επιλεγμένα τσιτάτα  στο κοινό που αποτελούσε τον αρχικό σας πυρήνα. Τώρα γίνατε αρχοντοχωριάτες, κυβέρνηση. Και αρχίσατε να αναφέρεστε στον Λένιν χρησιμοποιώντας τον κατά το δοκούν, όπως  ο πρωθυπουργός «θυμήθηκε» τι έλεγε ο Λένιν για τους συμβιβασμούς ή όπως  ο Θ. Καρτερός από τις στήλες της «Αυγής» θυμήθηκε και αυτός με τη σειρά του τα όσα έλεγε ο Λένιν κατά την εισήγησή του για την εφαρμογή της Νέας Οικονομικής Πολιτικής (ΝΕΠ) το 1921 στη Σοβιετική Ρωσία.
Α, καμιά φορά θυμάστε τις «αριστερές» σας καταβολές, όπως ο Βούτσης την ιστορία του "κκε εσωτερικού" (ελπίδα τώρα όλου του λαού), ο Παππάς την κηδεία του Παλαμά και το Σικελιανό κι ο «ταξικός κομμουνιστής» Κατρούγκαλος το Ζαχαριάδη και τον αληθινό Παλαμά…όπως έλεγε ο Χάρυ Κλιν: «να μαζευτούμε, πάρτε και την κιθαρίτσα, να πούμε κανένα αντάρτικο, να θυμηθούμε τα παλιά…»
Λοιπόν εδώ  τελειώνει η πλάκα.
Μαζί της να τελειώνει και η πολιτική απατεωνιά, στην οποία οι ΣΥΡΙΖΑίοι διεκδικείτε το πρώτο βραβείο. Τον Λένιν, και το έργο του, μάλλον, στους εφιάλτες σας πρέπει να τον βλέπετε και πουθενά αλλού.
Δεν μπορείτε πλέον να κρύψετε πίσω από τεχνάσματα ότι είστε ένα αστικό κόμμα, όπως όλα τα άλλα, που μάλιστα καλείται να εφαρμόσει σε σύντομο χρονικό διάστημα όσες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις δεν κατάφεραν όλοι οι προηγούμενοι.

Καλά σας τα είπε η Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή:
«…Κι όταν ήσασταν στο 4%, τα ίδια κάνατε, δε μεταλλαχτήκατε, απλώς τώρα αποκαλυφτήκατε… Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ό,τι πιο υποχωρητικό, συμβιβαστικό και εκφυλισμένο εμφανίστηκε μέσα στις γραμμές της ταξικής πάλης«Είστε στυλοβάτες του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος», …Τα χοντρά ψέματα που είπε ο ΣΥΡΙΖΑ και η χοντρή εξαπάτηση που έκανε στο λαό, είναι ότι υποστήριζε πως με κυβέρνηση της Αριστεράς «ο άνθρωπος θα ήταν πάνω από τα κέρδη», ότι «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός», ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει ΕΕ των εργαζομένων, ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος μπορεί να καταργηθεί με την πολιτική συνεννόηση και την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου…»

Και εσύ φίλε ΣΥΡΙΖαίε; Οργανωμένο μέλος; Που τους στηρίζεις από το 90; Το κατάλαβες; Σου λένε πως τους έγινες πια βαρίδιο και θα σε ρίξουν από το πλοίο, όπως ρίχνουν τη σαβούρα. Πώς αισθάνεσαι αλήθεια που σου φτύνουν την αλήθεια κατάμουτρα;
Και πόση αξιοπρέπεια έχει απομείνει σε όσους συνεχίζουν να στηρίζουν αυτή την πολιτική αλητεία; Να σου πω εγώ. Όση αξιοπρέπεια σου δίνει και μια σύνταξη 380 ευρώ του «κομμουνιστή» Κατρούγκαλου ή οι δηλώσεις του αρχηγού σου που πανηγύριζε για τον «Αυτόματο κόφτη».
Και πρόσεξε φίλε ΣΥΡΙΖΑΙΕ: δεν θα λες στην οργάνωσή σου, «Είμαι αριστερός γιατί θα σε βάζουν να γράψεις τιμωρία 1000 φορές:
«Δεν είμαι αριστερός, είμαι ευρύτερο ακροατήριο…!»