Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 8:41:07 πμ
Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022 20:17

«Απέναντι στην αλαζονική κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ είναι η αξιόπιστη επιλογή»

Γράφει ο Γιώργος Φραγγίδης, Βουλευτής Ν. Κιλκίς, Υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

 

Ζούμε σε μια αδιέξοδη συνθήκη κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, βλέποντας τη ζωή μας να χειροτερεύει καθημερινά. Το κύμα ακρίβειας, οι ανατιμήσεις σε προϊόντα και αγαθά, η εκτόξευση του κόστους ενέργειας είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία και που έχουν πραγματικά εξουθενώσει τους συμπολίτες μας.

Η σημερινή κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη «ροκανίζει», απλώς, το χρόνο ως τις εκλογές, αρνούμενη να δεχτεί ότι, αργά ή γρήγορα, θα έρθει αντιμέτωπη με τη λαϊκή ετυμηγορία.

Στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής συναισθανόμαστε την οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνει ο λαός μας, ζώντας μέσα στο πλήθος των πολιτών που διαμαρτύρονται για τη φορολογία, την ακρίβεια, την κοινωνική αδικία και την απουσία ποιότητας στη ζωή του. Κάτι ανάλογο δεν πράττει ασφαλώς ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κυριολεκτικώς νεφελοβατεί σε μια άλλη φαντασιακή Ελλάδα.

Η σημερινή κυβέρνηση, άτολμη, άβουλη και αλαζονική, μοιράζει στους πολίτες «vouchers φιλανθρωπίας», αντί να ασχοληθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα με τα προβλήματα του ελληνικού λαού, δίνοντας οριστικές και αποτελεσματικές λύσεις.

Θαρρεί ο κ. Μητσοτάκης πως ο λαός μας δεν αντιλαμβάνεται [παραφράζοντας τον ποιητή Αργύρη Χιόνη] αυτό το «ζαχαρωμένο βότσαλο» που του προσφέρει.

Είναι χρέος των κομμάτων να μη χάνουν την επαφή τους με την κοινωνία και με τις ανάγκες του πολίτη και να αντιλαμβάνονται την τεράστια εθνική ευθύνη που έχουν απέναντι στα προβλήματα της κοινωνίας και των πολιτών.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με ένα διαρκώς επικαιροποιημένο προγραμματικό σχέδιο, χαράσσει καινοτόμες πολιτικές με επίκεντρο τον άνθρωπο. Η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα, η επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας και η φορολόγηση των κερδών των παρόχων,  η υιοθέτηση προγράμματος κοινωνικής κατοικίας , η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά αποτελούν τα βασικά μέτρα που προτείνει η παράταξή μας, προκειμένου να στηριχθεί το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αποτελεί μια αξιόπιστη και αυτόνομη πολιτική επιλογή, έναν καθοριστικό ρυθμιστή αποφάσεων, μακριά από ανεύθυνους πειραματισμούς και λάθη που θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον του ελληνικού λαού. Είμαστε η φωνή του πολίτη, του νέου, του αγρότη, του επιστήμονα, που επιθυμεί να δει την Ελλάδα να αλλάζει και τη διακυβέρνηση της χώρας να αποκτά ένα προοδευτικό πρόσημο.

Στη μεγάλη σοσιαλδημοκρατική παράταξη θέλουμε έναν πολίτη συμπορευτή, για να ανοίξουμε μαζί έναν νέο δρόμο, αυτόν της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Βαδίζουμε μαζί, για ένα σύγχρονο κράτος, ένα πολύτιμο κληροδότημα για τις επόμενες γενιές.

(Άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Καρφί, 16/7/2022)