Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021, 2:26:47 πμ
etpa
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019 11:13

Τσακαλώτος: αντιΚΚΕ αθλιότητες παλιάς κοπής…

Συντάκτης:

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

 

Τι είπε αυτός με την «χαριτωμένη» φωνή και τον «άριστο» χειρισμό της Ελληνικής γλώσσας;
Μετά την τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου για την τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με το αφορολόγητο, ο Τσακαλώτος ισχυρίστηκε ότι αν, ο μη γένοιτο, κερδίσει η ΝΔ θα φταίει το ΚΚΕ. Θα είναι άλλο ένα τεράστιο λάθος του ΚΚΕ. Πολλές φορές το έχει κάνει το λάθος το ΚΚΕ και η αριστερά (…)». Κάλεσε μάλιστα τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να το πιέσουν να αλλάξει γραμμή ή να μην το ψηφίσουν!


Έφερε έτσι στο μυαλό μας τις αθλιότητες του ΠΑΣΟΚ της εποχής του Αυριανισμού και της μετέπειτα περιόδου. Θυμόμαστε το άθλιο, «Το ΚΚΕ είναι αριστερός ψάλτης της Δεξιάς» και το «Να τεθούν όρια στη δράση του ΚΚΕ».
Ήρθε να επιβεβαιώσει ο Τσακαλώτος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που η πολιτική ξεφτίλα του έχει πιάσει πάτο, τώρα ξύνει και τον πάτο για να φτάσει ακόμα πιο βαθιά.
Εδώ ταιριάζει απόλυτα το «κοίτα ρε ποιοι μιλάνε!». Οι ΣΥΡΙΖΑίοι ζητάνε τα ρέστα από το ΚΚΕ Αυτοί που «ξέπλυναν» ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με την πολιτική που κι αυτοί εφάρμοσαν. που δικαίωσαν όλα τα μνημονιακά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων και πήραν έτσι τα εύσημα από τους «Θεσμούς» την ΕΕ και του ΔΝΤ. Αυτοί που ψήφισαν ένα ακόμη Μνημόνιο, που ψήφισαν εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους μαζί με ΝΔ –ΠΑΣΟΚ και τα συμπληρώματά τους .
Αυτοί που διέσυραν και χρεοκόπησαν τις έννοιες της προόδου και της αριστεράς, που φόρτωσαν όλη την βαρβαρότητα στις πλάτες των εργαζόμενων των συνταξιούχων, όλων των λαϊκών στρωμάτων συνεργαζόμενοι για τέσσερα χρόνια με την ακροδεξιά του Καμμένου. Που αποκάλεσαν τον Τράμπ «διαβολικά καλό»
Δηλαδή με τη δική τους τη «λογική», το ΚΚΕ είτε δεν πρέπει να κατέβει στις εκλογές είτε πρέπει να δώσει «γραμμή» στήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να συνεχίσει η σημερινή και όχι η επόμενη κυβέρνηση να υλοποιεί τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις…
Το είπε στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Κουτσούμπας: «Ο κ. Τσακαλώτος είπε κάτι πολύ χοντρό και θα πρέπει να σκεφτεί πάρα πολύ καλά πριν μιλάει για το ΚΚΕ. Θα πρέπει να πλένει το στόμα του».
Το ΚΚΕ δεν θα γίνει ένα κόμμα χρήσιμο στο κεφάλαιο και στον ιμπεριαλισμό όπως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του και να τους γυρίσει την πλάτη ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά ενισχύοντας το ΚΚΕ. Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται κυρίως τι αντιπολίτευση θα υπάρχει μέσα στη Βουλή και μέσα στον λαό απέναντι στη συντηρητική πολιτική όλων των αστικών κομμάτων.
Κρίνεται αν το ΚΚΕ έχει μεγαλύτερη δύναμη να πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων, να βγάζει στην επιφάνεια τη δύναμη του λαού, να πιέζει αποτελεσματικά, να διεκδικεί, να αποσπά κατακτήσεις.
Ρε τον Ευκλείδη, ρε τον Τσκαλώτο! Κρίμα που είναι και ΠΑΟΚτσής

11-6-2019