Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 10:24:08 πμ
etpa
Κυριακή, 05 Ιουνίου 2016 22:46

Το ξανθό γένος… Μάθανε ότι σκουντιόμαστε και ξεπουλιόμαστε και πλάκωσαν και οι Ρώσοι να…

Συντάκτης:

Η έλευση του Πούτιν και η όλη υποδοχή και το νόημα που δόθηκε μου έφερε στο νου τον παππού μου που ήταν «διαβασμένος» και «σπουδαγμένος» αφού έβγαλε διδασκαλείο στην πατρίδα και μεταξύ άλλων είχε μελετήσει την Αποκάλυψη του Ιωάννη και «άλλας γραφάς».


Και πότε μας έλεγε για τον «Βασιλέα του Βορρά που θα νικήσει τον Βασιλέα του Νότου», πότε για την «νίκη των ορθοδόξων λαών», πότε για το «ξανθό γένος των Ρώσων που θα μας σώσει» και άλλα τέτοια παραμύθια της Χαλιμάς, που η Ελλάδα τα πλήρωνε πάντα με αίμα...
Και βέβαια όσοι έχουν ταξιδέψει στην Σοβιετική Ένωση ή στη σημερινή Ρωσία ξέρουν πόσο μας αγαπούν οι Ρώσοι, ο απλός λαός, αλλά η Ρωσία ήταν πάντα υπερδύναμη και σήμερα είναι καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική.
Και αν οι Μπολσεβίκοι, ένα  οικονομικό μέτρο που πήραν ως Σοβιετική εξουσία στον εξωτερικό τομέα, ήταν η παραίτησή της από το Διεθνή Οικονομικό Ελεγχο (ΔΟΕ), που επέβαλαν το 1897, μετά τον ελληνοτουρκικό πόλεμο, οι Μεγάλες Δυνάμεις στην Ελλάδα (...) από την Οχτωβριανή Επανάσταση η Ελλάδα απεκόμισε οικονομικά οφέλη. Η νεαρή Σοβιετική Δημοκρατία, με απόφαση του Δεύτερου Συνεδρίου των Σοβιέτ, απάλλαξε την Ελλάδα από το χρέος που όφειλε στη Ρωσία και ανερχόταν στα 100 εκατομμύρια χρυσά γαλλικά φράγκα. Ακόμα, η σοβιετική κυβέρνηση παραιτήθηκε από τα δικαιώματά της στο Αγιο Ορος, καθώς και από τις ιδιοκτησίες του τσαρικού κράτους σε διάφορα ευαγή ιδρύματα στην Ελλάδα (ρώσικο νοσοκομείο στον Πειραιά, το σημερινό Τζάνειο, ρώσικο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης) κλπ.».
 Σήμερα να μην υπάρχουν αυταπάτες, όπως πολλοί (και οπαδοί του ΚΚΕ) πιστεύουν ότι ο Πούτιν είναι κομμουνιστής (όπως και ο Τσίπρας που δεν φοράει γραβάτα), ούτε ότι επειδή είμαστε ομόδοξοι θα μας αντιμετωπίσουν διαφορετικά. Και να μη βραχυκυκλώσουμε πιστεύοντας ότι οι Ρώσοι έρχονται για... να επενδύσουν και να φέρουν την ανάπτυξη -που έρχεται μαζί με την ελπίδα.
Γιατί για λογαριασμό των μονοπωλίων Ελλάδας και Ρωσίας, κλείστηκαν επικερδείς συμφωνίες.
 Ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η συνεργασία με τη Ρωσία συνιστά «στρατηγική επιλογή» και διαβεβαίωσε εκ νέου το ρωσικό κεφάλαιο ότι οι συνθήκες στην Ελλάδα είναι ασφαλείς για να επενδύσει, καθώς μετά την «επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης» δημιουργούνται προϋποθέσεις «για ανάπτυξη επενδύσεων και οικονομικών συνεργιών».
Από την πλευρά του ο Πούτιν το είπε καθαρά εκφράζοντας πάγιες επιδιώξεις του ρωσικού κεφαλαίου για ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα: «Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας στην Ενέργεια», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε το ενδιαφέρον του ρωσικού κεφαλαίου για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ROSCO και του ΟΛΘ. Μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση, απέδωσε την ακύρωση του «Νότιου Ρεύματος» στις πιέσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ. Αποφεύγοντας να κλείσει οριστικά την πόρτα δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι για την υλοποίηση οποιουδήποτε έργου», προσθέτοντας ωστόσο ότι «μας χρειάζονται από πριν εγγυήσεις».
Πολλοί λένε, καμιά φορά και εγώ το συλλογιέμαι από συμπάθεια προς τους Ρώσους και λόγω της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, «προκειμένου να λεηλατούν το τόπο μας οι Δυτικοί, ας είναι καλύτερα οι Ρώσοι»…
Πώς να το πούμε: Αμερικάνικα, Γερμανικά, Γαλλικά, Ρωσικά, ίδια είναι τα αφεντικά και ίδια κλέβουν τους λαούς.