Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021, 1:05:06 μμ
etpa
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 18:49

Μουζενιδης Θέμης : Καλλικράτης η εποχή των νέων ιδεών

Συντάκτης:
Ζούμε στην εποχή της ανοικτής σκέψης. Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, να μην πετάμε «κάτω από το χαλί» τα ενοχλητικά θέματα και να μην υποτιμούμε τη νοημοσύνη των συνανθρώπων μας. Πολλοί δημοτικοί άρχοντες φαίνονται αναστατωμένοι  τελευταία και κρυπτόμενοι πίσω από αόριστες προφάσεις ,επικαλέστηκαν  διάφορα για να μη συναινέσουν στο σχέδιο Καλλικράτης. Μόνο το ουσιώδες δεν ομολογούν. Οτι θα χάσουν τη δημαρχία και μαζί της τον παραγοντισμό, τη συναφή σπουδαιοφάνεια και τα λοιπά συμπαρομαρτούντα.
Η  ταπεινότης  μου, και κοντά σ’ εμένα πλήθος συμπολίτες, απορούν γιατί οι  Δήμοι στα κράτη σαν την Ελλάδα να έχουν πολλές χιλιάδες δημότες  αδιαμαρτυρήτως.  Γιατί εμείς να τρέφουμε παχυνόμενους πολλούς έως πλήθος κοινοταρχών και δημάρχων;  Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει, και προπαντός ο λιγότερος τοπικισμός θα κάνει καλό σε όλους μας. Και πάλι πολλοί είναι οι τριακόσιοι τόσοι δήμοι, θα έλεγα. Χρειαζόμαστε επειγόντως μια γερή δόση αισιοδοξίας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα  και να τα  χρησιμοποιήσουμε ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αλλάξουμε προς το καλύτερο. Για να απεγκλωβιστούμε όμως από τα αδιέξοδά μας χρειάζεται να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και να μην φοβόμαστε την αλλαγή. Να επιστρατεύσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, να ενεργοποιήσουμε τις δημιουργικές μας δυνάμεις και να αφυπνίσουμε τη συνειδητότητά μας. Να ονειρευόμαστε σα γίγαντες, αλλά να δρούμε σαν μυρμήγκια, δηλαδή συλλογικά. Να περάσουμε, όσο είναι καιρός ακόμη, από το Εγώ στο Εμείς και να βλέπουμε τα πράγματα συνολικά, μέσα από ένα πανανθρώπινο και πλανητικό πρίσμα. Πάρα τη διάχυτη απαισιοδοξία και την τάση για οπισθοδρόμηση σε διάφορους τομείς, όσον αφόρα τους Παλιννοστούντες, υπάρχει έντονη η αίσθηση πως μέσα από αυτά τα προβλήματα  θα γεννηθεί ένας νέος κόσμος. Κυοφορείται μια επανάσταση της ελπίδας, καθώς διαφαίνονται πολλές αισιόδοξες ρωγμές μες τη σιωπή. Μέσα σ’ αυτή τη ζοφερή εποχή όλο και περισσότεροι Παλιννοστούντες λένε «δεν πάει άλλο» και είναι έτοιμοι για αλλαγή. Είναι έτοιμοι να ξεβολευτούν από τις ψευδαισθήσεις τους, να ξεκουμπώσουν τα μυαλά τους και να δοκιμάσουν καινούργια πράγματα και ιδέες.
Το σίγουρο είναι πως αυτά τα προβλήματα τον Παλιννοστούντων Ομογενών,  θα γεννήσουν τους νικητές της επόμενης ημέρας επηρεάζοντας 13 %  το εκλογικό αποτέλεσμα του  Νόμου Κιλκίς. Γιατί αυτή τη φορά θα  νικήσουν οι άνθρωποι που είναι ευαίσθητοι, ονειροπόλοι, οικολόγοι, δημοκράτες, προοδευτικοί, καλλιτέχνες και ανθρωπιστές. Αυτή είναι η εποχή των νέων ιδεών.