Τρίτη, 18 Μαΐου 2021, 11:10:07 πμ
etpa
Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 20:36

Νίκος Σιάνας: Υπεράνω όλων η πατρίδα μας

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Σιάνας.

Αξιότιμε κύριε Τσούνη,
Θα ήθελα πάρα πολύ να είχα τη δυνατότητα να υποκλιθώ μπροστά σας και να σας απευθύνω ένα μεγάλο από τα βάθη της καρδιά μου ευχαριστώ.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί με την πρόσφατη πράξη σας (και όχι μόνο) υπενθυμίσατε σε όλους εμάς τους – Νεο- Έλληνες ότι υπεράνω όλων είναι η πατρίδα μας.
Εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις μας, τα κόμματα, οι πνευματικές ελίτ, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (πάντα με την δική μας ανοχή) επιχείρησαν και επιχειρούν την αλλαγή της ιδιοπροσωπείας του Έλληνα, προωθώντας πρότυπα άσχετα προς την ελληνική παράδοση και ιστορία.
Χρόνια τώρα ύπουλα και συστηματικά προβάλλονται πρότυπα που απαξενώνουν τους Έλληνες από την παράδοση και τον πολιτισμό της, χρόνια τώρα διανοούμενοι και ακαδημαϊκοί μας δάσκαλοι διδάσκουν το δόγμα της ασυνέχειας του ελληνικού έθνους, ότι δηλαδή δεν έχει καμία σχέση με την αρχαιότητα, το Βυζάντιο. Όλο αυτό το σύστημα, με τους κρυφούς και φανερούς εθνοαποδομητές έχουν δυστυχώς καταφέρει αρκετά.
Τρανή απόδειξη η σταδιακή μας αποξένωση από την ιστορία και τις ηρωϊκές μορφές των εθνικών μας αγώνων.
Τρανή απόδειξη η συμπεριφορά της νεολαίας μας που αβίαστα και ελαφρά τη καρδία βεβηλώνει και βανδαλίζει συστηματικά τις προτομές, τα αγάλματα και τους ανδριάντες.
Τρανή απόδειξη τα συνθήματα στους τοίχους, όπως «Έλληνας είσαι και φαίνεσαι». «Μετανάστες μη μας αφήνετε μόνους μας με τους Έλληνες», «Να πεθάνουν οι Έλληνες, να ζήσουμε εμείς» και άλλα πολλά, πράξεις που μας πληγώνουν και πονούν.
Η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, πέρασε και περνάει δύσκολες καταστάσεις και τώρα με την πανδημία ακόμη χειρότερες. Εκτός όμως τα παραπάνω η πατρίδα μας πρέπει να αντιμετωπίσει και την Τουρκία η οποία ξεκάθαρα πια απειλεί απ’ άκρη σ’ άκρη.
Η άμεση και σοβαρή ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων σε ανθρώπινο δυναμικό και οπλικά συστήματα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε, γιατί οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι που θα κληθούν στο τέλος να υπερασπιστούν τα ιερά και όσια της φυλής μας.
Ο τουρκικός αναθωρητισμός επιφέρει πρόσθετες ευθύνες, περισσότερες υποχρεώσεις και αυξημένες απαιτήσεις. Επιβάλλεται η συνεχής εγρήγορση για την διατήρηση της επιχειρισιακής τους ετοιμότητας. Παράλληλα όμως, απαιτείται και η αποδοχή, η αναγνώριση και η υποστήριξη από όλους μας, γιατί κανείς ξένος δεν πρόκειται να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.
Στις πιεστικές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων ανταποκριθήκατε εσείς κύριε Τσούνη και με την απόφαση σας να προσφέρεται στις «Άγιες» όπως τις χαρακτηρίζετε ένοπλες δυνάμεις το ποσό των 23.000.000 ευρώ, καθώς και 60 σκάφη αμφίβιων επιχειρήσεων, στείλατε σε όλους τους Έλληνες το διαχρονικό από την εποχή του Σωκράτη μήνυμα ότι «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς».
Ως γνήσιος απόγονος αγωνιστών του 1821, των Πετμεζάδων και των Λιονταίων, είπατε σε όλους εμάς στην παρηκμασμένη μας Ελλάδα «ξυπόλητος ήρθα, ξυπόλητος θα φύγω, γι’αυτό αφήνω όλη μου την περιουσία στην πατρίδα μου, γιατί αυτό προστάζουν οι αγωνιστές πρόγονοι μας».
Σεβαστέ κύριε Τσούνη, μακάρι η πατρίδα να μη χρειαζόταν να δαπανά χρόνια τώρα, τεράστια ποσά για την άμυνα, της δυστυχώς με τον γείτονα που έχουμε και λέγεται Τουρκία, είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε. Μακάρι η πράξη σας να βρεις μιμητές.
Από το ακριτικό Κιλκίς δεχθείτε παρακαλώ την αγάπη και τον σεβασμό από τον γράφοντα και θέλω να πιστεύω και απ’ όλους τους συμπατριώτες μου
Θεός να σας έχει καλά
Ν. Σιάννας

 

Ιάκωβος Τσούνης, ο σύγχρονος
Εθνικός ευεργέτης
Ο Ιάκωβος Τσούνης γεννήθηκε στην Πόλη (1925) και είναι απόγονος αγωνιστών του ’21. Όταν ήταν 16 ετών πλαστογράφησε την ταυτότητα για να φαίνεται 18 και να μπορεί έτσι να πολεμήσει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμος.
Ξεκίνησε ως εκτελωνιστής στον Πειραιά. Το 1966 εισέρχεται στην ναυτιλία ως εφοπλιστής, αποκτώντας συνολικά 13 εμπορικά πλοία και σημαντική περιουσία. Από τότε αρχίζει και η μεγάλη φιλανθρωπική του δράση.
Δημιούργημα του επίσης είναι το Μουσείο που βρίσκεται κοντά στη μόνιμη κατοικία του στην οδό Κύπρου στου Παπάγου. Επίσης, στο Αίγιο ίδρυσε το Μουσείο «Ιάκωβος Τσούνης» για να θυμίζει στους νεώτερους τους ήρωες προγόνους μας και να μας εμπνέουν σε κάθε βήμα της ζωής μας.
Ο νεώτερος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, διαθέτει όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του στο στράτευμα, στις «Αγιες» όπως τις αποκαλεί Ένοπλες Δυνάμεις.
Για τη συνολική προσφορά του στην πατρίδα, το 2018 έλαβε την Διαμνημόνευση του Αστέρα Άξιας και Τιμής και τον Απρίλιο του 2020 του απονεμήθηκε κατόπιν προτάσεως του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλου, με προεδρικό Διάταγμα, η ιδιότητα του εφέδρου Αξιωματικού, βαθμού Υποστρατήγου επί τιμή.