Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 8:59:30 πμ
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 19:31

Το Κιλκίς της πίκρας μας των ψευδαισθήσεων και των οραμάτων μας

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

…Και ο κόσμος; Είπαμε στην αρχή. Μπορεί να μην είναι όπως τον περίμενες. Να περίμενες να μην συμβιβάζεται σε κάποια πράγματα. Να μην παρακαλάει για τα αυτονόητα. Να μην βολεύεται με ημίμετρα και κουκουλώματα. Να διεκδικεί αυτά που δικαιούται…

 

(Απόσπασμα από άρθρο μου στις εφημερίδες του 2004)}.

Η εικόνα, η πραγματικότητα των εκδηλώσεων, κινητοποιήσεων, συμμετοχής στους αγώνες τα τελευταία χρόνια, με πικραίνει αφάνταστα, τόσο που έρχομαι γιατί έτσι είναι το καθήκον μου κομματικό και συνδικαλιστικό-αγωνιστικό και δεν θέλω να καθίσω μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων.

Για τον λόγο αυτό παραθέτω ρεπορτάζ και φωτο από την τελευταία απεργιακή κινητοποίηση της  10-6- 2021 από τις Σέρρες.

Θα πει κανείς, ο νομός Σερρών είναι υπέρ- διπλάσιος, όπως και η πόλη των Σερρών. Και πάλι όμως με τρεις βιομηχανικές περιοχές που έχουμε στο Κιλκίς, με προβλήματα ανεργίας κ.ά….

 

Γενική Απεργία: Πρωτοφανής διαδήλωση στις Σέρρες ενάντια στον Εργατικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης!

Με μια πρωτοφανή διαδήλωση στις Σέρρες οι εργαζόμενοι το πρωί της Πέμπτης 10/6 διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση και το οποίο έχει ως προμετωπίδα την κατάργηση του 8ωρου.

Οι αρχικές συγκεντρώσεις ήταν τρεις σε απόσταση μεταξύ τους λίγων δεκάδων μέτρων.

Πρώτο ραντεβού είχε δώσει το ΚΚΕ μ-λ στις 10.30πμ στην Πλατεία Κρονίου, Στις 11.00 είχε η ΑΔΕΔΥ και τα εργατικά συνδικάτα, Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο κλπ στο Εργατικό Κέντρο (σε αυτή τη συγκέντρωση υποστήριξαν και τα μέλη της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών), ενώ την ίδια ώρα μπροστά στο Διοικητήριο συγκέντρωση είχε το ΠΑΜΕ με τους συλλόγους εργαζομένων Μετάλλου, ΔΕΥΑΣ και οι συνταξιούχοι.

Το ΄ποσο μεγάλη ήταν η συγκέντρωση φάνηκε όταν μετά την εκφώνηση των λόγων, ξεκίνησε η πορεία και οι τρεις συγκεντρώσεις έγιναν … σχεδόν μια στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου, η οποία γέμισε διαμαρτυρόμενους από το ύψος της οδού Δημοσθένους Φλωριά μέχρι την Πλατεία Εμπορίου, μια απόσταση περίπου 300μ γέμισε με περισσότερους από 600 διαμαρτυρόμενους πολίτες (τους περισσότερους των τελευταίων 20 ετών)